10.10.2011

Mirrors vs scales

Typerää mitata kiloja tai laskea bmi:tä, koska kuva peilissä kertoo kaikista eniten. Eri määrä kiloja sopii parhaiten eri kroppiin. Kyllä jokainen itse tietää onko siinä kropassa liikaa, liian vähän vai sopivasti massaa ja myös sen missä muodossa tämä massa on. Jokainen on kaunis sellaisena kuin on! <33
Lihas painaa paljon enemmän kuin läski, eli saman painoiset mutta eri rasvaprosentin omaavat voivat näyttää ihan erilaisilta.
Siksi onkin naurettavaa, että moni nainen tuijottaa pelkkää painoa 
kun peili kertoo paljon paljon paljon paljon paljon enemmän.
Puppe kertoi ettei minussa huomaa mitää eroa vaikka olen nyt noin viisi kiloa painavampi kuin kuukausi sitten. Luuni näkyvät vieläkin, mutta voin paremmin, koska syön ja voin nauttia taas elämästä. 
Silti syöminen on välillä vaikeaa ja mulle on tullut takapakkeja. 
Välillä tunnen itseni läskiksi. 
Viime viikolla kirjoitin päiväkirjani sivulle isoilla tikkukirjaimilla
 FATFATFATFATFATFATFATFATFATFATFATFATFATFATFATFATFAT 
ja olin tyhmä, koska olin päivän sen takia syömättä mitään. 
Seuraavana päivänä töissä työkaveri kysyi haluanko Fanipalan. Huijasin etten tykkää niistä. Kyllä mä tykkään suussasulavista fanipaloista. 
Mun tää tauti vaan ei tykännyt niistä.
Välillä olen itkenyt ja yhtenä päivänä halusin painaa taas 35 kiloa. Mietin silloin etten ole missään muussa hyvä kuin laihduttamisessa. Heitin ajatukseni ilmaan ja avasin jääkaapin. En halua enää koskaan oikeasti painaa niin vähän, koska tiedän miten kamalaa se elämä on. Se elämä on nähty ja sinne ei enää palata. Siinä elämässä ei ollut mitään hyvää.
Töissä en ole nyt syönyt mitään, mutta kotona Whirpool on ollut kovassa käytössä. Töihin tuli viime viikolla myös uusi mukava työharjoittelija tyttö ja juttelin hänen kanssa kaikkea. Hän kysyi yhtäkkiä, että miksi en koskaan syö töissä mitään? Sanoin ettei mulla ole nyt nälkää ja syön sitten kun pääsen kotiin. Sitten hän vielä kysyi: ''Miten sä oot noin laiha vai onks sul anoreksia?'' Menin lukkoon ja sanoin vaan, että olen aina ollut hoikka ja nyt lihonut jo noin viisi kiloa. En todellakaan tiennyt, että näytän vieläkin hoikalta. Koska näen kai itseni aina väärin peilistä :/
Lauantai-iltana kun pääsin töistä iltavuorosta kotiin odotti kotona ylläri! Puppe teki mulle yllätyksen ja se oli katettu pöytä<3 Oli kamala nälkä ja Puppe oli tehnyt meille safkaa. Oli kamala nälkä, koska töissä en ollut syönyt mitään. Pöydällä oli aurajuusto-broileripastaasuklaavanukasta, kuohuviiniä ja siideriä :P Otettiin kuvia ja oli tosi hauska viikonloppu<3

Omnomnomnomn suklaavanukasta<3 
Eilen oli vielä suklaa sunnuntai ja söin noita suklaita sohvalla :P
Lopuksi tuli jo paha olo, mutta mulla on lupa syödä ja yritän nostaa painoani nyt 45 kiloon.
Muistakaa se, että syömättömyydellä ei voita mitään ja yksi peili kertoo enemmän kuin sata vaakaa <3 
Sata todella turhaa vaakaa.
Kumpaan te luotatte vaakaan vai peiliin?

10 kommenttia:

 1. Anonyymi10.10.11

  Oon jo todella pitkään seurannut sun blogia. Itseasiassa löysin sen vähän sen jälkeen, kun aloitit kirjoittamaan sitä, mutta nyt vasta ensimmäistä kertaa kommentoin. Oon niin iloinen, kun oon saanut lukea sun parantumiseen liittyviä merkintöjä<3 Ja noi sata vaakaa sai mut nauramaan =D Onneksi oot saanut uuden vaihteen päälle elämässäs ja toivon, että jatkat sitä ajoittaisista ahdistuksista huolimatta! Ansaitset sen<3

  VastaaPoista
 2. Mietin, että kun sulla on ollut noita karkkipäiviä, tai nyt kun mainitsit nuo suklaat tuossa, niin paljonko yleensä oot syöny kerralla? Tuntuuko, että karkkien kohdalla on helppo säädellä syömistä, tai miten ylipäätänsä suhtaudut karkkien syömiseen?

  VastaaPoista
 3. jensku10.10.11

  Mulla oli mielessä sama kysymys kuin A:lla.

  Ja Heli sun blogi on ihan mahtavasti toteutettu, oon lukenu kaikki tekstit ja pystyn samaistumaan moneen asiaan.. Ihanaa että olet löytänyt parantumismyönteisen asenteen :) Keep on going!!

  VastaaPoista
 4. Joka päivä oon käyny vähintään 3 kertaa kattomassa, että onks se Heli jo päivittäny maailman parasta blogia??! :D Ja nyt sä olit, jes :)
  45kiloisena olisit varmasti tosi nätti! Jos siis se 45 kg paino on oikeaa painoa, eikä ruokapainoa tai nesteturvotuspainoa! 45kiloakin on kuitenkin TOSI vähän. Olisit silloinkin vielä älyhoikka, koska just mitä tosssa sun blogitekstissä sanoit niin 45kg voi joko olla löllöä tai sitten kiinteää. Voisit painaa ihan hyvin vaikka 50kg tai yli. Oot kuitenkin niin nätti tyttö niin ansaitse parasta: terveen elämän ja onnellisuuden. On vaikeaa olla hymyilevä luuranko.
  Ois ihanaa jos voisit laittaa tänne pian kuvan, jossa oot kaunis ja hyvinvoiva, niin ulkoisesti ja sisäisesti. Ruoasta ja kunnon ravinnosta, liikunnasta ja terveydestä tulee oikeesti parempi mieli ja kroppa kiittää!
  Oon niiiiinylpee susta Heli, jatkathan samaan malliin vaikka välillä tuntuu, että peilistä katsoo FATFATFAT sotanorsu, koska se ei oo totta vaan sun mielen vääristämä mielikuva!
  Odotan jo seuraavaa postausta! ;)<33

  VastaaPoista
 5. Anonyymi10.10.11

  Luotan peiliin. Irrotin vaa'asta patterit ja päätin olla oma itseni enkä mikään typerä numero. Tsemppiä sulle!!
  Ja ainiin, Fanipaloja saa syödä, ne on hyviä :)

  VastaaPoista
 6. Hahahah voi ku oot ihana noi vaa'at piristi mun päivän <3 :D Muaki kiinnostais että kuinka paljon syöt makeisia silloin kun nyt nykypäivänä syöt? Mulla menee helposti kokonainen fazerin sininen parissa tunnissa jos pääsen vauhtiin! :P en oo ylpee...

  VastaaPoista
 7. aivan totta, kiitos muistutuksesta! Vaikka mä laihdutanki ni koitan silti olla ylpeä kehostani. :) Suklaa on ihan parasta<3

  VastaaPoista
 8. Anonyymi11.10.11

  Ihana teksti taas<3 Vaaka=turha kun sen vaan tajuais!Paljon jaksamisia<3

  VastaaPoista
 9. Anonyymi11.10.11

  Näitä parantumismyönteisiä tekstejäsi on kiva lukea! Oon ylpeä susta kun oot noin sisukas, vaikka ei edes tunneta :D Jatka samaan malliin, oot oikealla tiellä!

  VastaaPoista
 10. Toinen puoli mussa aattelee tolleen kun sä. Mut se toinen, sairas puoli haluaa nähdä ton luvun vaa'assa. Äh vaikeeta! Mut ihanasti kirjotettu taas, noi sata vaakaa :D ihanaa

  VastaaPoista