2.2.2012

Rv 10+1

11. raskausviikko alkoi tänään! Nämä seuraavat tekstit olen ottanut suoraan Vau.fi:stä

Sikiön paino: 2,5-4 g
Sikiön pituus päästä peppuun: 33–41 mm

Tämän viikon alussa alkio on kahdeksan viikon ikäinen, ja koska kaikki rakenteet ovat nyt muodostuneet, alkiovaihe päättyy. Alkiosta on kasvanut sikiö. Latinaksi sikiö, foetus, tarkoittaa pientä ja nuorta. Tämän pikkuisen ensisijainen tehtävä onkin nyt kasvaa ja kypsyä syntymään saakka.
Sormet ja varpaat näkyvät nyt selkeästi ja käsivarret ja jalat ovat lähestulkoon oikeilla paikoillaan. Käsivarret ovat taipuneina kyynärpäistä ja ranteista ja ne ovat jo sen verran pitkät, että kädet yltävät koskettamaan toisiaan rinnan yli. Tästä eteenpäin kädet ja jalat kehittyvät hieman aikaisempaa hitaammin.
Aivot, jotka muodostuvat nyt kahdesta suuresta puolikkaasta, alkavat hieman saadan sikiön liikkeitä hallintaansa. Sikiöllä on nännit ja pian se osaa pissata, kun munuaiset alkavat tuottaa virtsaa. Silmäluomet peittävät silmät lähes kokonaan ja nenänpää tulee näkyviin tällä viikolla. Kitalaki muodostuu ja ylähuulen kehitys päättyy. Ensimmäinen kunnollinen ihokerros peittää sikiön ja sen luinen ranka, alkaen ylävartalosta, muuttuu vähitellen rustosta luuksi.
NAINEN
Muista, että ajatuksesi ja tunteesi ovat tärkeitä lapsellesi. Vaikka olet tiennyt uudesta elämästä sisälläsi jo joitain viikkoja, epätodellisuuden tunne saattaa tulla yhtäkkiä: ”Onko siellä ketään?” Kyllä siellä on jotain – jotain ihmeellistä ja kehosi valmistautuu uuteen tehtäväänsä.
Kohtu on nyt greipin kokoinen.
Rinnat kasvavat ja joidenkin täytyy jo nyt hankkia isommat rintaliivit. Pidä selkäsi suorana, pääsi pystyssä ja rinnat tanassa vaikka ne tuntuvatkin aroilta. Se tekee sinulle hyvää ja saat hienon ryhdin.
Monet naiset saavat jokseenkin merkillisiä mielihaluja raskauden aikana. Heidän voi tehdä palavasti mieli tiettyjä ruokia, joita heidän on saatava ehdottomasti heti paikalla. Nämä voivat olla mitä tahansa suolakurkuilla terästetystä jäätelöstä hernekeittoon siroteltuihin lakritsinpalasiin. 
Yleensä nämä mielihalut ovat täysin harmittomia, joskin eriskummallisia. Niiden syytä ei tunneta, mutta arvellaan, että odottavan äidin elimistö vaistonvaraisesti vaatii tarpeellisiksi katsomiaan ruoka-aineita, jotka sisältävät tärkeitä ravintoaineita ja suoloja.

Huomenna en mene työharjoitteluun, koska menen terveyskeskukseen!

10 kommenttia:

 1. ollapa joskus iteki tuossa siunatussa tilassa:D mitenkähän oudot halut sitä sillon on kun ne on ilman raskauksiakin aina ihan outoja ja yhtäkkisiä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hihii! En tiiä, mut en kyl huomaa, et mul olis nyt mitää ihmeellisii haluja jotain tiettyy ruokaa kohtaan, mut pakko syödä kaikkee ku nälkä ja oksettaa!! :P

   Poista
 2. Anonyymi2.2.12

  Tuli mieleen jostain vanhasta postauksestasi, kun puhuit jostain kuvasta jossa oli raskausarvet jotenkin näin: "kamalat raskausarvet, mutta haluas silti joskus tulla raskaaksi!" :D tiedätkö, että raskausarvet tulevat vaikka miehelle nopean lihomisen myötä? ei se tarkoita että on raskaana:D:D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, koska mulla on raskausarpia reiden sivussa vuodelta 2007

   Poista
 3. ihanaa kuulla että olet raskaana ja voit hyvin. onko sulla vielä ahdistusta painon suhteen? onko paino ruvennut jo nousemaan raskauden myötä? oletko jo mietiskellyt minkä nimen annat vauvalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ahdista, koska en tiiä paljonko painan :DD On se kuitenkin varmaan noussut.
   Kyl mua vähän pelottaa, et paisun ihan rumaks D: Nyt syön varmaan oikeesti tunnin välein ja joka yö herään ja pakko syödä. Toivottavasti tää oksetusolo menis pian pois.
   Joo on nimiehdotuksia! En paljasta niitä x)

   Poista
 4. Anonyymi2.2.12

  Blogiasi on niin ihana lukea! Olen onnellinen puolestasi!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi12.2.12

  Ne kysyy kaikilta paperit. Varmistaa henkilöllisyyden, ettei käy vaalivilppiä. :)

  Onnea ja menestystä sulle! Oot kaiken sen ansainnut :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi12.2.12

  Ja toi kommentti siis seuraavaan postaukseen kuuluva :-D Eli siis kaikilta kysytään henkkarit äänestäessä :D

  VastaaPoista