5.2.2012

Rv 10+4

Parjantaina en ollut siis työharjoittelupaikassa. 
Tallustelin aamulla -21 celsiusasteessa terveyskeskukseen.
 Mulla otettiin verikoe ja ennen tervesykeskukseen menoa mun piti pissata kahteen purkkiin :DD Toista virtsanäytettä varten piti olla pissaamatta 4h ja toista näytettä 2h. Kahden viikon päästä on ultra ja lääkärin vastaanotto Hämeenlinnan sairaalaassa. Siellä synnyin ja siellä myös synnytän. Viimeksi olen käynyt Hämeenlinnan sairaalassa 2010 vuonna ravitsemusterapeutilla.
Eilen illalla kysyin Pupelta, että nukunko hyvin? Se vastasi joo. 
Olen mennyt nyt nukkumaan aina 21:30-22:30 välillä ja nukahdan heti. Nauroin vähän sitä kun ennen nukuin joka yö melkein vaan kaksi tai neljä tuntia. Silloin ei väsyttänyt ja nyt nukun 9-7 tuntia ja nyt väsyttää! :D
Pari postausta taaksepäin joku anonyymi sanoi minulle, että kannattaa varoa syömisiä. Löysin siihen juttuun vastauksen: Äidillä jonka painoindeksi on 42 tai suurempi eli vakavasti lihavalla äidillä on kolminkertainen riski saada hyvin suuri vauva kuin äideillä joiden painoindeksi on 22,6 tai pienempi. Tutkimuksen mukaan riski on kiinni siitä paljon äiti painaa, kun hän tulee raskaaksi eikä niinkään siitä kuinka paljon hän lihoo raskausaikana.
Näin paino jakaantuu raskauden aikana:
Lapsi n. 3,6 kg
Lapsivesi: n. 0,8 kg
Rinnat: n. 0,4 kg
Neste kudoksissa: n. 1,2 kg
Istukka: n. 0,6 kg
Kohtu: n. 1,0 kg
Verimäärä: n 1,2 kg
Rasva: n. 3,5 kg
Yhteensä: n 12,3 kg
Eilen mulla meni sipsilakko pois :DD
14 kuukautta sitten olin viimeksi syönyt sipsiä. Nam! :P
Käyiin äsken äänestämässä ja multa kysyttiin paperit.
 Näytänkö muka 17-vuotiaalta? xD

30 kommenttia:

 1. Anonyymi5.2.12

  Siellä äänestämässä pitää todistaa henkilöllisyys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Antilta kysytty henkkareit. No en tiiä. Jos ne vaan kysyy aina joltain :)

   Poista
  2. Kaikilta pitäisi lain mukaan kysyä.

   Poista
  3. Minä en tiedä asiasta mitään,

   mutta on ilo lukea sun postauksia nykyisin!
   Ihania nuo kuvatkin :)♥

   Poista
  4. <3333 :)♥

   Poista
  5. Pitää ny VIELÄ kerran tarkentaa, vaikka tää onki jo varmaan tullu selväks ;P Oon itse siis yksi niistä jotka istuu vaalilautakunnassa (oon 25v :)) Periaatteessa henkkarit pitäis kysyä kaikilta joita ei tunne. Jos siellä oli istumassa joku joka tunnisti Antin, nii siksi ei ehkä kysytty henkkareita.. Vaikea mennä sanomaan. Joku tässä oliki ihan oikeessa siinä, että lain mukaan kaikkien pitäis todistaa henkilöllisyytensä. Ite en pikkukaupunkilaisena rupea kyselemään kaikkien henkkareita, ku melkeen jo naamasta voi tunnistaa kuka on mistäki perheestä :) Ja vielä sille, joka puhu ajokortin viivakoodeista, niin niitä käytetään ennakkoäänestyksessä. Varsinaisena äänestyspäivänä äänestäjän nimi etitään siitä "luettelosta" ja viivataan yli. Luettelossa ei luonnollisesti oo niiden nimiä jotka äänesti ennakkoon. Ei varmaan kiinnostanu ketään tää selitys, mutta halusin vaan Heli sulle sanoo että ne ei kysyny henkkareita sen takia että näyttäs alaikäseltä :D

   Poista
 2. Anonyymi5.2.12

  Oo, olen oikeasti niin ilonen sun puolestasi! Blogisi on nyt paljon positiivisempi ja täynnä elämäniloa ja onnellisuutta. Ja susta tulee mami! (: Ootte Pupen kanssa varmasti loistavia vanhempia. Hyvä että syöt, sun pitää muistaa syödä tarpeeksi että vauvasta tulee terve. (:

  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep syön joka päivä omasta mielestäni ehkä liikaakin :DD ja joka yö ja melkeen tunnin välein joutuu syömään. Onneks toi mun työharjoittelu paikka on semmonen et saan siel aamupalan, lounaan ja välipalan!

   Poista
 3. Kyllä äänestäessä kuuluu kaikilta kysyä henkkarit ja aina. :D Olipas kummallista. Musta ne ottaa siitä kortista sen viivakoodin, ettei kukaan voisi äänestää kahdesti...tai vaikka sadasti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyl yliviivas antin nimen siit jostain nimilistasta, mut ei kattonu sen ajokorttii :D

   Poista
 4. Anonyymi5.2.12

  tottakai jokaiselta äänestäjältä kysytään henkkarit xD vaikka oisit 90v

  VastaaPoista
 5. Anonyymi5.2.12

  olen ihan stressinä puolestasi, koska keskenmenot ovat hirveän yleisiä syömishäiriöisten keskuudessa, ja varsinkin kun olet ollut niiiin laiha tosi pitkään ja normaalipainossa hyvin vähän aikaa.
  en todellakaan halua maalailla piruja seinille, Toivon kaikkea hyvää!:) toivottavasti kaikki menee hyvin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muaki pelottaa välil! Olis kiva jos kotona olis ultraäänikone tai sit se mil voi kuunnella vauvan sydänääniä :DD Sellassii onki myynnis, mut maksaa jotain yli 100€. Toivottavasti pikkunen vois hyvin, kasvais normaalisti ja olis terve :)
   Ei mul oo tullu mitään verivuotoo, eikä oo raskausoireet loppuneet, eikä oo mahaan sattunu.
   16.2 on Hämeenlinnas ultra ja siel just katotaan se et ei oo sitä downin syndroomaa ja mitään poikkeavaa.

   Poista
 6. kaikkien pitää tietty näyttää paperit :D jotta saadaan tilastoihin laskettua ketkä ovat jo äänen antaneet ettei kahta kertaa anna ja se ettei väärä ihminen anna toisen äänellä :DDD tietenkää!! XD aaw ootan innol sun vaavia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antti ei näyttäny. Ne vaan yliviivas sen nimen nimilistasta. Nii ei se pysty antaan kahta kertaa, koska se yliviivattiin :D

   Hii<33

   Poista
 7. Anonyymi5.2.12

  miten muute oot pystyny "salaamaan" sun perheeltä tän uutisen? :D tai siis onko ne merkit vielä sen verran pieniä ettei kukaan huomaa? :D
  ihana tää sun blogi xxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti!
   Maha on turvoksis illal ja on se kyl aamulki! :DD Töis mul on löysä kokintakki pääl(onneks) eikä kukaan huomaa mitään xD Ja jos meen kavereille tai porukoille nii joku löysä iso villapaita päälle. Eikä kukaan huomaa mitään!! Antin yks kaveri kyl oli sanonu antille et: ''Helin tissit on kasvanu!'' lol!! xD Kerron kyl 12 viikol äitille sit sen Hämeenlinnan ultran jälkeen, koska sit saa tietää, et kaikki on hyvin :)

   Poista
 8. Anonyymi5.2.12

  Kaikkea hyvää raskauteen, turhia tuollaiset keskenmeno pelottelut. Hyvin se menee! :)Fiilistelen täällä kotona koko ajan sun puolesta. On ihanaa olla äiti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanaa! :) <33333333333333333333333333

   Poista
 9. Voiko sulle lähettää sähköpostia tai laittaa facessa viestiä? En viitsi tässä laittaa, kun tulee kaikille näkyviin. :)

  VastaaPoista
 10. Koulun bilsankirjoissakin vois olla tuollasia animetyttökuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyl tosi siistejä! :DD Lapsetki oppis paremmin ku olis hienot kuvat!! Toi sun kuvaki on muuten animetyttö xDDD

   Poista
 11. haloo kaikilta kysytään paperit äänestäessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi6.2.12

   eiköhän se tullut jo selväksi;)

   Poista
  2. No ei kysytty Pupelt :DD

   Poista
 12. Anonyymi6.2.12

  Ei multakaan papereita kysytty. :D

  VastaaPoista
 13. Anonyymi8.2.12

  Hei!

  Olen seurannut blogiasi muutaman kuukauden.
  Onnea paranemisesi johdosta. Olen työskennellyt nuorten ja sitä kautta anorektikkojenkin kanssa. Sitä kautta tänne eksyin.

  Tuosta lihomisesta vielä. Kokemukseni mukaan hoikat lihovat enemmän raskauden aikana. Painoa voi tulla jopa 20kg. Keho varastoi rasvaa enemmän raskauden jälkeistä imetystä varten. Terkkari kyllä kertoo sulle jos on huolissaan painonnoususta. Loppuraskaudesta jos herkuttelee kovasti sillon rasvaa kertyy enemmän vauvaan, ja se vaikuttaa vauvan kokoon, mutta ei välttämättä. Juurikin tuon diabeteksen takia joka neuvola kerralla pissataan purkkiin. Itse painoin enimmilläni molemmissa raskauksissa ihan saman verran, mutta paino nousi toisessa 4kg enemmän koska olin hoikempi laihduttuani imetyksen takia.

  Keskenmenon pelosta ei varmaan pääse eroon ennenkun vauva on syntynyt. Kätilö sanoi minulle kerran että kun vauvan sydän lyö on keskenmenon riski yhtä pieni kun se että vauva syntyisi kuolleena. Ja niitä on suomessa tosi vähän. 0.5%. Eikös sulla katsottu sinne sillon. En muista enää näkyikö syke sillon?

  Kaikkea hyvää sinulle ja miehellesi :)

  VastaaPoista
 14. Hei ihana blogi ja onnea vauvauutisista! :)

  VastaaPoista