1.3.2012

Rv 14+5

Heippa! Mun mielestä aika menee liian nopeasti. Nyt menen jo 15 raskausviikolla.
Tän seuraavan tekstin kopioin suoraan vau.fi:stä.
15. raskausviikko
Sikiön paino: 50 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 8 cm
Koko pituus: 10 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 12 viikkoa vanha. Pää on edelleen iso suhteessa vartaloon mutta se pysyy jo pystyssä kaulan ja niskan avulla. Hiuspyörteet sikiön päässä alkavat juuri ja juuri erottua. Keuhkot kehittyvät edelleen, ja sikiö alkaa hengittää pieniä määriä lapsivettä. Tämä on erittäin tärkeää, jotta keuhkot kehittyisivät oikein. Sikiö alkaa tuottaa sylkeä. Se myös nielee lapsivettä, ja imemistaito on parempi. Imemiseen tarvittavat lihakset kasvavat poskissa. Niiden kasvaessa kasvot saavat yhä vauvamaisemmat piirteet pulleine poskineen.

Lapsivesi uusiutuu joka kolmas tunti. Sydän pumppaa 28 litraa verta joka päivä. Se saattaa kuulostaa melkoisen suurelta määrältä, mutta vastasyntyneen lapsen sydän pumppaa kokonaiset 350 litraa vuorokaudessa! Kädet ovat melkein saavuttaneet lopulliset paikkansa, mutta jalat ovat edelleen suhteellisen lyhyet. Liikkeet tulevat pehmeämmiksi ja kontrolloidummiksi. Jotkut tuntevat jo nämä höyhenenkevyet liikkeet, mutta useimmat eivät tule tuntemaan niitä vielä muutamaan viikkoon. 
(En tunne vielä mitään)
NAINEN
Hormonitasosi tasaantuu pikku hiljaa, joten useimmat raskausoireista vähentyvät. (Jep ei okseta enää. Eikä väsytäkkään kello tulee jo kohta yksi yöllä) Kehosi käyttää kaksinkertaisen ajan syömäsi ruoan sulattamiseen. Lisäksi suolistosta imeytyy kaksinkertainen määrä nestettä. Ei ihme, jos kärsit ummetuksesta!

Joillekin ilmestyy tumma viiva iholle navasta alas häpykarvoitukseen. (Mulla se on nyt alkanut kasvamaan jo navasta ylöspäin kohti rintoja xD !) Sen nimi on linea negra ja se katoaa synnytyksen jälkeen. Kohdun korkein kohta (fundus) on nyt korkeammalla kuin lonkkaluut, ja tuntuu useimmin 8 - 10 cm navan alapuolella.

Kokeile kuinka ihanalta tuntuu laittaa käsi kasvavalle vatsalle! Alkavatko vaatteet kiristää vatsasta ja lantiolta? Ehkä on aika tutustua äitiysvaatteisiin tai ostaa pari numeroa isompia vaatteita? (Jep! Joidenkin farkkujen nappeja en saa kiinni, koska maha on kasvanut. Koitin myös yhtä valkoista kevättakkiani enkä saa siinä rintojen kohdalla olevaa nappia kiinni D:)

Huomasin joku pari viikkoa sitten, että tisseihini on ilmestynyt punaisia juovia. Raskausarpia. No ei ihme, koska rintani kasvoivat niin lyhyessä ajassa. A-kupista 
C-kupiksi ja varmaan kohta pitää ostaa D-kupin rintsikat :DD      

Rinnat kasvaa ja kynnet kasvavat. Otin kuvan mun pitkistä kynsistä <33
Hiuksetkin kasvavat! :) Anoreksia ohensi hiuksiani ihan sikana, mutta nyt mun hiukset ovat vahvistuneet, kasvaneet ja paksuuntuneet. Ruuan ansiosta ja myös raskauden ansiosta. Raskaus myös nopeuttaa hiuksien kasvua. Nyt voin pitää niitä auki! Mulla on melkein tuon pituiset hiukset kuin tuossa kuvassa olevalla naisella, mutta vielä hiukan ohuemmat. Kasvakaaa, kasvakaaaa!!
Aina jos Puppe tekee paistinpannussa kanaa ruuaksi niin se haisee ihan kauhealta kainalohieltä! Kerran se haju oli niin pahaa, että meinasin oksentaa ja kerran menin pois keittiöstä :DD Hajuaistini on muuttunut raskauden aikana. 
Olen myös tosi iloinen koko ajan, mutta joskus tulee ihme itkukohtauksia :D
Oho nyt vaihtui jo maaliskuu! 12 yötä vielä niin on neuvola!!
Oho kello on jo kohta puoli kaksi yöllä. Voisin mennä nukkumaan.
Hyvää yötä<33

13 kommenttia:

 1. Anonyymi1.3.12

  kanahiki :-D oot ihana

  VastaaPoista
 2. Oijoijoijoijoi! <3 Oon niin ilonen sun puolesta!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1.3.12

  Oon tosi onnellinen siitä,miten onnelliselta vaikutat <3

  VastaaPoista
 4. Anonyymi1.3.12

  Ois kiva jos laittaisit masukuvia? :) onnea vielä tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin edestäpäin kuvan ja laitan kyl kuvii viel!! Kiitos :)

   Poista
 5. Joo masukuvia, haluun nähä sen linea negran ku ne on niin sulosia! :D

  mut kanahiki ja toi kuva... voi luoja sua :'D

  -nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin :) Joo kanahiki hyiii :DD Antti meinas eilen tehä kanahikee siis kanaa, mut sanoin, et eiiii!!

   Poista
 6. Anonyymi2.3.12

  Voisit tehä seuraavan postauksen sun masusta. :)) On nähtävästi paljon jotka sen haluaa nähdä. :))

  VastaaPoista
 7. Anonyymi7.10.12

  repesin kunnolla tolle kanahielle :p OOT HAUSKA! t.uusi lukija

  VastaaPoista