15.3.2012

Rv 16+5

 En saanut unta ja tulin dataamaan. Tai en ole edes mennyt 
sänkyyn, koska ei väsytä. Kello on kohta 01:10. Tämä on harvinaista!
Otin illalla kuvan mahastani. Iltaisin mahani on jo iso ja aamuisin pienempi. 
Mulla ei ole sitten kuvassa meikkiä, koska en jaksa meikata joka päivä xD
Ja nyt menen jo 17 raskausviikolla.
Tämä seuraava teksti on taas Vau.fi:stä

Sikiön paino: 135 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 11,5 cm 
Koko pituus: 16 cm

SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 14 viikkoa vanha. Pystysuora vako ylähuulen yläpuolelle tulee näkyviin tällä viikolla. (Ahaa!! Nyt sain vastauksen tähän asiaan. Ihmettelin viime ultrakuvassa sitä, että miksi vauvan suu ja nenä yhdistyivät!) 
Jalat saavuttavat kädet kehityksessä, ja ovat tästä lähtien pidemmät. Vilkkaat liikkeet tulevat koko ajan paremmin koordinoitaviksi. (Kivaa<3)

Sikiö nielee lapsivettä ja pissaa sen sitten takaisin lapsiveteen. Osa jäteaineista alkaa kerääntyä suolistoon. Eikö olekin ihmeellistä, että sikiö voi jo nyt imeä, niellä, pissata, tehdä hengitysliikkeitä ja liikuttaa itseään?
(Miksi vauvat eivät kakkaa sinne? Hyii xD)
17. raskausviikko
NAINEN 
Odotat jo varmaan merkkiä lapsen liikkeistä... Jos olet onnekas, pieni perhosesi hipaisee hieman siivillään ja kertoo sinulle missä on (Just vähän aikaa sitten tuntui pientä liikettä <3) Naiset, jotka ovat synnyttäneet aikaisemmin, saattavat tuntea ensimmäiset pienet liikkeet. Jos tämä on ensimmäinen lapsesi, voi vielä mennä muutama viikko ennen kuin tunnet mitään.

Ensimmäisillä kerroilla liikkeet ovat niin heikkoja, ettet ehkä tunnista niitä. Jotkut kertovat sen tuntuvan pienen kalan hännän hipaisulta, toiset taas ilmakuplan puhkeamiselta. ( Hei! Ei kalalla ole häntää! Kalan pyrstö! Ja ilmakuplilta nää tuntuu) Mutta jännittävää se on! Varaa hieman aikaa, kun käyt illalla nukkumaan ja makaa hiiren hiljaa. (Joo mä meen just nukkuun) Saatat hyvinkin tuntea sikiön liikahduksen...

Näihin aikoihin on melko tavallista tuntea kipua nivusissa. (Ei oo tuntunu) Kipu saattaa säikäyttää, sillä se voi olla voimakastakin, mutta yleensä aihetta huoleen ei ole. Syitä kipuun on monia, se voi olla lähtöisin esimerkiksi kohdun lantioon kiinnittävistä jänteistä, jotka venyvät kohdun kasvaessa. Voit tuntea jännekipua muun muassa tehdessäsi äkkinäisiä liikkeitä tai aivastaessasi. Vartalon taivuttaminen eteenpäin saattaa hellittää kipua.

Pian on toisen ultraäänen aika. (Joo siihen on alle kuukausi. 12.4) Yleensä ultraäänitutkimus tehdään 18. - 20. raskausviikolla. Monet naiset kertovat odottavansa sekä ilolla että kauhulla ultraäänitutkimuksia. Haluatko varmasti tietää lapsen sukupuolen etukäteen? (Joo, haluan) Muista, että naiset ovat tuhansia vuosia eläneet ilman ultraääntä. Kehosihan on jo kertonut sinulle kaikenlaista lapsesta usean kuukauden ajan. Haluaisitko vielä jonkin aikaa arvailla ja leikkiä mielikuvitusleikkejä? Toisaalta on kerrassaan upeaa saada pieni kuva pikkuruisesta vauvasta... Päätös on sinun!
Jihaa! Nyt menen nukkumaan ja aamulla lähden tätini kanssa 
Turenkiin mun serkulle ja siellä on söpö 1 v Iina vauva <33

5 kommenttia:

 1. Mä oon siinä parin talon päässä nyt ! ;) turengissa siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei hahaa :D Mä oon viel kotona :) lähetään joskus 12 aikaan

   Poista
 2. <3 Jaksamisia ja nauti raskausajasta ja vauvan odottelusta, ja ihan vaan elämästä - sinun ja pikkuisen!

  VastaaPoista
 3. Hassua että sun maha on vielä noin pieni, vaikka vauva on jo aika iso. Toisaalta eihän kaikilla koko raskauden aikana maha kasva näkyvästi juuri yhtään. Taas kerran; paljon onnea odotukseen! :)
  -nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mullaki oli aika pieni masu sillon kun ootin :) vasta ihan vikoilla viikoilla se "pompahti" ulos :) Eli eihän se kaikilla näy edes pitkään aikaan ja joillakin näkyy jo alussa.

   Poista