30.3.2012

Rv 18+6

Kutittaa, raavin, kutittaa, raavin, kutittaa, raavin, kutittaa, raavin. kutittaa.
Mun iho on ihan kauhean näköinen. En pysty nukkumaan. 
Menee hermot. Olen raapinut ihoni rikki.
Kutisee! Kaula näyttää siltä kuin se olisi täynnä fritsuja. Käsien ja jalkojen taipeet on kauheat. Mahaa, peppua, päätä, rintoja, korvia, selkää ja joka paikkaa kutittaa.
Soitin eilen neuvolaan kutinastani ja olin tänään verikokeessa. 
Mikä mulla on? On kaksi vaihtoehtoa. Joko atooppinen ihoni on raskauden takia herkempi tai mulla on raskaushepatoosi :.( Raskaushepatoosilla tarkoitetaan raskaushäiriötä, jossa iho alkaa kutista ja maksaentsyymien ja/tai sappihappojen pitoisuus veressä alkaa suurentua. Raskaushepatoosi todetaan noin 1 %:lla raskaana olevista naisista. Eli suomessa noin 500-600 naista saa sen vuodessa. Maksahäiriö puhkeaa yleensä 30. raskausviikon jälkeen, eikä sen syytä tunneta. Jostakin syystä raskaushormonit aiheuttavat maksan ylikuormittumista. Mulla on vasta 19 viikko menossa ja mietin, että ei tämä voi olla raskaushepatoosi? Raskaushepatoosidiagnoosin saaneen odottajan raskautta seurataan tarkasti neuvolassa ja äitiyspolikilinikalla. Sikiön vointia tutkitaan säännöllisin väliajoin ja maksa-arvojen kehittymistä tarkastellaan. Koska raskaushepatoosiin liittyy suurentunut sikiön kohtukuoleman riski, joudutaan synnytys usein käynnistämään ennen laskettua aikaa. Pelottaa :( Synnytyksen jälkeen kutina ja muut oireet häviävät nopeasti. Raskaushepatoosi uusiutuu joka toisella äidillä seuraavan raskauden aikana, mutta se ei aiheuta pysyviä maksavaurioita. Jos tämä kutina on atooppista ihottumaa niin miksi mikään rasva ei auta! Hydrocortisooni on aina ennen raskautta auttanut kutinoihini, mutta nyt sekään ei auta. 
Neuvolantäti sanoi, että saan ottaa antihistamiinia vaikka sitä ei saisi syödä raskaana. Saan ottaa, koska oloani on pakko helpottaa. Kävin ostamasta 
histeckiä ja tuntuu ettei sekään auta, mutta nyt iho ei kuitenkaa kutise niin paljoa kuin vaikka muutama päivä sitten.
Toivotaan, että tämä olisi vain atooppista ihottumaa. Mitä tämä teidän mielestä on?
Maanantaina soitan ja kysyn verikokeen tulokset. Jos maksa-arvoni ovat koholla niin mulla on raskaushepatoosi, mutta jos arvot ovat normaalit niin mulla on paha atooppinen iho.

Hyvää kutiavaa viikonloppua! <33

6 kommenttia:

 1. Voihan se olla vaikka syyhypunkki mut siitä ilmestyy pienen pieniä vesikelloja ihoon mistä tulee kirkasta nestettä ja iltaisin kutittaa kaikista eniten. :/ Mulla oli viime vuonna syyhypunkin aiheutttama ihottuma ja ai että se oli hirveää! Raavin itteni ihan verille mut onneks siitä pääs sitten eroon lopulta.
  Toivottavasti ei oo kummiskaan toi raskaushepatoosi. :( Jaksamista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul ei oo vesikelloja. Hyi syyhypunkki pakko lukee siit ja hyi kutina on kauheeta. Toivon niin, et tää ei oo se raskaushepatoosi.

   Poista
 2. Hei Heli!
  Seurasin sun blogia aikoinaan, olin silloin todella huolissani susta, koska elit silloin pahinta anoreksiavaihettasi. Muistin taas muutama päivä sitten yhtäkkiä sut, ja yritin ettiä blogiasi, mutten eka löytänyt. Säikähdin, sillä aattelin että pahimmat pelkoni ovat käyneet toteen :(
  Sitten löysinkin taas sut ja luin pitkälle menneeseen. Oli niin ihanaa ja helpottavaa huomata että oot tervehtynyt, oot yhä Pupen kanssa ja varsinkin että oot raskaana! Oon niin iloinen sun puolesta, vaikken sua oikeesti tunnekaan, mutta tätä blogia seurattuani tuut jotenkin tosi läheiseksi <3 Sä oot ihana ja kaunis ihminen, sekä sisäisesti että ulkoisesti ja toivon sulle kaikkea hyvää jatkossakin. Enää en lopeta blogisi seuraamista, vaan aion myötäelää raskauttasi ja muutenkin elämääsi.Kaikkea hyvää sulle ja postailehan jatkossakin ahkerasti! :)
  P.S: Mullakin oli vähän aika sit kauheeta kutinaa, mutta lähinnä vaan kainaloissa :0 Helpottui ahkeralla rasvaamisella. Parilla tutullakin oli ollut jotain ihmekutinoita, ja joku lääkäri oli sanonut että se on ihan normaalia, talvella iho saattaa vaan kuivua kun joutuu vielä hautumaan vaatteiden alla melkein kokoajan. Joten toivotaan että sullakin menee se ohi eikä ole mitään vakavampaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana pitkä komma :) <33 Oon nyt niin onnellinen ku paranin anoreksiasta :)
   Tänään ku kävin siel verikokeessa niin se verokokeen ottaja sairaanhoitaja sano just et kevät on sellasta et ihottumat tulee ja kaikki siitepölyt ja kaikki vaikuttaa. Nyt ei kutise yhtää nii paljoa ku pari päivää sit ja oon ottanu nyt joka päivä histecin :)
   Kiitos kommasta ihana :) <3

   Poista
 3. Mulla puhkesi raskauden aikana koko kroppa täyteen kutisivia ns näppyi. Naamassa poltteli yms. Mulle sanottii et se menee ohitse raskauden jälkeen, mä synnytin n. 2,5kk sitten ja edelleen samassa kohtaa on jäljet ja rasvailut eikä mitkää oo auttanut mulla :(

  VastaaPoista
 4. Anonyymi31.3.12

  Mulla kerran oli ihan kauhee kutina päällä. Selvis et se oli nokkosrokko, ei mitään vaarallista. Kiusallista vaa.

  VastaaPoista