16.5.2012

Rv 25+4

Innostuin tilaamaan vaatteita H&M:stä. Yksi mekko, mustat ballerina kengät ja kahdet imetysliivit (Ostin isot 85D, koska rinnat ehkä vieläkin suurenevat, koska niihin nousee synnytyksen jälkeen maitoa) 
Sitten kun vauva syntyy niin haluan imettää tai ainakin toivon, että multa tulisi hyvin maitoa :) Mun mielestä se on ihmeellistä kun vauva synnyttyään osaa ja tietää mennä tissiin imemään maitoa xD Neuvolantäti kertoi mulle, että ekasta imemis kerrasta vauva saa vasta aineita tauteja vastaan.
Se postin mystinen lappu olikin sitten Dreamhairin paketti :D
Menen perjantaina mun tädille ja se laittaa mun teipit uudestaan. Yksi teippi irtosikin jo tai se roikkui vaan parissa hiuksessa niin leikkasin sen irti. Nää pidennykset on ollu huomenna viisi viikkoa ja kasvanut jotain 1½ cm. (Muokkasin ite ton :D)
En ole nyt kolmeen päivään syönyt mitään herkkua. Eilen ja tänään join jopa maitoa! Hyi! xD Se on pahaa tolleen ihan pelkiltään!! D:: Ja tänään söin ruuaksi tomaatin, raejuustoa ja tonnikalaa :P
Oltiin eilen viimeistä kertaa perhevalmennuksessa. Eilinen kerta oli kivoin, koska sinne tuli vieraaksi lapsiperhe: äiti, isä ja 8 viikkoinen pieni Niilo-vauva. He kertoivat synnytyksestä ja vauvan hoidosta..
Eilen kun oltiin liikkeellä paljon niin en ehtinyt huomata vauvan potkuja ollenkaan. Eilen illalla kun menin sänkyyn nukkumaan niin odotin yli tunnin eikä potkuja tuntunut. Huusin jo Antillekkin: ''Miks vauva ei potki!'' Huolestuin vähän, mutta nukahdin. Heräsin yöllä ja kävin vessassa. 
Kun palasin sänkyyn niin jee vauva alkoi potkimaan! :)<3
Sikiö voi syntyä eri tarjonnalla. Tarjontoja ovat esimerkiksi:
Raivotarjonta = vauvan kasvot äidin selkään päin, yleisin.
Avosuinen tarjonta = vauvan kasvot äidin vatsaan päin.
Kasvotarjonta
Perätila
Yksi neljäsosa vauvoista on perätilassa jossain vaiheessa raskautta. Raskausviikolle 34 mennessä suurin osa on kuitenkin kääntynyt pää alaspäin ja vain noin neljä prosenttia on perätilassa synnytykseen asti. Yleensä perätilalle ei löydy selvää syytä, mutta on oletettavaa, että se johtuu siitä, että sikiöllä on liian vähän tai liian paljon tilaa liikkua kohdussa. Joskus perätila voi johtua myös sikiön synnynnäisestä poikkeavuudesta. Anatomisia esteitä vauvan pää alaspäin kääntymiselle voi olla esimerkiksi istukan poikkeava paikka, kohdun poikkeava rakenne tai ahdas lantio, jolloin vauvan pää ei pääse kiinnittymään lantioon. Vähäinen tai runsas lapsiveden määrä voi myös olla syynä perätilaan. Antin äitille tehtiin sektiosiksi kun Antti oli väärinpäin.

Viikon päästä on neuvola ja samalla ultrataan vauvaa! <3 

11 kommenttia:

 1. Anonyymi16.5.12

  Onpas pieni osa sikiöistä perätila-asennossa syntyessään. Onneksi Suomessa on turvallista synnyttää syntyy vauva sitten normaalisti alateitse taikka sektiolla:)

  Hyvä, että olet ottanut maitotuotteita ruokailuihin. Raejuusto on tosi hyvä ja jos et tykkää maidosta, niin sen tilalla voi olla piimää, soijajuomaa jne. Itse tykkään hyla-piimästä ja gefilus-piimästä. Nyt on Arlalta tullut uusi aktiivipiimä, jota saa tavallisen makuisena ja vaniljanmakuisena. Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja ja niin kuin aiemmin monet ovat sanooneet, niin pitää huolta, että sinä ja vauva saatte tarpeeksi vitamiineja ja ravintoaineita. Jos sulla on mahdollisuus päästä ravitsemusterapeutille neuvolan kautta, niin sekin kannattaa käyttää hyödyksi. Niitä aikoja ei kaikki ihan helpolla saa, vaikka haluaisivat.

  Sun blogia on kiva lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommasta :)
   En oo menos ravitsemusterapeutille, kävin anoreksia-aikana siel ja se oli mulle turhaa. Mul on ne laput tallessa ja tiiän miten kuuluu syödä. Oon nyt käyny kaks kertaa hämeenlinnas aina ultran jälkeen lääkärin kaa puhumas mun anoreksiasta ihan just tän raskauden takia.

   Poista
 2. heli sun blogia on tosi ihana lukea!
  anoreksiasta toipumisesi antaa itsellekkin toivoa ja luottoa siihen että se on omallakin kohdalla mahdollista (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva ku tykkäät :)
   Toivon et paranet <33 elämä on terveenä niin paljon parempaa 8)

   Poista
 3. Anonyymi16.5.12

  Yritin lähettää jo pitkän kommentin, mutta se hävis johonkin :D
  Uus yritys .

  Oon kahlannut muutamassa päivässä kaikki sun postaukset läpi, ja täytyy sanoa, että oon mielettömän onnellinen teidän koko perheen puolesta. Ensin itkin surusta, kun näin miten huonossa kunnossa olit. Sitten itkin ilosta, kun seurasin lukien sun parantumisprosessia ja näin kuinka kaunis, upea, hehkuva nainen susta kuoriutuikaan. Olet ihana!

  Ihan kiva, että julkaiset tänne ruokapäiväkirjoja, mutta ole varovainen. Muista että näin netin välityksellä löytyy joka lähtöön näitä "asiantuntijoita"; milloin syöt liikaa herkkuja, milloin saat liian vähän vitamiineja, milloin syöt liian vähän jne... Älä ainakaan rupea jokaista neuvoa uskomaan, muuten oot huomaamattas kohta sellaisessa tilanteessa, että rupeet neuroottisesti kyttämään et syötkö nyt kaikkea mitä pitäis tai syötkä liikaa jotain.

  Kokemuksen syvällä rintaäänellä nimittäin. Itse kun olin raskaana, niin huomasin että ihan lähipiiristäkin löytyi näitä itse oppineita ravitsemusterapeutteja ;) Totesin parhaimmaksi kuitenkin syödä juuri niin kuin itsestä tuntuu, kunhan ruokaa tuli syötyä tarpeeksi(siitä ei ongelmaa, kun aina oli nälkä..). Ja tulihan sieltä sitten kaunis, terve tyttövauva :) Ei liikaa stressiä. Kuuntele omaa kehoasi vaan niin kyllä se hälyttää jos jotain menee pieleen ja vähän maalaisjärkeä kehiin vaan. :)

  Toivotan teidän perheelle oikein ihanaa kesän odotusta ja kiitos blogistasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ihana komma! :) <333
   Mua ärsyttääki se ku jotku kommaa et syön liian vähän jotain ja liian paljon jotain :D Syövätkö he itse sitten jonkun oppikirjan mukaan joka päivä ja aina juuri tarkalleen samaan kellonviisari aikaan ja aina terveellisesti xDD Syön silleen et itse tuntuu hyvält :) Ja jotku puhu et mun pitäis mennä ravitsemusteraputille nii sithä antinki pitäis mennä, koska se syö samanlailla ku mä ja mun äitin pitäis mennä jajajaja kaikkien mun kavereiden :DDD Olin ravitsemusterapeutil joskus pari vuotta sitten ja tiiän miten kuuluu syödä.
   Samoin sullekki hyvää kesän odotusta :) <3

   Poista
  2. Anonyymi17.5.12

   Ehkä et ollutkaan varautunut siihen, että sun ruokapäivistä kommetoidaan. Ei kommenteista auta suuttua, vaan pitää kestää palautetta. Itsehän olet valinnut ruokapäiviksen julkaisemisen.

   Poimi kommenteista hyvät asiat, jätä tarpeettomat omaan arvoonsa. Tsemppiä!

   Poista
  3. Anonyymi20.5.12

   Meinasin just panna kommentii asiasta :D Heli, sun ei tosiaankaan kannata ottaa kovin vakavasti sun ruokavalioo koskevia kommentteja, sillä luulen että suurella osalla sun blogin lukijoista (blogin taustan takia) on jokin syömishäiriö. Heiltäkö haluat neuvoja syömiseesi? Anorektikoilta jotka eivät edes itse syö oikein saati pysty pitämään terveydestä huolta? :D Menkää ite ravitsemusterapeutille.

   Sä voit nyt fyysisesti hyvin ja kun kuuntelet sun kehoo, se pitää varmasti itse itsestään huolen paremmin kuin mikään "tietoinen terveyssyöminen".

   Anteeksi, pikkasen törkee kommentti, en todellakaan hauku tässä ketään, olen itsekin toipumassa anoreksiasta.

   Poista
 4. haastetta pukkaisi! mut saa jättää toki väliinkin (= http://appelsiiniavaruus.blogspot.com/2012/05/morot-voivat-olla-myos-hyviksia.html

  VastaaPoista
 5. Meijän poika oli vinottain mahassa ja synty viistotarjonnassa...jäi siksi jumiin ja kiskottiin imukupilla ulos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tienny et vauva voi syntyä viistotarjonnassa, mut hei tää munki poika on koko ajan vinottain ja se potkii aina vaan vasemmalle puolelle xD Huomenna on ultra nii sit viel näkee et miten se on :)

   Poista