8.6.2012

Rv 28+6 Hammaslääkäri

Mulla oli tänään klo 13:00 hammaslääkärissä tarkastus. Varasin sen jo kuukausia sitten, mutta Riihimäellä on kauheat jonot niin pääsin vasta tänään. Mua pelotti se ja sen takia en nukkunutkaan hyvin :D Olin viimeksi käynyt hammaslääkärissä 3 ½ vuotta sitten eli siitä oli jo tosi tosi paljon aikaa!

Odottavan äidin suun ja hampaiden hoito on erityisen tärkeää, sillä hormonitasapainon muuttuminen alentaa ienkudoksen vastustuskykyä. Plakin bakteerien aiheuttama ientulehdus saattaa pahentua vaikeaksi tulehdukseksi. Koska hampaiden reikiintyminen ja ientulehdus ovat tartuntatauteja, koko odottavan perheen suun ja hampaiden hoito on tärkeää. Siten estetään reikiintymistä ja ientulehdusta aiheuttavien bakteerien leviäminen perheenjäsenistä syntyvään lapseen, sillä lapsen hampaiston kehitys alkaa jo 4. - 5. raskausviikolla.

 Hammaslääkäri kysyi ensiksi, että koska mulla on laskettu aika ja vauva alkoi saman tien potkimaan kun kävin tuoliin makaamaan. Sitten sain ne lasit päähän ja toinen hammaslääkäri alkoi käymään mun hampaita yksitellen läpi. Se puhui hammaslääkärin kieltä toiselle hammaslääkärille. Toinen lääkäri kirjasi tietokoneelle ne ylös. En ymmärtänyt mitään mitä he puhuivat. B1, A3, B muovi.. jotain tollasta kieltä he puhuivat :DD Jotenkin sain siitä sellaisen käsityksen, että mun jokaisessa hampaassa on jotain vialla :(

Sitten se sanoi, että kaikki viisaudenhampaat ovat tulleet. Toinen hammaslääkäri oli vähän ihmeissään, että jo nyt. Onko teille tullu jo kaikki viisaudenhampaat? Mun äitille tuli vasta vähän aikaa sitten ylös viisaudenhampaat ja ne jouduttiin repimään pois. Mulla ne on suussa hienosti eikä niitä tarvitse repiä. Ei multa ole koskaan revitty yhtäkään hammasta pois. Sitten se tarkasti vielä jonkun lampun kanssa jokaisen hampaan välin. Sitten olikin jo valmista. Hammaslääkäri sanoi mulle, että mulla oli hyväkuntoiset ja siistit hampaat. Ei ollut yhtään hammaskiveäkään ja vain yksi pieni reiän alku!! Se porataan marraskuussa ja silloin vauva on jo noin kolme kuukautta vanha :) Mutta olin tosi iloinen ja ihmeissäni mun hampaista xD Luulin, että mun jokaisessa hampaassa olisi ollut reikä tai, että mun hampaat olis syöpyneet sh ajan oksenteluista. Luulin väärin!
Helin hammas gif :D

16 kommenttia:

 1. Anonyymi8.6.12

  On niin kivaa lukea sun blogia, olen jäänyt oikeesti koukkuun tähän ja unelmoin kans vauvasta. Poikakaveri ei vaan kauheesti innostu xD Voisitko muuten tehdä postauksen siitä mitä kaikkea Antti ajattelee isäksi tulemisesta? Olisi kiinnostavaa lukea miten innoissaan hän on tästä kaikesta. Vai ootko sä jo tehnykin sellaisen? Lisäksi ois kiva semmoinen masupostaus jossa näkyisi sivusta katsottuna miten maha on kasvanut raskausviikkojen aikana.
  Tosi hyvä muuten ettei suustasi löytynyt mitään ikävää. Varasin tällä viikolla ajan suuhygienistille heinäkuulle ja mua pelottaa että joka hampaasta löytyy jotain, oon nimittäin karkit maistuneet, oon kesätöissä karkkitehtaassa xD Mutta aurinkoista odotusta ja kaikkea hyvää muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl sun poikakaveri varmasti joskus innostuu :) <33 Näytä sille vauvojen kuvia ja kerro kuinka sulosia ne on! Kakkaa, itkee ja puklaa :D
   En oo tehny semmosta postausta, mut on Antti innoissaan :)
   Aloin äsken just kattoon mun masukuvii ja yhdistelin jo niit kuvia ja siit huomaa sen mahan kasvun, julkasen sen joskus :)
   Jos nyt sain palaa ajas taaksepäin nii olisin tehny sillee, et joka viikko olisin ottanu vaikka esim torstaina kuvan mahasta ja aina samas kohdassa.
   Hei vähä kiva kesätyöpaikka sul!! :P Kyl mäki oon syöny karkkii ihan sikana täs 3 ja puolen vuoden aikana mut ei ollu ku yks reikä :)
   Sullekki kaikkee hyvää ja hyvää kesää 8)

   Poista
 2. Anonyymi8.6.12

  Itsekin olen raskaana ja pitäis mennä hammaslääkäriin, mut en uskalla! :D Miten teet noi giffit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antille just sanoin et sen pitää kans mennä hammaslääkäriin, mut ei varmaan uskalla xDDD

   Teen täl: http://picasion.com/

   Poista
 3. Mä en uskalla mennä hammaslääkäriin, vaikka mun pitäs. Nyt rv 33+5. Mä en vaan uskalla. Mä saisin varmaan jonkun paniikkikohtauksen. Pienempänä tykkäsin käydä hammaslääkärissä, aina odotin seuraavaa aikaa. Mut en sen jälkee, ku ne pisti muhun 6 puudutuspiikkiä, eikä antanu niitte vaikuttaa loppuun ja rupes sit tekee juurihoitoa. Se oli jotain ihan kamalaa.

  VastaaPoista
 4. Mullakin on hammaslääkäri ens viikolla. :D Mulla lohkes hampaasta kaks palaa irti ku oon avannu noilla poskihampailla pulloja, eli ei kannata avata pullon korkkeja hampailla!
  Sul on ainakin tosi hyvä kuntoset ja valkoset hampaat! :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi8.6.12

  OLET TODELLA KAunis nyt. Siis ihan älyttömän kaunis<3 Älä koskaan unohda sitä ja palaa takaisin anoreksian maailmaan. VOin oikeasti sanoa täysin rehellisesti, että ole 100x kauniimpi nyt. Ja siis itsekin kyllä ihailen hoikkaa vartaloa, mutta juuri tällaista normaalin naisen tervettä vartaloa niin kuin sinulla, ei sellaista aliravittua luurankoa, mikä nykyään tuntuu olevan kauneusihanne. Etkai aio laihduttaa raskauskiloja sitten äkkiä pois? Uskon, että se voisi antaa entiselle sairaudelle taas valtaa...

  Tosin näytä kyllä siltä, ettei niitä kiloja ole tullutkaan juuri muuta kuin vauvan muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kivasta kommasta :) <33
   En aijo laihduttaa nopee, mut inhoon näit isoja tissejä!! :DD

   Poista
 6. Hei sulla on ihan törkeen hienot hampaat! : D
  Mäkin haluun!

  VastaaPoista
 7. Hei mun on pakko nyt kommentoida sulle! Oon lukenu sun blogia jo melkeen kaks vuotta ja muutama viikko sitten tajusin että sun poikaystävä pyörii samojen ihmisten kanssa kun minäkin! Mietin ykspäivä tosi pitkään et mistä ihmeestä mä tiedän ton tyypin ja sit tajusin et eii hitto maailma on pieni se on sun poikaystävä!! :DD Niin ja ihana tää sun blogi ja onnea vauvasta, vaik tää ei yhtään helpota omaa vauvakuumetta!! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. xDDDDD Just joku viikko sit Antti sano, et Lantzi sano sille, et joku Tian kaveri lukee mun blogii ja jotain.. Se olit sit sinä! :)

   Poista
  2. Nii! Maailma on pieni XD

   Poista
 8. Mulla kans on kasvanut taakse viisauden hampaat pari vuotta sitten ja ne mahtu viel hyvin kasvamaan nii ei tarvinu repiä niitä :D

  Viimeeks kun kävin hammaslääkärissä olin 18 eli kaksi vuotta sitten :D Ptäs varmaan varata aika kröhöm...

  VastaaPoista
 9. Anonyymi10.6.12

  sulla on kyllä ihan mielettömän kauniit hampaat ja huulet, oon niin kade <3 oon lukenu sun blogia jo toosi pitkään ja ihanaa kun sulla menee noin hyvin, kaikkea hyvää sinne teille ja pitäkää ihana kesä!:)

  VastaaPoista
 10. mulle tuli kans jo kakskymppisenä muistaakseni kaikki viisaudenhampaat, eikä yhtään ole tarvinnut poistaa. on aikalail samanikäinen ku sää =) Hyvä, ettei anoreksia ehtinyt pilaamaan sun hampaita.

  VastaaPoista