27.6.2012

Rv 31+4 Neuvola

Olin tänään neuvolassa ja menin kävellen niin kuin aina.
 Neuvolaan tästä on vaan joku 700 m matkaa. Olin yksin ja aika oli klo 13:30. 
Mulla ei ollut omaa neuvolatätiä, koska hän on nyt kesälomalla.
Pissa: puhdas.
Turvotus: Ei ole.
Verenpaine: 111/76
Hemoglobiini: Ei otettu, koska se oli viimeksi 137 :)
Paino: Noussut 100g viikossa, mut olin just syönytkin ennen neuvolaa.
Sf-mitta: 28
Tarjonta: Raivotarjonta
Vauvan sydämen syke: 150+
Liikkeet: ++

Sitten meidän vauvalle ei anneta sitä tuberkuloosirokotetta. Mikä mulle ja varmaan melkein kaikille teille on annettu. Se on se rokotus mikä annetaan vauvalle heti syntymän jälkeen ja siitä tulee just se kuoppa jälki reiden sivuun. Tuberkuloosirokotuksesta luovuttiin Suomessa siksi, että siitä oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Riskiryhmään kuuluvat vain rokotetaan. 

Seuraava neuvolakäynti on ke 11.7 klo 11:00.
Siitä seuraava käynti on ma 23.7 klo 13:20 ja samalla on sitten jo synnytystapa-arviointi! :)
Neuvolakäyntejä on nyt siis kahden viikon välein :)

Sitten me käytiin kävellen illemmalla lidlissä. Meiltä lidliin on vähän yli kilsa matkaa :D
Joka päivä tulee kyllä liikuttua paljon kun me mennää aina kaikkialle kävellen,
mutta Antti ostaa varmaan nyt kuukauden sisällä auton! Jee :) Vähä outoo kyl kun me ollaan aina menty joka paikkaan junalla ja kävellen :D Kivaa sit ei tarvitse esim vaivata iskää keskellä yötä heittämään meitä synnytyssairaalaan jos synnytys nyt vaikka käynnistyisi yöllä xDD
Sais lopettaa ton röökinpolton tai ei se mua silleen ees haittaa,
 mut ei oo kivaa ku vauva tulee ja tupakka haisee kauheelle. Siihen uppoo viel sikana rahaakin!
Miks kaikki lidlit on ihan samannäköisiä? :D
Toi menee melkeen aina edellä ja mä tuun perässä xD
Nam :P kasviksia ja hedelmiä :)
 Sieniä. Se on vihannes.
Massuuu xDD <33
 Sil on ollu tilipäivä ku ottaa ja ostaa vaan kaikkee xP
Jotain jaffa keksejä ja mehujäitäki xD Mä en välitä niistä.
Hyi pizzaakin! Mul ei tee raskaana yhtään mieli pizzaa! 
 Sit sil meni hermot muhun ku kuvasin sitä koko ajan xD
(Olin nukkunut taas liian vähän niin mua nauratti xD)
 Kassahihnalla xD 
Me maksetaan aina melkeen puoliks ruuat :) 
Tai sit jos Antti on ostanu jotain itselleen nii se maksaa ne ite ja ku sil on paremmat tulotki nii sil menee vähä enemmä rahaa ruokaan ku mulla. 
 Kotimatkalla xD
 Istuttiin syömään jäätelöt eikä se suostunu ottaan musta kuvaa xD
Mul on Classickin minttu ja Antti söi siit pakkauksesta mehujään.
 Tykkään just eniten isoista jäätelöistä ja niistä mis sattuu oleen eniten niitä kaloreita xDD
Sit kun päästiin kotiin niin alettiin tekemään ruokaa :P
 Noista piti tehä kana-fetasalaatti ja niit sieni juusto pekoni juttuja.
Meinasin oksentaa, koska toi kana haisee raskaana niin pahalle. 
Sit kesken ruuanlaitoin alko yhtäkkiä ukkostamaan ja satamaan.
Meidän kettiön ikkunasta näkyy tän talon sisäpihalle. Vasemmalla näkyväs talo on ravintola ja siinä olin ennen työharjoittelussa. Mulla oli kivan lyhyt työmatka :D
 Se ikkunassa roikkuva nalle on Kreikasta saatu sellaisesta ihmeellisestä koura pelikoneesta xD
 Ku kuvasin sitä videoo niin Antti oli sillä aikaa ehtinyt ottamaan salaattia
 ja siks toi kulho ei ole enää kuvassa niin täynnä D: 
Mut tossa mun feta-kanasalaatti ja patonkia :P
Me tehäänki joku toinen päivä niit sieni pekoni juusto juttuja.
Ai niin! Huomenna menen mun tädille ja se laittaa mun pidennykset uusiks :) 
Nää on ollu nyt jo 6 viikkoo päässä!
Huomisiiiiiin!! :) <33

41 kommenttia:

 1. Teettekö nuo sieni-pekoni-jutut ihan uunissa? Tuleeko niistä samanlaisia ku grillis? :P Niin ja tänne on kans poika tulossa <3 Ja mulle ei vissiin oo annettu sitä rokotetta kun jälkeä ei ole, mut mulla on jääny otsaan arpi siitä pinnistä, joka laitetaan synnytykses vauvalle :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin et me tehään ne samanlailla ku Antin äiti teki juhannuksena. Eli paistinpannulla :) Oi ihanaa!!! :) <33 Onnea, onnea ::) Pikkuinen poika <33 Tuntuu et kaikki saa vaan poikia :D <3
   mul ei oo taas otsassa mitään :)

   Poista
  2. Anonyymi28.6.12

   Nyt on kuulemma poikavuosi! Heh. :) Huomenna saan ehkä itse tietää sukupuolen, kun on rakenneultra. <3 Jännää.

   Poista
  3. Joo on kyl poikavuosi :D
   Saitko tietää sukupuolen? :) <3

   Poista
 2. Anonyymi27.6.12

  anttiki on lihonu ihan vitusti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ki tarkottaa myös mua.

   Siks näytänki niin paljon isommalta kuin ennen, koska mul nous eka paino sairaanloisesta alipainosta 35 kilosta normaalipainoon. Sit sen jälkeen tulinki heti raskaaks niin painonnousu ei loppunutkaan.

   Raskauden ajan painonnousu koostuu: sikiö 3-4 kg, lapsivesi 500g -1kg, istukka 500-600g ja verivolyymin kasvu 1,2 kg. Näiden lisäksi kehoon varastoituu rasvaa joka yleensä kuluu imetyksen aikana.
   "Painonnousua arvioitaessa otetaan huomioon äidin lähtöpaino, painon aikaisemmat muutokset, rakenteelliset erot ja loppuraskaudessa mahdollinen nesteen kertyminen elimistöön. Normaalipainoiselle (BMI 20-25) suositeltava painonnousu on 11,5-16kg. Jos BMI on 26-28 paino saisi nousta 7-11,5 kg. Mikäli odottava äiti on lihava (BMI>29) painon ei tulisi nousta raskauden aikana 6-8 kiloa enempää."

   Mun bmi oli raskauden alussa joku 18-19 eli mul saattais hyvinkin tulla vaikka 20 kiloa raskauden aikana ja kaikki kuule kuluu pois kun olen synnyttänyt. Mulle on viel neuvolas nyt sanottu, et mun paino on noussu liian vähän.

   Antista taas et sil on nois kuvis iso paita päällä ja 4-vuotta sit ku alettiin seurusteleen niin se oliki viel ihan lapsi 190cm ja 70 kiloo. Sen paino on täs 4 vuoden aikana noussu jotain 15 kiloo ja se on nyt normaalipainonen ja näyttää mieheltä ja paljon paremmalta! <3

   Et pitä kuule se turpa kiinni ku et tiiä asioista mitään!

   Poista
  2. Anonyymi28.6.12

   Anonyymi haista vittu T:kikkihiiri
   http://res.hattrick.org/teamlogo/13/122/1220/1219063/1219063.jpg

   Poista
  3. Anonyymi28.6.12

   heli, kun laitoin että anttiKI on lihonu en tarkottanu sillä sua, vaan lähinnä sitä että kaikki suomalaiset näyttää nyt kokoajan vaan lihovan ja lihovan ja jos olisin puhunu susta nii olisin laittanu että sinä ja antti ootte lihonu.
   mun mielestä sää oot tosi kaunis nykyään ja raskaus kaunistaa sua niin paljon. todellakin huomaa että anoreksia sulla vielä siellä vaikuttaa sun jokapäiväiseen elämään kun alat heti vittuileen kun luulet että puhutaan susta.
   ja minä kyllä tiedän kaiken mahdollisen raskaudesta nimim. kuukausi sitten synnytin esikoiseni, mutta kiitos vaan vielä kun annoit minulle noin paljon tietoa(jonka tiesin jo) noista raskauskilojen tulosta ja niiden syistä.
   ihmettelen kyllä miten sulla on itsetunto noussut niin nopeaa kun kehtasit laittaa ton viimeisen lauseen vaikket itse vaivautunut ottamaan selvää siitä, tiedänkö minä noita asioita mistä selitit (:
   hyvää jatkoa heli.

   Poista
  4. Anonyymi28.6.12

   ja lisään vielä että heli, todella lapsellista alkaa täällä muiden kanssa analysoimaan minun kommenttiani, kun et edes tiennyt ketä sillä ki-päätteellä tarkoitin, vaan anoreksia käänsi päässäsi sen niin, että tarkoitin tietenkin heti automaattisesti sinua (:

   Poista
  5. Anonyymi28.6.12

   HALOO ANONYYMI miten tosta sun kirosanoin höystetystä kommentista ois voinut mitenkään tulkita näin subjektiivisessa ympäristössä, että -kin-päättellä tarkoitit KAIKKIA suomalaisia? Varsinkin kun Heli on saanut ihan typeriä "ootpa lihonut" -kommentteja lähimenneisyydessä...

   Poista
  6. Anonyymi29.6.12

   en oo tarkottanu kaikkia suomalaisia vaan suurinta osaa (:
   ja mää en oo vastuussa siitä millaisia kommentteja heli on ennen saanut, enkä ole edes lukenut niitä, joten jos laitan että anttiki on lihonu, niin se ei tarkota heliä VAAN ANTTIA. se on vaan se helin anoreksia joka siellä päässä sen kääntää niin.
   lisäksi, tuossa mun kommentissa ei ole muuta kirosanaa kuin vitusti=paljon ja se nyt sattuu sopimaan MINUN suuhun parhaiten (:
   ja kuten sanoin aiemmin, jos olisin viitannut myös heliin, olisin laittanut että SINÄ(heli) ja antti ootte lihonu ihan vitusti, enkä pelkkää anttiki on lihonu ihan vitusti.

   Poista
  7. Mut mistä voin tietää, et sun ki tarkoitti suurinta osaa ihmisistä eikä mua? Kun et sitä siinä kommassa kertonut ja kaikki muutki luuli, et tarkoitit mua.
   Ja miks muuten piti tulla Antin ulkonäöstä sanoo jotain vaikka Antti on normaalipainoinen ja se sun lausees oli muutenki nii negatiivinen..
   Mut ymmärsin kommas x)

   Poista
  8. Anonyymi29.6.12

   Ei tosiaan oo mikään Helin anoreksia joka kääntää tuon lauseen tolleen muka. Mäki käsitin sen tarkoittavan Heliä vaikka mulla ei ikipäivänä mitään syömishäiriön tapaista ole ollutkaan. Kuten sanoin tää on TODELLA subjektiivinen ympräristö joten tota sun lausahdusta ei mitenkään voi tulkita niin kuin sen muka tarkoitit. Myöskään siitä, miten kirosanat sopivat sinun suuhusi ei yhdelläkään lukijalla voi olla minkäänlaista tietoa. Et voi ottaa vastuuta muiden kirjoituksista mutta ota edes omastasi!

   Poista
  9. Elina30.6.12

   Onko ees koomista vai koomista, että jätät tollaisen epäkohteliaan ja monella tapaa tulkittavan kommentin tänne, ja sitten kun Heli ja muut närkästyvät tosta, alat vinkua ja viisastella kuin SUA kohtaan oltaisiin oltu jotenkin törkeitä ja olisit pahastikin väärinymmärretty? :--D

   1) Ei oo mikään ihme, jos Heli ja muut lukijat ymmärsivät ton sun "AnttiKIN on lihonut"-kommenttisi niin, että tarkoitit sillä Heliä ja Anttia, et Anttia ja suomalaista väestöä ylipäätään. Painojutut ovat tässä blogissa sattuneesta syystä olleet paljon pinnalla, joten en kummeksu jos muut kuvittelivat sun tarkoittaneen tolla nimenomaan Anttia ja Heliä. Jos sua noin kamalasti harmittaa että muut ymmärsivät väärin, niin voit syyttää vain itseäsi kun et osaa ilmaista asiaas paremmin, vaan kirjoitat noin epämääräisesti ja ympäripyöreästi. Kyllä mäkin heti ensimmäisenä luulin sun viittaavan tossa Heliin, eikä mulla mitään anoreksiaa oo. Se siitä sun hienosta teoriastasi, että "Helin anoreksia kääntää kommentin tollaiseksi".

   2) Mä todellakin toivon ettet oo tosissasi kun syytit Heliä tossa "lapsellisuudesta" siks että tämä ymmärsi sun kommenttisi väärin ja loukkaantui siitä. Tyypillä, joka katsoo asiakseen kommentoida muiden ihmisten painoja tollaisella tylyllä "ootpa lihonut ihan vitusti"-tyylillä ei oo mitään varaa paasata muille lapsellisuudesta :--D Se ei oo kypsän ihmisen käytöstä, sori. Enkä mä ainakaan huomaa Antissa mitään kammottavaa lihomista, normaalipainoiselta kaveriltahan se näyttää. Ja vaikka Antti oliskin lihonut hirveästi, ei se oo sun asiasi tulla muiden painoa kommentoimaan ja tölvimään tänne.

   Poista
 3. hei anonyymi, tommoset kommentit voisit pitää ihan itelläs ! eikä antti mun silmissä ainakaann näytä lihoneen ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! ja antti on normaalipainoinen :)

   Poista
 4. Moikka, haluisin nyt kommentoida kun en suoraan sanottuna ole varma kommentoinko jossain vaiheessa jo jotain sun postausta!

  Joka tapauksessa oon viime viikkojen aikana kahlannut koko sun blogin läpi, ja tää on saanut mun ajattelemaan tosi paljon asioita. Mun elämäntilanne on aikas erilainen kuin sulla, mutta oot ihana elävä esimerkki siitä miten syömisvaikeuksista ja nimenoman anoreksiasta voi parantua :) Kiitos koko mun sydämen pohjastaa tästä blogista, olet tosi persoonallinen ja ihananoloinen ihminen ja sun tapa kirjoittaa tosi hauska. Toivotan onnea sulle jatkossa mitä ikinä teetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana komma.
   Elämä terveene on niin paljon parempaa :)
   Onnee sulle samoin :) <3

   Poista
 5. Ei luoja noita anoja taas... Sä näytät hyvältä, eikä Anttiakaan voi isoksi sanoa. :D

  VastaaPoista
 6. Hyvänen vissi! Molemmat hoikkia terveitä nuoria ihmisiä! Helille vaan tsemppiä kestää tuollaiset asiattomuudet! Ihan kuin itse anoreksia olisi esiintynyt anonyyminä... Tulla nyt huutelemaan selkeitä valheita!

  Ja sopii kysyä: itse olen ylipainoinen. Oikeuttaako se mun haukkumisen vaikka tässä nyt? Koska minä olen oikeasti lihonut varmasti 15kg kahden vuoden sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommasta :)
   Tollasseet ilkeet kommat menee toisesta korvasta sisään ja toisesta samantien ulos :)
   Ei ketään saa hakkua! :)

   Poista
 7. Anonyymi28.6.12

  Laihat miehet on rumia! Pitää olla vähän massaa ja lihaksia. :) Antti on just sopusuhtainen! Anonyymi työnnä pää perseeseen. T: Kivempi anonyymi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!! :) Ku kattoo vaik tätä kuvaa nii hyi! http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/38729000/jpg/_38729073_threeviews.jpg Ei oo yhtään miellyttävän näköinen!

   Poista
 8. Et ole ainoa kenen mielestä kana haisee hirveälle raskaana ollessa! :D
  Eilen yritin tehdä kanakeittoa, mutta vähän väliä piti lähteä keittiöstä pois, kun haisi niin hirveälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa kiva et muilki kana haisee nenäs pahalta. Mult meinas tulla oksennus ja avasin ikkunat et ei haisis :D Mun mielestä se haisee ihan kainalohieltä xD Sit ku oon synnyttäny niin aijon haistaa kanaa ja sit se varmaan taas haisee normaalilta! Outooo! Miten raskaus voi muuttaa hajuaistin? :D

   Poista
  2. Niinpä! :D Toinen on sitten koiranruoka. Ennen pystyin helposti laittamaan koiralle ruokaa, mutta nykyään en voi olla lähelläkään koiranruokapurkkeja!

   Poista
  3. En oo muuten haistanu koiranruokaa nyt raskaana :D Pitää haistaa heti ku siihen on tilaisuus xDDD

   Poista
 9. Noi sateet eilen oli niin outoja! Ajettiin Vantaalta Turkuun ja takas ja aina välillä tuli sellasia tosi lyhyitä (alle minuutti) mut rankkoja sadekuuroja.

  Niin ja kiitos; "Sieniä. Se on vihannes." oli erittäin piristävä alku päivälle :'D

  nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli ihan outoja xD Tänäänki sato mut sitä sadetta en seurannu nii tarkkaan ku eilen :D

   Hahaa xDD

   Poista
 10. sienet ei muuten oo vihanneksia, vaan ihan oma lajike, sienet XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kasvikset Tos kyl lukee et sienet on kasviksia :D

   Poista
 11. Anonyymi28.6.12

  Ootte ihan supersöpö pariskunta ja on ihanaa kun teille tulee vauva! Tekstin perusteella oot tosi lämmin ja ihana ihminen eikä lapsi varmasti parempaa äitiä voisi toivoa. <3

  Utelen sen verran, että kun ootte Antin kanssa kihloissa, niin ootteko aatelleet jo naimisiinmenoa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana komma :) <3
   Ollaa me meititty, mut se on nii kallista (sormukset ja juhla) x/ No odotan eka et Antti kosii, koska mä ehdotin seurustelua ja kihloja xD

   Poista
 12. Anonyymi28.6.12

  Hahaa niin hauskoja nää sunn postaukset :D Mitä mieltä Antti muuten on sun blogin kirjoittamisesta vai tietääkö se ees et kirjoittelet? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD
   Tietää se ja lukeeki aina välillä :DD
   Ei se oo mitää mieltä xD Tää on mun harrastus :)

   Poista
 13. En oo koskaan aikasemmin kommentoinu sun blogia, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Oon lueskellu tätä jo pidemmän aikaa ja miltei joka kerta sun tekstit saa niin hyvälle tuulelle ja nauramaan! Tätäkin tekstiä lukiessa nauroin ihan hulluna tuolle Lidl- ja sieni-jutulle! :---D Vaikutat tosi ihanalta ja valoisalta persoonalta, sinun blogia on ihana lukea! Toivon sinulle, Antille ja vauvalle kaikkea hyvää, te ootte ansainnu onnen! :-) ♥

  Ps. Yritä olla välittämättä noista lihomis-kommenteista. Molemmat olette täysin normaalipainoisia ja sinä näytät todella kauniilta raskaanakin! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana komma <33
   Kiva kuulla et sain sut nauramaan :DD
   Sulle kans kaikkee hyvää <33 kävin lukeen sun blogii x)
   Jep en välitä niistä kommista ja säki oot tosi kaunis :)

   Poista
 14. apua onks toi teidän talo hämeenkadulla?se mäkkärin talo?:D herätti vaan huomion kun oon itse asunut samassa talossa :) kiva blogi,jään seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on xDD Ollaan asuttu täs 14 kk :DD Asutko ite riksus viel? :) Kiitos :)

   Poista
  2. En mä muutin pois jo -09 :p asuin siinä mäkkärin yläpuolella kakkoskerroksessa :D pieni maailma!:)

   Poista