21.8.2012

Rv 39+3 Neuvola

Lähdin tänään aamulla neuvolaan kävellen ja aika oli klo 8:30.
Ensinnäkin pääsin sisälle vasta 8:55! D:
 Otin odotushuoneessa odotellessani kuvan :DD
 Mun oma neuvolatäti oli lomalla ja tänään tilalla oli joku semmonen täti joka ottaa odottavia äitejä vastaan aina silloin kun oma neuvolatäti on lomalla, sairas tai poissa. Sen tädin huoneessa oli vielä joku harkkari nainen ja se harkkari hoiti mun tarkastuksen.
Pissa: Puhdas.
Verenpaine: 128/81
Hemoglobiini: Ei otettu
Turvotus: Ei ole.
Paino: Olen siis aina mennyt väärinpäin vaakaan ja sanoin niille, että olen aina mennyt mun neuvolatädin kanssa väärinpäin vaakaan, koska en halua tietää mun painoani! Sitten se idiootti harkkari sanoo mun painon ääneen!! D:: En mä halunnut tietää mun painoa! Oon käyny viimeks tammikuussa vaa'assa. Nyt ahdistaa :.(  Mulla on tullut nyt raskaana jotain 15 kiloa :( Hyiiii! Miks sen harkkarin piti sanoo mun paino ääneen? Eiks se nyt älyy jos sanon, et oon menny aina väärinpäin siks ku en halua tietää painoani!! Nyt mulla on ihan läski tyhmä itku suru olo!! :...(
Sf-mitta: 35
 Joo-o! Miten se voi nousta viime perjantaista 2cm?
 Mun oma neuvolatäti mittaa mun mahan aina kun olen makuuasennossa ja nyt toi harkkari 
mittas mun mahan kun olin vähän silleen istuma-asennossa :DD 
ROLOLOLOL!!
Tarjonta: Raivotarjonta.
Vauvan sydämensyke: Se harkkari ei löytänyt vauvan sydänääntä aluksi. Painoi vielä sitä doppleria ihan sika kovaa mun mahaan ja sattui. Sitten se sai vauvan sydänääneksi vain +120-125 ja oli huolestunut. Vauva ei liikkunut edes paljoa. Sanoin niille, että kyllä se just äsken kotona ja odotushuoneessa liikku ja normaalisti nukun vielä tähän aikaan aamusta nii vauva nukkuu nyt. 
Sitten se liikutteli sitä doppleria mun mahassa ja se toinen täti tuli
 ja tökki mun mahaa ja huus: ''Vauva herätys, herätys, herätys, herätys!''
Ne merkkas kuitenkin liikkeisiin ++
Neuvolakäynnin jälkeen mulla oli oikeasti p*ska fiilis!!!!! :(
Antti sano, että se voi sottaa sinne ja valittaa, mutta sanoin, että ei tarvii.
Nyt poika taas potkii ja liikkuu :) ♥
Se varmaan pelkäsi niitä tyhmiä naisia :DD
Kumpi mulle sopii paremmin meikiksi?
Se tumma silmämeikki mikä mulla yleensä on vai
 pelkkää huulikiiltoa, kulmakynää ja ripsiväriä yläripsiin?
Hohhoijaa! Nyt meen päiväunille-> 

85 kommenttia:

 1. Mun mielest ainakin on kiva kattoo välillä ku oot ihanan luonnolisen näkönen. :) Mut molemmat meikit sopii kyl. :p

  VastaaPoista
 2. Hmp,onpas ollut tympee neuvolareissu ! :/ Harjottelijat on syvältä ja poikittain..jos saa suoraan sanoa. ;) Mä tykkään enemmän meidän sijais neukkutätistä entä oikeesta,se oikee on semmonen vanha nirppanokka. Tuolle sijaiselle on helpompi puhua. Ja musta tuo "luonnollinen meikki" sopii sulle tosi hyvvin,tosin ei siinä tummassakaan mitään vikaa ole. Oot ihana just tollasena kun oot ! <3

  VastaaPoista
 3. Anonyymi21.8.12

  minusta tuo luonnollinen meikki sopii sinulle parhaiten, niinkuin melkeinpä kaikille naisille :) (itse en osais kuvitellakaan itselleni tummaa ns. kunnon meikkiä :D)

  VastaaPoista
 4. Toi vähempi meikki sopii paremmin! :) Näytät tosi nätiltä ilman meikkiäkin!
  Tosi törkeitä neuvolatätejä! Mut älä huolehdi niistä kiloista, ne kuuluu raskauteen mulla on tullut jo 21 kiloa. :D Sulla lähtee synnytyksessä kiloja pois ja imettämällä lähtee tosi nopeesti. Mun kaverilta on lähtenyt 17 kiloa kahden viikon jälkeen synnytyksestä kun se imetti, eikä sille tullut kiloja kuin 7 raskauden aikana! :D

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä toi "tummempi" meikki on kivempi vaikkei se paljoo mun mielestä kyllä erookkaan! :)
  Ja tosi ärsyttävä toi harjottelija :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiku aaa! haha luulin et tossa toisessa kuvassa oli se "tumma" meikki mut ei ollukkaa!
   joo eli kyl mäki sanoisin et tää on kans tosi kiva tää luonnollinen :)! ja on se tummakin!

   Poista
 6. Tyhmiä neuvolatätejä, murrr! >:( Mut oikeesti Heli, nyt älä stressaa sitä painoa - tietenkin sitä on tullut, kun olit raskaaksi tullessakin vielä pienessä painossa. Ei tollasia läskijuttuja! :( <3 Ja kohta meet synnyttämään ja huomaat, että sitä painoa jää sinne sairaalaan mooonta kiloa.

  Ja mun mielestä kanssa sulle sopii tositositositoooosi hyvin toi meikki, mikä sulla on ollut tänään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne teki 4 virhettä! :D
   1. Sano mun painon ääneen.
   2. Ei osannu kuunnella sydänääniä.
   3. Toinen söi samalla :DDD
   4. Otti sf-mitan istumisasennossa xD

   Poista
 7. Anonyymi21.8.12

  heei, olen juuri alkanut pitämään odotusblogia, jos kiinnostaa käy kurkkaamassa :) http://kaunisodotus.blogspot.fi/
  Aika karulta kuulosti tuo neuvolakäynti :D

  VastaaPoista
 8. Olipa tyhmä harjoittelija siellä neuvolassa. ;( Ymmärrän, että painon selville saaminen niin pitkän tietämättömyyden jälkeen saattoi olla sinulle shokki. Älä kuitenkaan sure sitä painoa, joka on kertynyt nyt odotuksen aikana. On ihan luonnollista (ja välttämätöntä!), että paino nousee raskauden aikana. Joillain nousee vielä enemmän (jopa 30kg) kuin sinulla on noussut. Sitä paitsi jos imetät vauvaasi, se imetys kuulemma karistaa automaattisesti niitä kiloja pois. Joten älä sure tai huoli. Me lukijat pidämme sinua edelleen hyvin kauniina, oli sinun painosi sitten + tai - 15 kg.

  Kumpikin meikki sopii sinulle hyvin! Vaihtelu virkistää. :)

  VastaaPoista
 9. Kurja käynti sulle sattui :( Mutta mä voin ite myös samaistua siihen harjoittelijaan, silläkin on varmasti ihan kamalan tyhmä olo! Koska jos se ei ite tajunnut ettei painoa saa sanoa ääneen, niin sille varmasti sun käynnin jälkeen sanottiin siitä. Meilläpäin syksyn harjoittelut alkoi aikaisintaan eilen, en tiedä miten sielläpäin on kouluissa käytäntö, mutta ehkä se oli vasta tokaa päivää ja sitäkin jännitti ihan hullusti. Tosi kurjaa kuitenkin sun kannalta! Mutta ihan totta, kuten muutkin on jo sanoneet niin älä huoli painosta. Laskettuaika on jo ihan ovella ja sitten se paino humahataa alaspäin! :)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi21.8.12

  Hei Heli. Kaikille, ihan kaikille raskaanaoleville naisille tulee kiloja, 15 kiloa ei oikeasti edes ole mitenkään paljoa! :) Jos niitä kiloja ei olisi, ei vauvaakaan olisi tai ainakaan se ei voisi niin hyvin kuin nyt voi. Älä siis yhtään mieti niitä. Ne sitä paitsi vähenevät kyllä ajallaan - synnytyksessä ja imettäessä.

  Olet viimeisillään odottavaksi äidiksi todella siro ja sopusuhtainen! Jokainen raskauskiloistasi on tullut siksikin tarpeeseen, että olit vasta paranemassa ja kehosi toipumassa kun aloit odottaa.

  Hus pois siis läskiajatukset, ne on ihan turhia ja tyhmiä niin kuin muistat! Maailmassa on niin paljon kaikkea kiloja ja lukuja tärkeämpää. :)

  Mutta terkkariharkkari oli kyllä vähän pösilö, aivan hyvin voit antaa siitä palautetta. Eipä ainakaan tee samaa kämmiä jollekin toiselle, ehkä sinua herkemälle odottajalle.

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi21.8.12

   Jos ois ollu kyse mun neuvolaharjoittelijasta, olisin sanonut asiasta suoraan. Näin ollen olisi molemmat hyötyneet, toinen saa lisää oppia ja toinen ansaitsemansa pahoittelut. Muistakaa nyt hyvät naiset, että asioista pitää ja saa sanoa ääneen siinä tilanteessa, ei jälkiviisaudella pitkälle pääse eikä varsinkaan valittamalla jälkikäteen :)

   Mua jänskättää teijän puolesta <3

   Poista
 11. mulla lähti SYNNYTYKSESSÄ yli 13kg, että 15kg raskauspainoa ei oo paljon :) itellä paino nous yhteensä n.20kg. :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi21.8.12

  Ikävää, että se harjottelija oli noin tahditon taukki ja meni sanomaan sen painon ääneen. Ne kyllä jää sinne synnärille ja imettäessä lähtee loput niin älä stressaa. :) Tykkään tästä luonnollisemmasta meikistä enemmän vaikka olet kyllä kaunis tummemmallakin. :)

  VastaaPoista
 13. Anonyymi21.8.12

  Tuo meikki sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 14. Anonyymi21.8.12

  Tuo meikki sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 15. Tämä meikki on ihana! Oot niin raikkaan näkönen! Ja olipas kamala harkkari :( Mua pelottaa ihan hirveesti, mulla on syyskuussa työhöntulotarkastus uudessa työpaikassa ja siellä mut punnitaan, en oo käyny vaa'alla puoleen vuoteen ku ahdistun niin sikana mun painosta (joka on varmaan vaa noussu ny)

  VastaaPoista
 16. Anonyymi21.8.12

  hei älä sure sitä painoa, ihan varmasti valtaosa lähtee pian synnytyksen jälkeen pois, kuten monilla muillakin! oon kuullut aika hurjistakin (ja nopeista) painonpudotuksista.
  ja sit jos ei lähde jokaikinen kilo heti, niin hitaammalla aikavälillä kyllä varmasti :)

  mut heli, valitse tällä kertaa viisaammin. ota vauva ja parempi elämä syömishäiriön sijaan. kilojen pudotuksesta ja kauhistelusta ei oo haittaa, mutta pidä järkevyys mukana, joohan? :)

  oot uskomattoman kaunis tuolla luonnollisella meikillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep en mä sure ku tiiän et vauvan takii tullu painoo :) Mut mua vaan ärsytti se ku ei osanneet tehdä työtään!!

   Poista
 17. Anonyymi21.8.12

  Mun mielestä näytät kauniimmalta mitä vähemmän sulla on meikkiä =)

  VastaaPoista
 18. Mimosa21.8.12

  Ihanan freesi tää kevyempi meikki sulla! Näytät kauniilta nuorelta aikuiselta naiselta :) Siitä tummasta mulla tulee päiväsaikaan mieleen vähän semmoinen teinimeikkileikki, eli hieman liikaa pakkelia mun omaan makuun :) Toki iltameikkinähän se on ihan sopiva :)

  Hölmö harkkari sulle sattui, voisihan siitä nyt ehkä ainakin jonkun valitusmailin näpytellä! =)

  Kovasti tsemppiä viimeiseen puristukseen!

  VastaaPoista
 19. Anonyymi21.8.12

  Näytät paljon vanhemmaltakin kun vähemmän meikkiä! Jatka siis luonnollisemmalla meikillä niin oot paljon kauniimpi :)

  VastaaPoista
 20. Kauhee harjottelija kyllä! :( mut niinku muut onki sanonu jo että ne kilot lähtee pois ja painon nousu kuuluu raskauteen ja varsinki näin loppusuoralla vauva kerää ja kasvattaa painoaan tosi paljon :) ja tykkään tosta luonnollisesta meikistä tosi paljon, oot niin kaunis :)

  VastaaPoista
 21. No ihan tyhmä akka siel neuvolassa! Ei näköjään oo kovin asiakaspalvelu taitonen jossei osaa kuunnella kun sanotaan...

  Mut mul tuli 12kg raskausaikana painoa lisää ja kaikki lähti synnytyksessä pois :) Alkuun oli pieni pömppis mutta sekin hävisi siinä viikon jälkeen :) Kyllä sä palaudut varmasti tosi hyvin! Ne kilot tulee muutenkin olemaan hetkeksi viimeisin asia jota ajattelet ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mun mielestä molemmat meikit sopii hyvin :) Tohonkin sopis ohut rajaus yläripien juureen :)

   Poista
 22. Mulle tuli 12 kiloa ja osastolla sitten kätilö sanoi, että olen periaatteessa laihtunut raskausaikana. En ihan ymmärtänyt, että millä periaatteella, mutta hän sanoi että 12 kiloakin on vielä aika minimi mikä raskausaikana painoa tulee. 15 kiloa siis ei ole edes paljon! :)

  VastaaPoista
 23. Anonyymi21.8.12

  voi Heli-kulta ! Älä oo ahistunu ja masentunu!
  Se typerä akka ei tiiä mistää mitää.. -.-

  Muista ! Vaikka painoa on tullu, ni mieti et ainaki 10 kiloo putoo synnytyksen jälkee :)
  ja ku käyt ulkoilee ja imetät ni ne loputki sit tippuu :)
  Tsemmpii<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mua enää ahdista :)Odotan pikkusta niin paljon <33
   Ärsytti eniten eilen siel se ku se ei osannu mitään.

   Poista
 24. tää luonnollinen meikki on ihana!
  ja täällä kanssasisko, 15 kiloa tullut nyt raskausaikana :) mutta älä hei yhtään mieti tota sun painoa, jos oot kerran tähän asti ollu tyytyväinen sun ulkonäköön! pois se mielestä nyt, ja varmasti kaikki kuitenkin lähtee :) ainiin, ja jessica simpson (eikun hetkonen, kukakohan se oli?!) lihos 30kg odottaessaan, ei meillä vielä mitään hätää näitten kilojen kanssa oo ;) kuuluu vaan asiaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee samiksii!
   Jessica Simpson on must tosi kaunis, paino mitä paino nii voi olla kaunis :)

   Poista
 25. Anonyymi21.8.12

  Kaikki siitä painosta ei ole SUN painoa. Siellä painaa vauva, lapsivesi ja istukka. Ne kaikki poistuu synnytyksen yhteydessä. Vasta sitten tiedät mikä SUN paino on.

  VastaaPoista
 26. Anonyymi21.8.12

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. Luonnollisempi meikki parempi!!!

  VastaaPoista
 28. Luonnollinen meikki on parempi! (:

  VastaaPoista
 29. mul kävi jossain vaiheessa mielessä, että toivottavasti ne ei mokaa ja sano sitä painoa... mut hei, monilla tulee paljon enemmänkin painoa, eikä ne luvut ees mitään kerro kun hyvältä näytät kumminki ;)

  nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Oon peiliin ihan ok tyytyväinen, mut vaa'an luku silti ahdisti!

   Poista
 30. No huhhuh mitä neuvolan tyyppejä :O ei juma! siis ei voi ku ihmetellä.. Mutta siis 15 kiloa ei oo todellakaan liikaa, etkä sä näytä miltään läskiltä todellakaan. Mulla tuli ekasta 20kg, kaikki lähti kuukaudessa ja vielä enemmäkin seuraavien kuukausien aikana. Kaksosista tuli 25kg ja kaikki oli poissa myös parin-kolmen kuukauden jälkeen. Nyt on 3kg alle lähtöpainon ja puol vuotta synnytyksestä. Ja mitään en oo siis sen eteen tehny. Ihan normaalia on että tulee toi 15kg, ei oo mitään läskiä siinä :) Sun maha on tosi nätti ja oikeen sopusuhtaisen näkönen olet.

  Ja luonnollisempi meikki on parempi!

  VastaaPoista
 31. Voi herranen aika mikä neuvolakerta :c Onneksi siellä yleensä tuntuu menevän mukavammin! Mut huh oikeasti, mikä on ongelmana, vielä kun sanoo ettei halua sitä painoa tietää O.o Mutta Helirakas, sä et ole läski ollenkaan, sä olet odottava äiti! Ja kaunis sellainen, niin paljon kauniimpi. Ja niinkun anokin yllä totesi, se paino on kuitenkin kahden ihmisen paino (+lapsivedet sun muut). Älä anna anoreksian ottaa valtaa, ethän? Nauti viimeisistä raskauspäivistä (mä oon täällä ihan malttamattomana että koska se syntyy, koska koska koska:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oma neuvolatäti on ihana mut noi kaks oli eilen ihan surkeita. Kummatkaan ei oo neuvolatätejä ammatiltaan. Se toinen oli se harkkri ja se toinen on semmonen keneltä saa reseptin e-pillereihin ja sijaisuuksien tekijä (se toinen viel söi siin vieres ku se harkkari teki mun tarkastuksen!!) :DD

   En anna anoreksian enää koskaan tulla elämääni. Unelmapaino on 50-55kg

   Äsken meni supistus selässä mut tylsää se oli liian heikko :DD

   Poista
 32. Et ole läski, vaan suhteellisen hoikka ollaksesi viimeisilläsi raskaana! Painoa lähtee tietenkin synnytyksessä ja sen jälkeen. Myös imettäessä pitää oikeasti syödä kunnolla!

  Keveämpi meikki näyttää hienolta, voithan aina fiiliksen mukaan vaihdella tumman ja luonnollisen välillä :)

  VastaaPoista
 33. Anonyymi21.8.12

  On aivan sama mitä painaa jos saa syliinsä oman tuhisevan vauvan xD

  VastaaPoista
 34. Anonyymi21.8.12

  LUONNOLLISEMPI MEIKKI <3 kauniit kasvosi pääsee enemmän oikeuksiinsa kun ei ole suuren pakkelimäärän alla :). ( okei ei sulla nyt koskaan ihan hirveitä määriä meikkiä ole ollut)mutta toi on silti parempi :>

  VastaaPoista
 35. vaikka sulle onkin jo sadellut kommentteja, niin...
  Hirveä neuvotäti ja käynti sulle sattunu; ihan harmittaa puolestasi!!!!
  Olet muuten kaunis noin meikattuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten mua harmitti se ku ne oli huolestuneita vauvan sydänäänistä. Mun oma neuvolatäti löytää sen heti ja toi vaan paino kovaa eikä löytäny pulssii :D Ja sit se alko neuvoon ohjeita miten lasken liikkeet. En oo laskenu mitää liikkeitä sen neuvolakäynnin jälkeen koska tää liikkuu koko ajan :D Sit ku nään seuraavaks oman neuvolatädin nii sanon sille tosta harkkarista ja sanon viel sen et se otti sen sf-mitan ihan väärin :D

   Poista
 36. Anonyymi21.8.12

  Mun mielestä sulle sopii kyllä tollanen luonnollisempi meikki arkilookiksi paremmin. Sulla on niin tasanen iho ja selkeät piirteet muutenkin, ettei tartte hirveästi meikata ja noi sun ripset ton ihan mielettömät!!!! Hiuksetkin antaisin olla oman väriset tai sellaiset kauniin ruskeat, vaikka ethän sinä sitä kysynyt, mutta sopis ;).

  Pakko vielä sanoa tosta +15kilosta, että suurin osa on turvotusta, lapsivettä yms. Katso vaikka alaspäin, niin et voi olla huomaamatta sitä palloa siinä edessä mistä ne kilot siihen vaakaan tulee:D. Todellinen painonnousu on varmaankin enemmänkin parisen kiloa ja vauvan synnyttyä paino kyllä ajallaan tasoittuu normaaliksi. Typerä harjoittelija, kun ei tajunnut pitää suutansa kiinni:/!

  VastaaPoista
 37. Anonyymi21.8.12

  Oot ihanan raikkaan näkönen kevyemmässä meikissä :) Kaunis Heli!

  Niin kuin useampi kommentoija on jo todennut, älä sure painoa - vauvaa vartenhan se on! Oot tosi kaunis ja pienen ja siron näköinen nytkin :)

  Krista

  VastaaPoista
 38. se olisi heli paljon pahempi juttu jos niitä kiloja ei olisi tullut! sitä paitsi sä näytät kyllä pieneltä ihmiseltä, ja aina kun kerrot niitä vaatekokoja niin mietin et miten voi olla raskaana olevalla noin pienet vaatteet! tietysti normaalipainonen näyttää erilaiselta kuin alipainonen, ja raskaana oleva erilaiselta kuin ei-raskaana-oleva, mutta hei niin sen kuuluu mennä! :)

  mä yleensä tykkään enemmän vähästä meikistä, joten sanoisin varmaan pitäväni tästä enemmän. yhtä kaunis oot vaan aina!

  VastaaPoista
 39. Anonyymi21.8.12

  tää luonnollinen meikki on ihana!!! <3

  VastaaPoista
 40. Anonyymi21.8.12

  Kysymättäkin on selvää, että vähemmän on parempi. Juhliin ja bileisiin voi sitten meikata sitä mustaa, jotta näyttää laitetummalta kuin tavallisena arkena.

  Pitäähän niiden tulevien neuvolatätienkin harjoitella, vai luuletko, että jokainen täti on seppä syntyessään.

  VastaaPoista
 41. Anonyymi21.8.12

  Mieti nyt vaikka tulevaa vauvaasi kuin sitä normaalin mitoissa olevaa painoasi. SEhän sitäpaitsi löytyy myös neuvolakortistasi vaikka kuinka silmäsi ummistaisit. Älä ole lapsellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun neuvolakortissa ei lue mun painoja :D

   Poista
 42. Anonyymi21.8.12

  Sähän olet todella kaunis ilman tota maskia, jota oot ennen maalannut. Pidä toi!

  VastaaPoista
 43. 15 kiloa ei ole paljoa, ottaen huomioon, ettet varmaan tullessasi raskaaksi ollut saavuttanut vielä biologista normaalipainoasi (joka kertomasi mukaan liikkuu jossakin 55 kilon lähettyvillä). (:
  Koita olla hätäilemättä, kyllä ylimääräinen sitten lähtee vauvan synnyttyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepu :) Painoin varmaan sillo jotain 47 ku tulin raskaaksi mut ekassa neuvolakäynnissä painoin jo yli 5o kiloo. Ei mua haittaa se paino mut ärsytti ku ne oli niiiin huonoja työssään!!

   Poista
 44. Heli älä ota huolta tuosta painosta, niin se nousee monella muullakin. Ja mitä pienempi äiti on lähtökohdiltaan, niin yleensä painoakin saa tulla/saattaa tulla enemmän. Mutta toki ymmärrän fiiliksesi, oli tosi tökeröä toimintaa neuvolan puolelta! Usko pois, että nuo kilot on hävinny sinusta, kun vauva syntyy!

  Muistan itekin yhden kerran, kun minulla oli eri aikaan neuvola, mitä se normaalisti oli. Kun yleensä halusin sen aina olevan aamusta niin kerran tais olla joskus iltapäivällä. Ja vauvalla taisi olla jo sillon masussa jonkinlainen "rytmi" niin tuolla yhdellä kerralla vauva oli vissiin kunnon unessa, kun neuvolan täti alko noita sydänääniä metsästää ja siinä sitten paineli lujaa ja kyseli että missä se sinun istukka nyt olikaan, että ei kyllä nyt kuulu mitään jne. Vaikka olin kyllä juuri hetki sitten tuntenut jonkimoisia liikkeitä masussa. Ja lopulta saatiin sykkeet, mutta olivat matalemmat kuin mitä sillon, jos vauva on ollu hereillä. Jäi tosi paska fiilis sillon tuon neuvolan jälkeen ja itkin koko matkan kotiin. Kotona sitten kuuntelin omalla doplerilla vauvan sydänääniä ja se sain paljon korkeemmat sykkeet.

  VastaaPoista
 45. Anonyymi21.8.12

  Ihan ehdottomasti sun kannattaa valittaa tai ainakin huomauttaa tuosta painon möläyttelystä. Oma paino on todella herkkä asia meille a.n.-taustaisille parantuneille. Olis hyvä, että se harkkari oppisi tämän asian NYT eikä vasta oltuaan ammatissaan 15 vuotta. Voimia! Tiedän, että susta tuntuu nyt pahalta, mutta yritä päästä tuon asian yli esim. puhumalla tai kirjoittamalla. Joo, tiedän se on vaikeaa, mutta se on oikea tie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon ensviikolla (jos meen enää sinne) mun omalle neuvolatädille siitä harkkarista ja siit toisestakin naisesta.

   Poista
 46. Anonyymi21.8.12

  Tosi ajattelematonta siltä harkkarilta. Kyllä pitäisi tajuta, kun kerta sanotaan, ettei halua kuulla/nähdä sitä omaa painoa! No mutta toisten tyhmyydestä ei kannata enää välittää, jatkat vaan vauvan kanssa eteenpäin positiivisella mielellä :)

  VastaaPoista
 47. Toivottavasti nää kommentit on lohduttaneet sua. :)

  Itse haluan myös sanoa, ettei 15kg ole paljon vaan ihan normaali määrä ja varmaan puolet siitä jää synnärille. Ite lihoin 11-12kg ja 6kg jäi laitokselle. Loput lähti jälkitarkastukseen mennessä ihan itsestään. :) Joten koita olla tuntematta itseäsi läskiksi, et ole sitä! Sulle varmaan tekis jopa hyvää, että osa kiloista jäisi, jos siis olit raskauden alussa hieman liian laiha!
  Koita iloita muista jutuista, kuten siitä ettet ole saanut isoja arpia jotka saattaisi vaikeuttaa palautumista (kovin revennyt iho ei palaudu välttämättä ollenkaan entiselleen). Sulla on hyvät mahkut päästä timmiin kuntoon sitten kun on sen aika. ;)
  Ja vaikka nyt ei tunnu siltä niin susta saattaa joskus vanhempana olla mukava muistaa tuollainenkin seikka raskaudesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lohduttaneet :)
   Tiiän et toi paino ei oo paljoo, mut siel neuvolas oli vaan huonoa palvelua nii se laitto mut surulliseksi.
   Oon onnellinen ku ei oo tullu arpia :)

   Poista
 48. Anonyymi21.8.12

  Hei nyt jo oikeesti! Oot raskaana ja silloin kuuluu tulla painoa ja olit ennen raskautta just saamassa painoa! Ja painonnousu johtuu suurimmaksi osaksi vauvasta, istukasta,lapsivedestä ja lisäbtyneestä verimäärästä. Sul ei oo edes turvotusta. Dont worry! :) ja hirveet neuvolatakat ko säikyttelee alhasilla sykkeillä !!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl tiiän mut ärsytti vaan ku se sano sen vaikka en halunnu tietää mun painoa.

   Poista
 49. Anonyymi22.8.12

  Maailmassa ja jokaisen omassa odotuksessakin on varmasti isompiakin asioita kuin painon seuranta ja sen ääneen sanominen. Kovin on suuri haloo nostettu harjoittelija NORMAALISTA toimenpiteestä neuvolatarkastuksen yhteydessä. Eiköhän tässä äiti nyt reagoi HIUKAN liian vanhvasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En reagoi liikaa. Ne ei osanneet työtään. Sf-mitta kuuluu ottaa makuuasennossa eikä istumisasennossa. Ei se voi parissa päivässä kasvaa 2cm :D Ja sit ku se ei löytäny sydänääniä ja sai mut huolestumaan ihan turhaan ja viel paino sitä laitetta nii kovaa mun mahaan et sattu ja sit se toinen viel söi siin ku se harkkari tarkasti mua :DD
   Nii et onks toi sun mielestä NORMAALIA toimenpidettä??

   Poista
  2. Anonyymi22.8.12

   voivoi, että ihan pikkuista sattu mahaan. Älä ole lapsellinen. Unohda. Harjoittelijoidenkin on harjoiteltava.

   Poista
  3. En sanonut sille mitään auuu sattuu vaan annoin sen vaan tehdä työtään :)mut oli paljo kovakouraisempi ku mun oma neuvolatäti. Ja sit mulla pomppas sydän kurkkuun ku se ei löytäny niit sydänääniä ja se harkkari oli kans huolestunut, luulin, et tää on kuollu :( On liikkunu taas paljon, nukku vaan just siel neuvolakäynnillä :) ja kyl se sit lopuks löys ne sydänäänet :) Eikä se edes tiedä, että mulle jäi huono mieli käynnin jälkeen, koska mä annoin sen tehdä työtään :) kyl mä siin sanoin sen et mun oma neuvolatäti ottaa sf-mitan makuuasennossa, mut ei se ees sit ottanu vaan otti istumisasennossa :D

   Poista
 50. KIITOS KOMMENTEISTA EN JAKSA VASTAA KAIKKIIN! LUIN KAIKKI<33

  VastaaPoista
 51. Siis tosi törkeetä :oo kannattais ehdottomasti valittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens viikolla tai sit ku nään seuraavan kerran mun oman neuvolatädin nii kerron sille

   Poista
 52. Anonyymi22.8.12

  Kun sä nukut, vauva useinkaan EI nuku, joten se siitä sun "diagnoosista". Rauhoitu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut mun vauva liikkuu aina päivällä ja iltasin eniten, onhan tälläki jo joku unirytmi :)

   Poista
 53. Anonyymi22.8.12

  Olen seuraillu nyt sun blogia jo jonku aikaa ja täytyy sanoo et tuun jatkossaki seuraa. Ootan sitä, että vauvasi syntyy ja alat kirjoittaa vauvaan liittyviä postauksia ja kuvia! :) ja toi luonnollinen meikki on tosi nätti! Sen verran täs nyt puolustan sitä harjottelijaa,että se vasta harjottelee kyseiseen ammattiin. Kun joku lukija tuolla ylhäällä haukkui harjottelijat pystyyn.. Ei kukaan synny mihinkään ammattiin... Tietenki tämä harjoittelija teki väärin ja olisit voinut antaa hänelle nätisti rakentavaa palautetta.

  Mutta kaikkea hyvää sinnepäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tiedän, että se harjoittelee, mut se teki virheitä: mittauksen väärin, ei saanu sydänääniä ja pelästyin et vauva kuollu, ja sitten sano painon ääneen :DD En mä sille mitään valittanu, enkä antanu mitään palautetta ku lähin pois sanoin vaan kiitos moi moi ja se toivotti tsemppiä synnytykseen

   Poista
 54. Anonyymi22.8.12

  voi mä niin pelkään ettet saa taas sitä syömishäiriötä takas!!! ei toi mitää läskiä oo vaan sun mahassas kasaa täyttä kultaa.. tottakai se painaa! lisäks näytät upeemmalta ku koskaa! muista se :) ja synnytyksen jälkeenkin älä kiirehdi kilojen kanssa oikeesti!!
  mut tosta harjoittelijasta nii ei varmaan oo kovin yleistä ettei painoo saa sanoo nii mun mielestä ihan inhimillinen virhe vaikkakin sun tilanteessa aika huono juttu. oot kuitenki niin vahva ettet enää anna sille typerälle sairaudelle valtaa.. vai mitä!!?

  ja näytät upeelta tolla kevyemmällä meikillä :) tsemppiä synnytykseen ja kaikkeen! oot ihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä sitä saa takasin syön täs just jäätelöö ja suklaakääretorttuu :P Haluaisin painaa sit joskus synnytyksen jälkeen jotain 50-55 kg en ikinä enää mitää 35kg-45kg hyii se oli pikkupojan vartalo tai keskitysleiriltä :D Tykkään muodoista ja haluan näyttää terveeltä. Silloin on onnellinen :)
   Kiitti kommasta <33

   Poista
 55. Anonyymi23.8.12

  olet toki kaunis kummallakin meikillä, mutta mun mielestä kevyempi meikki on ehdottomasti parempi! olet luonnollisemman ja aikuisemman näköinen. :)

  VastaaPoista
 56. Anonyymi23.8.12

  Heippa, sairastin itsekkin nuorena anoreksian, ehdin olla vuoden pari "terve" kunnes aloin odottaan esikoistyttöäni (1v 2kk) .. nautin raskaudesta ihan satanolla ja annoin itselleni luvan nauttia siitä ja syödä mitä vaan. :) paino nousi 20kg. vasta raskausaikana päässäni tapahtu se muutos etten ajatellut koko ajan syömisiäni ja painoani. Pelkäsin kyllä että entä synnytyksen jälkeen. Oli pakko todeta ettei imettäminen onnistu jossen jatka samalla asenteella, eli syön mitä huvittaa :P onnistuin imettämään puolivuotta ja kilot karisi siinä sivussa, nyt odotan toista lastamme (rv25) ja syöminen ei ole niin hillitöntä kuin ekassa raskaudessa. Luulen että se pitää käydä läpi että antaa itsensä syödä hillittömästi jotta tuosta voi parantua lopullisesti, että päässä käy se napsahdus ettei elämä oikeasti pyöri ruuan ympärillä edes pään sisällä. Toivon kaikkea hyvää teille! Kiva lukea juttujasi, miten jaksat laittaa koneelle koko ajan kuvia ja vielä tänne? :D Kiva näiton lukea kuvien kanssa mutta väkisin käy mielessä miten jaksat joka asian kuvata ja ladata koneelle ja tänne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mua ei enää ahdista syöminen ja pystyn syömään mitä vaan :P
   Tää oli tosi ihanaa kommentti ja oon onnellinen ku paranit kans anoreksiasta ja oot taas raskaana :) <3

   Aloin nauraan tota loppuu :DD Mul on aina kännykkä mukana täs on hyvä kamera 12 megapikseliä ja otan joka päivä kuvii ja mul roikkuu mun koneessa johto ja nää siirtyy nopee mun koneelle. Mul on koneella varmaan 10000000 kuvaa ja kaikki on kansioissa järjestyksessä :DD tykkään ottaa kuvii ja kirjottaa blogia :DD <33 varmaan ku vauva syntyy nii en enää jaksa sit postaa nii usein ku nyt :D Nyt yritän aina postaa kerran päivässä!

   Poista
 57. Anonyymi24.8.12

  Minä painoin loppuraskaudesta 82kg, ennen sitä 62kg ja synnytyksestä vuosi eteenpäin painoin n. 52kg, eli kyllä ne kilot karisee niinkuin luonto on tarkottanu, muistat, et tärkeintä on huolehtii itsestäs ja vauvelista. (: ja olet kaunis sekä luonnollisena että räväkämpänä!
  t. lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vähä siistii miten se noin paljon tippuukaan :DD oot 10 kg laihempi ku enne vauvaa :D

   Poista
  2. Anonyymi25.8.12

   Nii in, turha sun on huolehtia! ;) Terveellisesti ja monipuolisesti syöt ja imetät niin sulla ja vauvalla on asiat hyvin ja myös paino palailee hiljalleen normaaliin (: ja tämä tuleva pikkuinen pitää äitin varmasti kiireisenä, joten kyllä siinä energiaa kuluu :D Huoh, meidän poika täyttää huomenna 2v, ja tänään jo juhlittiin. Vauva-aika menee tosi nopeesti ohi, kannattaa ottaa siitä kaikki irti, vaikka se onkin välillä TODELLA raskasta jos on koliikkia ja hampaita tulee sun muuta, mutta ne on vaan niitä ikävaiheita ja kukin kestää vaan sen oman aikansa.. (: Voimia vielä loppuodotukseen ja toivottavasti saat sen ihannesynnytyksesi ! :D sinusta tulee varmasti ihana äiti <3 (:

   Poista