21.9.2012

Tutiton

Eilen kun Antti pääsi töistä kotiin niin lähdin kauppaan metsästämään pojalle uutta tuttia. 
 Ostin Mam-merkkiset tutit.
Meillä oli kotona jo ennestään Ainun ensitutit, joita poika ei siis suostu syömään.
Seuraavaksi video, jossa tutit ovat testissä: 
Olen koittanut tutteja jo miljoona kertaa, mutta Puppa vaan sylkee ne pois :D
Mun äiti kertoi, että mulla oli aina pikkuisena tutti suussa ja Antin äiti kertoi, ettei Antti taas syönyt koskaan tuttia. Poika on tullut siis isäänsä xD Eikä kaikki vauvat syö tuttia.
Viime yönä herättiin vaan kaksi kertaa, mutta tänään Puppa ei ole nukkunut edes 15 min putkeen. Haluaa olla koko ajan sylissä tai tissillä :D Kannattaako mun kokeilla vielä jotain erimallista tuttia?
Me lähdetään nyt vaunulenkille -> Oon sata varma, että vaunuihin Puppa nukahtaa heti!
Hyvät viikonloput kaikille!!

33 kommenttia:

 1. Mun esikoinen ei syöny ikinä tuttia ekaan 5 kuukauteen. Eli siihen aikaan kun imetin. Ei kelvannu imettäväks muu kuin tissi, mutta sit kun imetyksen lopetin 4-5kk iässä niin alko tutti kelpaamaan :) tosi monella muullakin kuulema ollu näin!

  VastaaPoista
 2. :D Mä sain ton syömää tutteja ku kärsimättömästi nostin vaa tutin uudestaan suuhun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein sitä tänään, mut itkee vaan ja tutti tippuu suusta heti. Sit tuntuu, et tutit on liian isoja, koska tol tulee melkeen aina se oksennusrefleksi juttu

   Poista
 3. Anonyymi21.9.12

  Meillä ei oo kelvannu nuo "vauvatutit" mut äiti sano et osta heti ainun tutti joka on 4kk eteenpäin ja se kelpas heti. Siinä on erinlainen se tutti osa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä juttu, et 4kk ikäisen tutti sit on parempi ku 0kk ikäselle tarkotettu :D

   Poista
 4. Anonyymi21.9.12

  samalla linjalla ku jonna, ja sit ei anna tissii suuhun vaa tutin ni kyll onnistuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koittanu oon, mut huutaa naama punasena :D Koitan kyl viel uudestaan :)

   Poista
 5. http://myspoondance.blogspot.fi/2012/09/maa-tykkaa-su-blogist.html Tässä sinulle on tunnustus ja pieni "tehtävä". ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos x) kävin kattoon, mut oonki jo tehny ton

   Poista
 6. Jotkut vauvat myös hylkii silikonista tuttia ja haluavat vain luonnonkumi tutin. Eli jos tahot vielä kokeilla niin osta semmonen. Meilläkin Neela hylki tuttia varmaan ekat 3-4 viikkoa, kunnes vasta alko sitä imeä kunnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ostan varmaan viel sellasseen luonnonkumin. Mulle on kuitenki ihan sama et onks tuttii vai ei, mut tutti saattais helpottaa elämäää xD

   Poista
 7. Meilläkin poika alkoi vasta parin kuukauden iässä syömään tuttia ja sillonkin joutui pitämään tuttia hetken suussa, että hiffas suussa olevan jotain jota pitäis imeä. :) Kannattaa koittaa painaa varovasti tuttia nii kauan, että pieni hiffaa suussa olevan jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei jep. Oon koittanu joka päivä. Pitää viel koittaa lisää ja ostan viel sen luonnonkumin

   Poista
 8. meilläki meni nyt nää ekat 4 viikkoo silleen et mä olin kokovartalotutti, ja aamulla tytsy löys peukalonsa imettäväks vaikka tähän asti on ollu koko nyrkki suussa. nyt ihan oikee tutti on kuitenki pysyny koko illan suussa, jess!! ja meilläki on vaikka mitä noita ensitutteja sun muita, mut marimekon tutti nyt sit osottautu lemppariks :-)

  VastaaPoista
 9. voi luoja kun on ihana!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi21.9.12

  http://yle.fi/uutiset/tutkimus_tutti_taannuttaa_poikavauvaa/6301721
  Tämmönen artikkeli tiedoksi, niin ehkä siihen tutin hylkimiseen on sitten helpompi suhtautua vaikka tissittely väsyttäisikin. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä x) ei mua nyt ees väsytä, vauva nukku viime yön tosi hyvin ja itekki nukuin. Välil ärsyttää ku en ehi tekeen mitään asiaa loppuun ku toinen haluu koko ajan tissille xD tiskit jää kesken, yks aamu laitoin ripsarii ja sit vauva itki nii olin vaan toinen silmä meikis xDD

   Poista
 11. Kantsii vaan pitää sitä tuttia vauvan suussa ja "painaa" ite sormella sitä. Meillä oli kans tytöt erilaiset, toinen söi laitokselta asti tuttia hirveän imemisen tarpeen takia ja toinen taas ei tuttia pahemmin huolinu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painanu oon ja Anttiki on monta kertaa, mut sit ku irrottaa otteen niin se sylkäsee sen heti pois

   Poista
 12. Anonyymi21.9.12

  Miksi tutti pitää antaa ylipäänsä? Ei siis kokemusta vauvoista niin tietämättömyyttäni kyselen et onko se opetettava jos ei vaan halua, kun jossain vaiheessa se pitää taas lopettaa? Kiva lukea tätä sun blogia, itsellä aivan eri elämäntilanne mutta mukava ollut seurata sun odotusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauva pitää mun tissiä tuttina xD nytki imetän samal ku vastaan tähän. Olis helpompaa jos imis välil tuttii eikä koko aja mun tissii xD ei sil varmaan ole enää edes nälkä vaan tykkää vaan olla mun tissis :D sit ku lopetan imettämisen nii herää kohta ja haluu taas imee xDD

   Poista
  2. Ei kannata opettaa sitä tuttiin väkisin, jos se ei huoli tuttia, mut ei kyl kannata opettaa sitä siihenkää että se nänni on se tutti, tulee muuten olee hankaluuksia myöhemmin sen suhteen. :D

   Poista
 13. Anonyymi22.9.12

  mulle tuli mieleen, että meillä toimi kun silitti kevyesti poskea samalla kun tutti oli siellä suussa niin vauva jotenki "keskitty" paremmin ja alko imemään:) en tiiä onko tästä mitään apua mutta kannattaa kokeilla, siinä ei menetä mitään!

  VastaaPoista
 14. Meillä kanssa oli pari kuukautta tutin kanssa silleen että Viola ei osannut syödä sitä.ä, mutta nykyään nukkuessaan ja raivon tultua.toimii. Viola ei paljoa tuttia käytä, mutta juuri sen verran että ei tissi toimi tuttina. Alle vuoden ikäisenä ajateltiin ottaa se kumminkin jo pois! :) meillä juuri tuttia pideltiin ja "blokattiin" suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta ja sullekki helpompaa ku ei oo tissil koko aikaa :)

   Poista
 15. Onpas teillä suloinen poitsu :) meillä oli sama juttu, tyttö ei syönyt tuttia vaan sylkäs heti pois.. mun äitee sit näytti pari vinkkiä et hyssyttää vähä siinä tai ääntelee silleen ja silittää kevyesti nenänpäästä heti rupes syömään tuttia ja nyt syö koko ajan. Sillä on muutenkin niin kova toi imemis refleksi imee nyrkkiä ja peukaloa. Se rauhottuu aina kun saa tutin suuhun, tutin osa pitää olla aika paksu ei suostu syömään sellasta ohuempaa mallia, ostin vähän aikaa sitten sellasen mam perfect tutin eikä pysy ollenkaan suussa.. :D

  VastaaPoista
 16. Jos poika ei syö tuttia niin miksi edes yritätte antaa sitä sille? :D Jasper ei koskaan syönyt tuttia päivisin, ei edes pikku vauvana, annettiin se sille pelkästään yöksi ja tutista luopuminen oli todella helppoa :) Eikä se tutti oo pakollinen, kun ei koskaan siihen opetakkaan niin tulee olemaan helppoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takii et ei pitäis mun tissii huvituttina xD

   Poista
 17. Anonyymi24.9.12

  Eihän sitä tuttia ole välttämätöntä antaa :)? Imetyksen kannalta parempikin jos ei tuttia käytössä, niin pysyy mm. vauvan imuote hyvänä! Vaikka vauva välillä haluaisi olla tissillä tiuhaankin, niin koita jaksaa. Niitä vaiheita tulee ja menee, kun vauva tilaa itselleen enemmän ruokaa :). Tsemppiä imetykseen!!

  VastaaPoista
 18. Kannatttaa kokeilla semmosta tuttia missä on se ruskeapää, olikoha se se luonnontutti, jotku vauvat suostuu imemää vaa semmosta!!!

  VastaaPoista
 19. Anonyymi28.10.12

  Koitappa silleen, että kun saat tutin pojan suuhun pidät sitä siinä vähän aikaa ja irrotat nii se ei välttämättä sylje pois kun oppii sen tekniikan :)

  VastaaPoista