8.11.2012

Dementiaa, nukahtelua, vieraita ja vaippoja

Viime yönä kukuttiin ja nukuttiin. Enkä koskaan muista, että 
monen aikaan mitäkin on tapahtunut, koska olen aina ihan unenpöpperössä!! En ikinä muista, että 
kenelle olen jo kertonut jonkun jutun. Saatan vahingossa kertoa äidilleni saman päivän aikana kolme 
kertaa saman jutun Lukaksesta. Kerron Lukaksen juttuja niin monille ihmisille, että en muista 
kenelle olen jo ehtinyt kertomaan minkäkin asian. Voitte vaan heti ilmoittaa jos
 olen kirjoittanu jonkun jutun kaksi kertaa tänne blogiin :D
Otin kukkujasta yöllä kuvia. Äitiä väsytti, kukkujaa ei ja kampauksenkin sille samalla tein!
Imetin, torkahdin ja sitten säpsähdin hereille. Lukas päästi äänekkään herätyskellokakan xD 
Mun antibioottikuurin takia Lukaksen vatsa on ollut vähän normaalia löysempi :/
Kahden kuukauden iässä lapsi voi olla huomattavan tuhti kaksoisleukoineen ja hyvin 
paksuine reisineen. Se on tyypillistä terveelle ja hyvin ruokitulle lapselle. Rintamaito saattaa olla hyvinkin lihottavaa, mutta se on sallittua tässä ikävaiheessa. Teksti pamperssin sivulta.

Minkä näköinen Lukas on?
Tänään mun serkku sanoi, että Lukas on kuin mun pikkuveli Ilari vauvana.
Mun mielestä Lukas on Pikku-Antti. Niillä on samanmuotoiset silmät. Antilla oli myös vauvana samanlainen ''etukalju'' Lukas on kuin kopio isästään. Antti on pitkä ja varmaan pojastakin tulee pitkä. Viime neuvolakäynnillä Lukaksen paino meni keskikäyrällä ja pituus meni 10% normaalia ylempänä. Lukas on saanut minulta: tumman ihon, posket, leuan ja alaspäin menevän suun xD Se on mun ja Antin joku välimalli. No okei se on ihan itsensä näköinen poika<3
Väsynyt sellainen<3

Lukas on varmaan siksi niin väsynyt, koska hänellä oli tänään täällä leikkikaveri!
Sovittiin mun serkun Lotan kanssa, että hän tulee tyttönsä Milman kanssa meille tänään kylään. Milma on Lukasta 7 viikkoa vanhempi! Olin jo aamulla aikaisin odottamssa heitä. Datasin ja söin juuri aamupalaa, kun Lukas yhtäkkiä alkoi itkemään nälkää. Imetin ja hups! Heräsinkin joskus 11:30 ja Lotta oli laittanut jo kaksi viestiä: ''Ollaan ihan just perillä.'' Olin taas vahingossa nukahtanut siihen kun imetin, mutta oli kyllä kiva päivä! On tosi ihanaa jutella ihmisen kanssa jolla on samat puheenaiheet. Joku päivä me mennää Lukaksen kanssa Lotalle ja Milmalle kylään :)
 Haluaisin myös tulevaisuudessa viedä Lukaksen vauvauintiin!
Meillä on tällä hetkellä kolmea eri vaippaa. Liberot ostettiiin Antin kanssa, keskimmäiset Liberot on Antin äidin ostamat ja Pamperssit on mun äidin ostamat. Mun mielestä noi kaikki on ihan hyviä vaippoja :) Mikäs on teidän mielestä paras vaippamerkki??

Mun varvaskin on parantunut ihan hyvin! 
Huomenna aion mennä ulos ja laittaa kengän vaikka väkisin jalkaan! 

24 kommenttia:

 1. Ihana toi kuva Antista ja Lukaksesta ♥

  VastaaPoista
 2. Toi dementia on vieläkin mulla vaikka tyttö jo 7kk, vieläkin kerron samoille ihmisille samat asiat :D.
  Ja vastaus vaippa kysymykseen: Meillä käytetään vaan Liberoa.
  Ja mun mielest muuten Lukas on ihan sinun näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hahaa! Välil ku alan kertoon jotai juttuu nii kysyn et kerroinko sulle jo tän? xD Jep liberot on hyvii ja joo on se mun näkönen mut paljon anttiiki

   Poista
  2. Mäki aina alotan jutun, mut kesken kaiken varmistan että oonko kertonu, ja melkeen aina oon :D Noloo..

   Poista
 3. Musta tuntuu et meijän tyttö on kauheen pieni verrattuna Lukakseen vaikka Jessica on jo 4kk:D Lukas näyttää hurjan pitkältä! Meillä ollaan koko ajan käytetty muumi-vaippoja. Pampersit hais sairaalassa jotenki oudolle:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ku pojat kasvaa nopeemmin ja niist tulee isompii kuin tytöistä?
   Meijän sairaalas oli Liberoita ja nyt ollaa vasta ekan kerran viikon ajan käytetty Pamperseja. Ei nää mun mielestä haise, paitsi sit ku siihen on tullu kakka :D Jos niihin oli tarttunu sairaalan hajut :D
   Lukaksella ei oo koskaan ollu muumi-vaippoja yllään.

   Poista
 4. Anonyymi8.11.12

  Kohta alkaa kestovaippa/kertisvaippa väittely!
  Siihen nämä vaippoja koskevat keskusteunavaukset aina päätyy.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit xD kysyin vaan vaippa merkkii x)

   Poista
 5. Vaiposta, meillä on käytetty Pampers- ja Libero- ja Muumivaippoja. Vauvana käyettiin vain Pamperseja (niistä Baby Dry, Active Fit on tosi ohut ja päästi miellä pissat ohi) ne oli pehmoisemmat ja joustavammat kuin Libero. Housuvaipoissa paremmat oli Liberon vaipat, pehmeämpi se vyötärö. Muumit on huonoja mun mielestä, niin tönkköjä!
  Nyt käytetään Liberon teippivaippoja koska näin talvella housuvaippa on hankala. Mieluumin käyttäisin Pampersia, mutta Libero on niin paljon halvempaa ja kyllä nuo Liberotkin ihan hyvin lapselle istuu, välillä vaan häiritsee ne suuret hörhelöt takana "lahkeissa", en ymmärrä miten ne muka suojaa paremmin, ovat vaan tiellä housuissa. :)
  Kestovaippoja kokeilin ja siihen se jäikin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukaksel on ollu aina Liberoo ja nyt vasta viikon Pampersii. Must molemmat on hyvii. Pampersi pysyy kauemmi kuivana. Antti taas tykkää enemmä Liberoista, Eilen se laitto Lukakselle Pampersii eikä tienny et kummin päin ne meneee.. :D Varmaan siks ku se tottu niihin Liberoihin xD
   Muumeja ei olla kokeiltu eikä varmaa koskaan kokeilla.
   En mäkään usko et alkaisin kestovaippaileen. Vaikka siin säästääki rahaa nii sit saa olla koko aja pesemäs pyykkii :D ja säästetää jo paljo rahaa siin ku ei tarvii ostaa korvikkeita

   Poista
 6. Mun mielestä Pampersit on hyviä, Liberot on meidän pullukalla liian kireitä ja kiristää pikkuisen masua :/ Jää ihan jäljet niistä. Mutta sehän riippuu ihan hirveästi vauvan vartalon mallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii riipppuu kaikki itsensä mallisii. Mä tykkään molemmista. Liberot on must helpompi laittaa kiinni. Pampersit on jotenki jännän tuntusta.. pehmeet :D ja ne pitää kauan kuivana!

   Poista
 7. pampersit on parhaita, ainakin meillä! Varsinkin tuo pampersin baby-dry, luulis olevan mukavammatkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Pampersit pysyy kauan kuivana! Lukas nukku viime yönä 9 tuntii ja heräs vaan kerran syömään ja Pampers vaippaa ei vaihdettu sinä aikana yhtää ja aamulla ku heräs nii ei itkeny ees vaippaa, mut vaihdoin silti ku vaippa oli kuitenki jo nii täynnä ja painava :DD

   Poista
 8. Anonyymi9.11.12

  Meillä vauvalla oli aluksi Pampersia yms "kauppavaippaa". Sitten siirryttiin kestovaippoihin ja ne on niiin paljon paremmat! Aluksi tuntu vähän ällöltä että jotain harsoja pitäis pestä jne. Mutta ei ole vaippaihottumaa, ja kestovaipat näyttääkin kivoilta. Lisäksi kertakäyttövaipoista, tulee aivan valtava vuori jätettä ja niihin uppoaa hirveästi rahaa yhden vuoden aikana, sen verran et sillä sais jo hyvän käytetyn auton kaupasta tai oikein hemmotteluloman pariksi viikoksi. Tietty kestot ei ole kaikkien juttu mutta kyllä mä suosittelen että jokainen äiti kokeilis niitä esim 1kk ajan lapsella. Olis hyvä että kestoja käytettäis enemmän luonto kiittäis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joka pvä saa viedä roskat :/ Lukaksel ei oo vaippaihottumaa ja me säästetään rahaa siin ku ei tarvii ostaa korvikkeita. Ehkä joskus vois kokeilla, äitiyspakkaukses tuli kestovaippoja..

   Poista
 9. Anonyymi9.11.12

  munki mielestä ne muumivaipat on ihan tönkköjä ja kivikovia jotenki ihan outoja!:D mutta liberoa ja pamperssia käytetään, mut ne pampperssit haisee vähän jollekki pistävälle. tuli mieleen et voisitko tehä postauksen sun ja lukaksen päivästä, ja kellonajat mukaan niin saa paremmin mielikuvan.. en tiiä tajusitko kun selitin hirveän vaikeasti mut toivotaan! -emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullu et muumivaipat on huonoja nii ei olla ostettu niit.

   Joo ymmärsin ja oon luvannukki jo tehä, yritän tehä ens viikolla!

   Poista
 10. Meillä käytetään liberon housuvaippoi (meillä onki jo yli vuoden ikänen mut nii..) päivisin ja öisin noita pamperssin baby dry vaippoja ku muksu ei enää öisin heräile :) ps. Tää sun blogi on aivan ihana :) <3 yks mun suosikeista! Osaat kirjottaa niin kivasti et tulee heti hyvälle mielelle!

  En oo enne tänne kommentoinukkaa mut nyt oli ihan pakko tulla kehumaan :)

  T. Petra ja taapero 1v 2kk :D

  VastaaPoista
 11. Meillä 5kk tytsy ja juo sekä pissii aika paljon. Pampperssia käytetään mut ostin viimeviikolla kokees liberoa. Ja hyi helvetti kun se liberon vaippa haisee yhtien pikku pissojen jälkeen todella tunkkaiselle ! Ihan sille ku vaippaa ei olis vaihettu muutamaan päivään ! Pampperssilla on mun mielestä huomattavasti parempi imukyky sekä pitää hajut paaaaaljon paremmin sisällään. Libero taas ehkä on paremman mallinen ja muutenkin kauniimpi vaippa :) erittäin mielenkiintoinen blogi muuten sulla. Luin koko blogin yhdessä illassa, on todella mielenkiintoista lukea rehellistä kirjoittamista ja elämän muutoksia mitä sun elämässä on ollut. Usein blogit ovat vain pintaraapaisuja ja käsitellään vain kivoja asioita mutta sä oot jaksanut kirjoitella hyvinä ja huonoina hetkinä ja blogisi on tämän vuoksi erittäin mielenkiintoinen !

  VastaaPoista
 12. Anonyymi10.11.12

  Meillä on käytössä Liberon housuvaipat. Teippeinä käytettiin aiemmin pampersin baby-dryta öisin, mutta nyt oon ostanu pirkan vaippoja kokeeksi (samanlaisia kuin muumit) ja ovat ainoat jotka on pitäny koko yön, vaikka muuten kauhean tönköt yms. ovatkin.

  VastaaPoista
 13. lukas ajelee mopolla tossa ekassa kuvassa :D

  VastaaPoista