30.12.2012

30 day picture challenge / Day 16

Koko listaan pääset tästä.
16. A photo of you at the last party you went to
Kumpaakohan tässä nyt tarkoitetaan? Kakkusynttäreitä vai alkoholi partyjä?
No valitsin nyt kuvan baariin menon alkuillasta. 
Jonna ja minä 2011 joulukuun alussa meidän kaverin bileissä.
Oltiin tuolla parvekkeella röökillä ja yksi tyttökaveri kertoi, että hänen ystävä on raskaana.
Olin ihan innoissani, kännissä ja kerroin, että minulla on kauhea vauvakuume, eikä käytetä Antin kanssa mitään ehkäisyä. En uskonut, että voisin tulla joskus raskaaksi. Tuosta kuvasta meni pari viikkoa niin tein positiivisen raskaustestin. Niin siis tosiaan Lukas oli tuossa kuvassa jo mahassani. 
Käytin päihteitä enkä tiennyt mitään! :(

Luin silloin heti keskusteluja netistä. Huh ja onneksi Lukas ei ollut 
vielä ehtinyt kiinnittymään mun kohdun seinämään.

Onko joku teistä polttanut tupakkaa tai vetänyt kännejä alkuraskaudessa teitämättä, että on raskaana?

19 kommenttia:

 1. Itse oon tehnyt molempia alkuraskaudesta ennen kuin tiesin, tää on sellanen asia mihin neuvolatätikin sanoi, että sitä on turha jälkikäteen stressata kun sille ei mitään voi. Tottakai jos yrittää voi aina lopettaa molemmat heti kun aloittaa, "käyttäytyä kuin olisi raskaana", mutta mä en ainakaan tunne ketään, joka niin olisi tehnyt... ja Lukaskin on näköjään terve poika :)

  VastaaPoista
 2. Mä poltin kyllä iiiihan alkuraskaudessa, mut lopetin heti kun tuli plussa, tais olla joskus rv 3+5 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lopetin päivä enne plussaa :D

   Poista
 3. Anonyymi30.12.12

  joo, kahdesti tuli juotua ennen plussausta tai edes raskauden ajattelua. terve lapsi kuitenkin syntyi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki join kaks kertaa. Pikkujouluissa ja tos kuvas

   Poista
 4. minä! En tiennyt enkä voinut ees aavistaa olevani raskaana. Vedin viinaa kaksin käsin ja poltin tupakkaa, en juonut vain siideriä vaan kirkasta viinaa myös. Kun tein testin, ja kävin pari pv sen jälkeen neuvolassa, olin melkeen 11rv:llä. Onneksi kaikki oli hyvin!

  VastaaPoista
 5. Mäkään en tiennyt että odotan Jasperia ja join alkoholia, mutta ihmettelin sitä kun ei maistunut yhtään koko kalja, siitä muutama päivä niin tein positiivisen testin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan ku olin lähös hesaa shoppailee ja poltin aamul tupakan ja se maistu ihan pahalta ja oksetti, heitin tupakan pois ja ihmettelin miks se ei maistu xD Sen jälkeen en oo enää polttanu ja seuraavana päivänä tein testin :)

   Poista
 6. Miks Blogger näyttää et sun blogissa ois tullu jotain outoja englanninkielisiä jonkun Julian kirjottamia postauksia :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle eilen ilmotettiin siit et enkku tekstejä ja Julia kirjoittaja, tekstit kirjoitettu 2003 vuonna xD Luulin aluks, et joku on hakkeroinu mun blogin :O Sit älysin, et miks se tuli :D Mulle on sanottu jo kauan et blogilistal mun sivuu ei löydy. Sit menin eilen illal tai yöl silmät ristis kattoon ja sit siin oli se kohta: kirjoita blogisi url-osoite ja menin kirjottaan siihen tinkerbella.blogsbot.fi xDD ja ton jonkun julian blogin osote on se ku olin ihan väsyny nii en ajatellu et mitä kirjotan xD Mun blogin osote on oikeesti hugmetinkerhell.blogspot.fi. Siks tonne bloggeriin varmaan hyppi jotain tosi vanhoja postauksia :D Ei oo mun kirjoittamii :D

   Poista
 7. Anonyymi30.12.12

  Ite kyllä lopetin alkoholin käytön heti kun rupesimme yrittämään vauvaa. Mutta en usko että siitä kuitenkaan suurempaa vahinkoa on jos on ihan alkuraskaudessa käyttänyt. Niinhän ne sanoo, että sitten pitää lopettaa kun tietää olevansa raskaana, viimeistään :) Ja jos alkoholin käyttö raskauden alussa jotain aiheuttaa, niin eikö se oonsitten keskenmeno...

  VastaaPoista
 8. Mun kaveri sai tietää viikolla 25, että on raskaana... Oli kovasti bailannut ennen sitä tietenkin, mutta terve lapsonen syntyi onneksi. :)

  VastaaPoista
 9. Mä join kans alkuraskaudessa, ja olin koko raskauden ajan ihan paniikissa et oonko mä nyt jotenkin tuhonnut pienen ihmeen! :( huoli helpotti vasta, kun sain maailman ihanimman, 10/10/10 pisteen tytön syliini <3

  VastaaPoista
 10. Anonyymi30.12.12

  mä oon käyttäny alkoholia viimeks vuoden 2012 vaihtuessa.tän vuoden tammikuun viimenen päivä tein positiivisen raskautestin, joten koko raskaus aikana en käyttäny alkoholia. Tupakkaa poltin, mutta melko heti plussan jälkeen jäi tupakkakin :) mun pieni poika synty 18.9. <3 alkoholia en kyllä kaipaa ollenkaan.

  VastaaPoista
 11. Itellä on niin, että olin ottamassa kavereiden kans ja juotiin todella paljo, mut ei noussu ollenkaa päähän koko illan aika. Lähinnä tuli vaan huono olo ja väsytti. Sunnuntaina tein testin ja se oli positiivinen. Sen jälkeen en enää juonu. :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi30.12.12

  Toi on kyl tosi nätti toi sun kaverisi! Mutta niin oot kyllä sinäkin! :)

  VastaaPoista
 13. Itse podin just maailman pahinta krapulaa pari päivää ennen kuin tein testin! :D Ja poltin vielä satunnaisesti tupakkaakin melkein koko raskauden ajan ja sitä kadun ikuisesti mutta onneksi meille syntyi täydellinen hymy poika <3 Sanoin H:lle kun näin meidän pojan että jos oisin nähnyt meidän pojan koko raskauden ajan tuollaisena "normaalina" kuin on niin en olisi koskaan polttanut tupakkaa. Mutta nyt tiedän että seuraavaa odottaessani en polta savuakaan! Niin paljon inhotti kun poika joutui teholle ison kokonsa vuoksi, oli tupakan takia tai ei mutta silti. :( Inhottavaa että tupakka on niin koukuttava päihde ja kaikki ei siitä eroon pääse. Minua hävettää etten siitä heti eroon päässyt heti ja että minua pidetään huonona äitinä sen vuoksi.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi1.1.13

  "Ite kyllä lopetin alkoholin käytön heti kun rupesimme yrittämään vauvaa. Mutta en usko että siitä kuitenkaan suurempaa vahinkoa on jos on ihan alkuraskaudessa käyttänyt. Niinhän ne sanoo, että sitten pitää lopettaa kun tietää olevansa raskaana, viimeistään :) Ja jos alkoholin käyttö raskauden alussa jotain aiheuttaa, niin eikö se oonsitten keskenmeno..."

  No se alkoholin käyttö raskauden alussa, vois aiheuttaa myös kehityshäiriöitä, juuri ihan alkuraskaudessa kehittyy tärkeimpiä asioita lapsella (en tähän hätään muista tarkemmin mutta voi googletella). Mutta ei se harvinaista ole, että ei tiedä raskaudesta ja juo/polttaa, alkuraskaudessa. Eikä siitä yleensä yhtään mitään haittaa tule onneksi varsinkin jos on fiksu ja lopettaa heti vastaavat jutut kun saa tietää raskaudesta. Itsekin poltin pari tupakkaa ennen kuin sain tietää et olin raskaana, ja join myös muutaman siiderin. Loppui sitten heti siihen plussatestiin kaikki vastaavat.

  VastaaPoista