12.2.2013

Äitiyden huonoja puolia

Pääasiassa äitiydessä on vain hyviä puolia, mutta nyt on pakko miettiä ja löytää huonoja puolia.
 Minulta siis pyydettiin postausta aiheesta ja nyt tulee miinuksia ja negatiivisia juttuja!
Älkää siis tuomitko minua tästä! Rakastan Lukasta eniten ja se on minulle kaikki kaikessa! ♥

-Ensiksi tulee mieleen huoli ja pelko. Pelko, että sattuu jotain.
Tarkistan yöllä usein, että Lukas hengittää. Pelkään päivisin, että Lukas tukehtuu tai tippuu jostain.
Raskauden aikana pelkäsin kohtukuolemaa tai, että kaadun vaikka mahalleen maahan.

-Dementia. Pää lyö tyhjää enkä muista mitään. En muista kenelle olen jo kertonut jonkun jutun. 
Jos joku kysyy mitä tein viikko sitten. En muista. Siksi kirjoitankin päiväkirjaan kaiken ylös.
En siltikään muista xD Enkä aina muista oliko viime yön uni totta vai ei. Vauva pehmentää pään!
-Imetyshormonit. Itku tulee helposti ja mieli ailahtelee. 
Muutunko erilaiseksi kun lopetan imettämisen? 

-Aika menee liian nopeasti. Lukasta odottaessa aika tuntui matelevan. Varsinkin 
viimeisinä viikkoina aika tuntui pysähtyneen. Lukaksen synnyttyä aika on taas kulunut silmänräpäyksessä. Nyt meillä 
on oikeasti joku pikakelaus päällä! Tämä on surullista, koska en haluaisi vanhentua. Entä jos en olisikaan
tullut raskaaksi? Jos Lukasta ei olisi niin olisin nyt varmaan töissä. Jos olisin nyt töissä niin aivan varmasti vuodet vierisivät hitaastikoska odottaisin aina viikonloppua. Nyt elän hetkessä! 

-Valvominen ja heräily. Nukun kun Lukakselle sopii. Omistan mustat silmänaluset.
Herättiin tänään aamulla klo 8 aikaan. Olisin halunnut vain nukkua. Nukuttiin päikkärit klo 10 aikaan. 
Lukas herätti minut 30 min päästä. Olisin halunnut vain nukkua xDD

-En saa syödä silloin kun haluan. Välillä minulla on kauhea nälkä. Nälkäisenä olen kiukkuinen ja vihainen. 
Usein käy näin: Alan syömään-> pitääkin mennä imettämää, koska Lukaksella on samaan aikaan nälkä-> ruokani jää kesken-> imetän ja nälkä tuplaantuu-> Vihdoin pääsen syömään, mutta ruoka on jäähtynyt.

-Omaa aikaa ei ole kovin paljoaSaan omaa aikaa vain jos Antti tai mummopapat hoitavat Lukasta. Yleensä 
sitä saa vain iltaisin ja päikkäreiden aikaan kun Lukas nukkuu. Päiväunien aikaan välillä nukun itse samalla, laitan ehkä ruokaa, siivoilen eli teen kotitöitä, mutta mieluiten dataan. Lukaksen ollessa hereillä pitää hänen kanssaa olla 
koko ajan. Jos käännän katseeni pois niin vekkuli on kerennyt menemään vaikka mihin asti!  
Tämä kuva kertoo siitä kuinka salkkareiden katsomisesta ei tule mitään.
-Rahanmeno. Jos laskisi rahat etukäteen mitkä menee lapseen niin ei sitä uskaltais tehdä lasta ollenkaan.
 Vauvalle pitää ostaa vaatteita, pinnasänky, syöttötuoli, rattaat, vaippoja, leluja, turvakaukalo, jne. Menoeriä tulee koko ajan vain lisää. Mitä isompana? Polkupyörä, mopo, lumilauta.. En ole laskenut paljon meillä on mennyt rahaa enkä aijo laskea, mutta taitaa olla ensimmäinen vuosi etten ole ostanut itselleni ainuttakaan vaatetta/meikkiä.

 -Välillä tuntuu, että olisin yksinhuoltaja, koska Antti on aina niin myöhään töissä. 
Viime viikollakin Puppe pääsi kotiin vasta 19:00 aikaan. Periaatteessa miehen työpäivä on n. 8 tuntia 
ja kotiäidin 24 tuntia. Miksi muuten kotiäidillä on niin p*ska palkka!?

-Enää ei voi lähteä leffaan tuosta vaan tai baariin yksille. (Enkä pystyisi edes olemaan Lukaksesta yötä erossa) Kaverit mennä viipottavat illoissaan, mutta omalla kohdalla se ei ole enää realismia. Tänään menen kuitenkin Jonnan ♥ kanssa leffaan katsomaan 21 tapaa pilata avioliitto! Jee jee!! Kun on vauva niin kaikki pitää sopia ja suunnitella etukäteen.

-Kipu. Nipistely, hiusten repiminen ja nännien pureskelu + selkäkivut ja hartiasäryt kanniskelusta.
Lukaksen ansioista muskelit on kasvaneet xD
-Lähteminen on aina lapsen käsissä. Esim olen lähdössä Lukaksen kanssa synttäreille jotka alkavat klo 13. 
Olen vaihtanu vaipan, syöttänyt pojan ja pukenut ulkovaatteet. Laitan pojan vaunuihin, alan pukemaan itseäni ja haistan kakan. Myöhästymme synttäreiltä. Pitää hyväksyä, ettei mikään mene niin kuin on suunniteltu.

-Kaikki jää kesken. Olen kerran imettänyt shamppoo päässä! Pesulla pitää käydä nopeasti, mutta olen silti 
kerennyt käymään siellä aivan joka päivä. Kuljen välillä toinen silmä ripsarissa ja toinen luomivärissä. Tiskaaminen jää kesken. Imurointi jää kesken. Manikyyri jää kesken. Lakkaan varmuuden vuoksi aina toisen käden kynnet ensiksi ja annan kuivua kokonaan enne kun lakkaan toisen käden kynnet. Mitään en ehdi tekemään kunnolla kerralla loppuun!

P.S Välillä toivoisin, että saisin kerralla kirjoittaa edes yhden postauksen alusta loppuun!xoxo, äiti

26 kommenttia:

 1. Mä oon edelleen yliherkkä ja itken joka asialle. :D Ja tuntuu tosiaan välillä siltä kuin olisi yksinhuoltaja vaikka H tulee töistä "jo" klo 16 mutta nukkuu sen jälkeen päikkärit ja saattaa lähteä pelaamaan jääkiekkoa. Välillä haluaisin vaan nukkua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki! Anttiki lähtee usein töitten jälkee pelaa jääkiekkoo tai kahville tai röökille tai ajeleen jonku kaverin kaa -.-

   Poista
  2. Pistä antti lopettamaan se tupakointi, niin jää rahaa tärkeämpiin asioihin :) Eikä se ole lukaksellekaan hyvää haisteltavaa se käry..

   Poista
  3. Ei ookkaa, hyi mikä haju! Töissä pitää polttaa aski päivässä -.-

   Poista
 2. Nää kaikki kuulostaa niin tutuilta! Ja ainakaan itsellä itkuisuus ei loppunut imettämiseen:D Ennen en itkenyt kuin tosi harvoin, olen ollut nyt imettämättä jo monta kuukautta ja vieläkin itku tulee ihan pienistä asioista. Tosin väsymys saattaa myös vaikuttaa siihen.

  Mulla tulee myös tosi useesti turhautunut olo, kun ei tiedä miksi lapsi itkee tai enemmänkin natisee. Mitä silloin pitäisi tehdä kun kaiken pitäisi olla ihan kunnossa, mutta silti ei oo hyvä olla?!

  VastaaPoista
 3. sitten kun haluaa mennä keittämään kahvia ja laskee vauvan hetkeksi alas niin alkaa kova parku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :) Lukas yleensä on maassa konttausasennossa kattomas ku keitän kahvii xD Sit sitä kiinnostaa kauheasti ku juon kahvii :D Silmät pyöreinä kattoo xDD

   Poista
 4. Tässä tulikin aika tyhjentävästi kaikki, mitä itsellekin tulee mieleen! :) Vaikka äitiys on ihanin asia maailmassa, on jaksaminen yövalvomisineen aikas koetuksella. Ja kun meidän pikku-ukko ei harrasta päikkäreitäkään kuin oikeastaan kauppareissulla tai kävelylenkeillä, ei omista päikkäreistä ole tietoakaan! Ja yöllä jos ukkeli antaa nukkua, niin itse heräilee hirveään nälkään tai on pakko nousta pumppaamaan maitoa, ikinä ei siis mene putkeen :D

  Tässä oppii varsin luovaksi, kun yrittää tehdä asoita imettämisen lomassa :D Ollaan välillä molemmat ruoassa - siis minun - kun yritän vasemmalla kädellä epätoivoisesti lappoa ruokaa suuhun ja imettää Mutta silti, miten sitä toista voikaan rakastaa niin paljon <3

  En tiedä muistatko, kun kommentoin sinulle siitä, kuinka meillä on molemmilla samanlainen sairaustausta ja ollaan molemmat samalta paikkakunnalta. On vaan niin ihana lukea juttujasi, kun tietää itse miten ihmeellisesti elämä voi yhtäkkiä muuttua! Aloin itsekin taas päivittelemään blogia, mitä nyt imettämisen lomassa ennätän ;)Kirjoittelinkin juuri yksi päivä siitä, miten kiire pikkuisen kanssa varmistaa sen, ettei millään pysty palaamaan sairaisiin rutiineihin - ja onneksi niin :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi12.2.13

  Noi on kyllä totta! Vaikka samalla vanhemmuus onkin niin ihanaa ja palkitsevaa, ettei sitä kyllä vaihtaisi poiskaan (vaikka välillä onkin hyvä ottaa vaikka yksikään päivä niin että saa olla ihan omissa oloissa ja tehdä omia juttuja ja nukkua miten lystää).
  Ja joo rahaa lapseen menee kyllä paljon, varsinkin alussa. Esim kertakäyttövaipat, jos lapsi vaikka käyttäis vaippoja 2,5-vuotiaaksi, niin maksaa helposti jonkun 1700e! (ja siitä tulee muuten n. 1500kg jätekuorma muovia ja kemikaalia jotka maatuu sitten seuraavat 100v, ainakin..) Mutta esim kestovaipat, niihin voi mennä vain 120e yhteensä koko siltä ajalta kun lapsi käyttää vaippoja.
  Soseissa säästää kans kun tekee itse, ja imetys on tietysti ilmaista jos se vaan onnistuu :D Ja vaatteita ja leluja saa onneksi halvalla kirppareilta. Meidän kirpparilla oli isot alepöydät, sai ottaa muovikassin ja niin paljon kun mahtuu siihen kassiin niin saat koko kassin eurolla. Oli ihan laatu lastenvaatteita siellä kun kävin hakeen, Lindexiä ja Polarn O Pyretiä yms :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin rakastan lapsia yli kaiken, MUTTA :D NYt olen ollut kohta viikon verran kipeenä eikä loppua näy kun lepääminen on jäänyt pois kokonaan omasta sairastelusta :/ Äidit ei saa sairastaa ainakaan meijän perheessä. Harvoin mä olenki onneks kipee koska lepää en saa. Ja juu sitä omaa aikaa ei ole kun vasta 9 jälkeen illalla ja siksi valvominen venyy toooosi myöhään.

  VastaaPoista
 7. Vaatteet on aina puklussa! Se on inhottavinta yöheräilyjen jälkeen. Tää oli hyvä teksti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kuolassa! Enne oli puklussa, kiinteiden aloittamisen jälkeen ei oo poika enää puklaillu nii paljoo! Kiitti! :)

   Poista
 8. Anonyymi12.2.13

  Olipa hyvä postaus! Kaikki jutut on niin totta :D tuntuu että ite syö miten sattuu, ja aina poika keskeyttää jos on esim laittamassa hiuksia.. Mutta silti mikään ei voita omaa lasta <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Keksikää vaan lisää postausideoita! Ei mullakaan mitää tiettyjä aikoja oo et koska syön mut aamupalan syön aina ja lämminruoka on pakko saada ja sit hedelmii, leipää, jogurttii :P
   Ei voitakkaan :) Eilinen ilta oli kauheet temppuiluu, laitoin varmaan 2h Lukasta nukkuun. Lukas oli tosi väsyny, mut ei suostunu syömää tissii, itki makuuasennossa, aina ku otin syliin nii rauhottu, sit hytkyttelin sitä ja simmut meni kiinni ja lopult onnistuin saamaan nännin sen suuhun :D <3

   Poista
 9. Kiitos tästä, täällä samanlaisia fiiliksiä/tapahtumia aina välillä.

  t. hain juuri Liljan koiran ruokakipolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Jep varmana tuttua kaikilla :)

   Hahaaa, ihana Lilja <3

   Poista
 10. haha, nauroin tälle kirjotukselle :D hahahaha. :D
  Ei kaikkee kannata uutena ostaa, ei todellakaan. Meillä ei oo yhdistelmät, kaukalo, pinnasänky/isojenpoikien sänky, sitteri, rattaat, syöttätuoli yms, mikään ei oo uusi. :) Vaatteet suuuurin osa käytettyi ja leluista. Ihan sika hintasia!! Kirpputorit kunniaan.

  Leevi on onneks aina ollu kiltti, ei koskaa oo koiran kipolle menny, on varmaa kerran pari ollu että on joutunu komentaa pois. Suihkussa olen aina saanu käydä rauhassa, aina on sitterissä odottanu kiltisti, vauvanakin. :) Söinki kyllä sillon kun huvitti. Leevi on aina ollu tosi kiltti vauva. ONNEKSI! :) Nettaa nyt vähä kiusannu. Mutta nytten tää järkytttävä 2-v uhma, ei helvetti multa irtoo hiukset päästä kohta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa xDD
   Ei mekää uutena kaikkii ostettu. Turvakaukalo, rattaat on saatu serkult, syöttötuoli sedänvaimontytölt, sitteri ja lelukaari kirpparilt. Ihan uusia vaatteita on ostanu mun tädit ja Lukaksen mummot eniten ja saatu serkuilt ja äitiyspakkauksesta :) Pinnasänky ja hoitopöytä ainoat ihan uutena ostetut! Uusia Leluja Lukas on saanu sukulaisilta.
   Lukaski on kiltti, mut ryömii vaan liian kovaa xDD Meil ei oo koirankippoja maassa mut jos olis nii kyl Lukas niitte luo aika varmasti menis :DD Tänää ku meikkasin nii Lukasta kiinnosti mun kiiltävä kultainen meikkipussi ja se ryömi koko ajan sen luo :D
   Lukaski repii mun hiuksii!

   Poista
 11. Mua jäi ihmetyttään tuo "shampoo päässä imetys" - kuinka usein Lukas on sitten oikein syönyt? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukas oli sillon ihan vastasyntyny ja sil oli iltatankkaukset menossa ja ajattelin mennä suihkuun ja sit se alkoki itkeen täysii, eikä Antti ollu kotona nii oli pakko mennä shampoo päässä imettään :D

   Poista
 12. Anonyymi13.2.13

  Lisäisin vielä ihan oman alueen tuosta omasta hygieniasta ja ulkonäöstä. Suihkuun mäkin olen meidän tytön kanssa aina jotenkin päässyt, mutta meikkaus, hiustenlaitto, sheivaaminen, vartalon rasvaus, kynsien lakkaus, kampaamo reissut, hieronnat ym..Ei ole aikaa? Äitiydestä nautin kovasta, mutta on se välillä kyllä niin masentavaa vetästä vain äkkiä eilen olleet vaatteet päälle (joissa on jo puklua), vetää hiukset ponnarille (meilläkin revitään hiuksia, mutta myös hormonit kuivattaneet päänahkaa ja hiuslaatu muuttunut raskauden ja imetyksen myötä. Kiitos hormoneiden, tukkaa lähtee myös enemmän kuin koskaan!) ja olla meikkaamatta. No,ehkä sitten on aikaa, kun tyttö on vanhempi...

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa kyllä tosi tutulta kaikki mitä kirjoitit tähän :DD mustakin tuntuu tällä hetkellä siltä, kuin olisin yksinhuoltaja, kun mies on matkoilla kuukauden ja oon yksin vauvan kaa kotona, välillä meinaa seinät kaatua :)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi15.2.13

  Hyvä postaus ja mikä haba! Mulla itellä on yksi sama ongelma mun mies on 21 vuotias ja meilä on 2 v tyttö.ite olen 23.Ensiksi mies on töissä.3 vuoro työ.töidenjälkeen kay kotona syömässä sitten lähtee kavereille ja tulee joskus parin tunnin päästä joskus yöllä.Yksinäisyys on omasta mielestäni pahinta.Mutta ehkä tuo mies antaa meille enemmän aikaansa kun saa vähän lisää ikää.

  VastaaPoista
 15. Haa, tän vois vaikka lisätä kirjanmerkkeihin ja lukea aina kun tuntee vauvakuumeen taas nousevan liian koviin statosfääreihin! Että yrittäisi edes jotenkin psyykata itseään, että kyllä se vauva tulee ja niin kauan voin nauttia näistä asioista. Yrittäisi keksiä positiivisia asioita, mielummin kuin murehtia miksen vieläkään ole raskaana. Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ymmärsin hahaaa hauska :)

   Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 16. ootpa oudon näkönen mustilla hiuksilla! sopii noi nykyset paljon paremmin :p tää on kyl hyvä postaus :D nyt on onneks jo vähän asiat eritavalla ku pojat on isompia! :)<3

  VastaaPoista