20.3.2013

Yksinhuoltaja(ko)?

No en ole! Enkä tule olemaan, mutta siltä nyt vaan vähän tuntuu. 
Tuntuu, koska Antin työmaa vaihtuu ja seuraava työpaikka on niin kaukana. Niin kaukana, että Antti-isin pitää olla viikot pois kotoa. Toisaalta tämä on jo ihan tuttua, koska isi on muutenkin päässyt töistä kotiin myöhää illalla, mutta nyt me joudutaan nukkumaan ihan kahdestaan. Silloin alkaa pyörimään kaikki pelottavimmat kauhuleffat mielessä.
Onneksi tämä on vain väliaikaista. Uusi työmaa alkaa kolmen viikon päästä ja kestää noin kolme kuukautta. 
Kun se loppuu niin Lukas osaa ehkä jo kävellä, mutta varmaa on ainakin, että silloin on kesä!
Onko kohtalontovereita? Onko muiden miehet työreissuilla öitä pois kotoa?
Tämän kuvan lisäsinkin aamulla blogini fb-sivulle :) 

xoxo heli 

57 kommenttia:

 1. No mun mies oli koko kesän sillei et oli viikot pois kotoo ja nähtiin vaan viikonloppuisin. Rankkaahan se oli, mutta onneksi on puhelimet. Sulle varmaan vielä rankempaa kun teillä on lapsi, meillä ei sentään ole kuin koira. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks on puhelimet ja web-kamerat :) Tulee taas ihan ne inttiajat mieleen D: Olispa jo kesä! 8)

   Poista
 2. ai nyt se sit varmistu et Antti joutuu lähtee sinne pitkälle :( tylsää :( mut hyvin te pärjäätte Lukaksen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eilen varmistu :/ Hyvin me pärjätään :)
   Pitää taas nähä joku päivä! :)

   Poista
  2. niin pitää! :)

   Poista
 3. Hö, tsemppiä sinne paljon! Ihanaa että osaat asennoitua jo nyt noin hyvin, että se on vaan väliaikaista ja kesällä kaikki palaa normaaliksi :) inspaavaa, kun oot noin positiivinen koko ajan! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! :) Lukas pitää mut positiivisena :)

   Poista
 4. Anonyymi20.3.13

  Tsemppiä sulle :) Yritä keksiä viikolle tekemistä, niin aika menee nopeammin :) Onko sulla muutes mammakavereita tai käyttekö avoimissa kerhoissa?
  Ja onneks sentään Antilla on töitä(kun monet on työttömiä), jos pitää jotain positiivistä keksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Joo on meil aina tekemistä ja aika menee liian hurjaa vauhtia muutenki xD Tänääki oltii mun porukoilla ja illalla Antin porukat tuli viel kahville :D On mulla pari mammakaveriaki ja meijä suku on täynnä vauvoja :D
   Nii onneks on töitä :)

   Poista
 5. Täällä kohtalotoveri! Miun mies tekee vuorotyötä toisella paikkakunnalla ja on koko kierron poissa. Eli oon aina 2 yötä yksin ja 3. päivänä tulee vasta 21 jälkee kotiin. Aluks tuntu ahdistavalta jäädä yksin, koska piti nukkua kahdestaan vauvan kanssa, mut siihen tottuu! Te joudutte olee koko viikon kahdestaan, mut aika menee nopeesti onneksi lapsen kanssa. :) Ja meilläkin on 3 kk ja sit myökin muutetaan Helsinkiin ja ei tartte yksin nukkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kaikkeen tottuu, mut mä nukun vielki Lukaksen kaa samassa sängyssä ja Antti nukkuu sohvalla. Ei oo ainakaan siinä ongelmaa xDDD Päiväunille nukutan pojan pinnasänkyyn, mut yöt saa nukkuu viel mun vieres ku se nii helppoo ku se herää nii tissi vaan suuhun ja jatketaan unia :DD Nii aika ja viikot menee nopee ja onneks on melkee joka päivä joku kylässä tai sit me mennää Lukaksen kaa :) Kiva et pääsette sit 3kk päästä muuttaan :)

   Poista
  2. Anonyymi21.3.13

   Meillä öisin sama nukkumisjärjestely, se on vaan niin kätevää nukkua vauvan vieressä ja hoitaa yöimetykset puoliunessa. Mutta miten ihmeessä saat Lukaksen nukkumaan päikkärit pinnasängyssä? Vinkit tervetulleita, meidän poitsu kun suostui nukkumaan vain vaunuissa. Meillä taitaa mennä pinnasänky polttopuiksi, kun ei sillä ole mitään käyttöä :)

   Poista
  3. Niin on tosi kätevää ja helppoo ja rentouttavaa nukahtaa Lukaksen viereen ::) En varmaan osais enää nukkuu Antin vieres! :D
   Imetän istuvilteen Lukaksen sit kun se nukahtaa mun syliin niin siirrän pinnasänkyyn, jos se herää siin ku siirtää nii laulan ja silitän selkää, nii nukahtaa omaan sänkyyn :) Aika vähän se kyl siel nukkuu :D Rattais ja autossa enemmän päivisin ja sit yöl mun vieres. Pitäis kyl varmaan pikkuhiljaa opettaa se sinne yöks nukkuu, koht se on joku 10v ja nukkuu vielki äidin vieres! xDDD

   Poista
  4. Siis kyl meidänkin poika nukkuu mamman vieressä. :D Just sen takia ku yöllä on helppo imettää ja nukahtaa siihen. :) Ja helppo laittaa iltaisinki nukkumaan. Ensi iltapesut ja yökkäri ja poitsu unipussiin ja soittorasia soimaan ja syöttö niin nukahtaa sen jälkeen alle 3 minuutissa! :-D Päiväunet vaunuissa n.3-4 ja iltapäivällä pinniksessä tunti. Siirtyy omaan sänkyyn sit ku muutetaan. Aluks otan vaa laidan pois ja laitan meidän sänkyyn kiinni. :)

   Poista
  5. Lukaski nukahtaa yöunille tosi nopee :)

   Poista
 6. Anonyymi20.3.13

  täällä! mun mies viikot töissä ja vkl tulee kotiin. mulla ei asu ketään muita sukulaisia täällä kuin äiti ja hän on tällä hetkellä niin sairas ettei mulla ole mitään hoitoapuja tarjolla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi :( Onha sul kuitenki ystäviä/kavereita?

   Poista
  2. Anonyymi21.3.13

   Joo, kyllä niitäkin on, mutta en näe heitä useinkaan :/

   Poista
 7. Anonyymi20.3.13

  Vitsi mä säikähin että meinaatteko erota! Ens kerralla ei noin pelottavaa otsikkoa kiitos.. :) heh.

  Kohtalokamu on täällä. Meillä ei oo lapsia eikä koiria tai kissoja, mut tuo yks on viikot toisella paikkakunnalla kans töissä. Tää on väliaikasta, mulla on opiskelut täällä ja kun ne kohta loppuu ni muutan sitte hänen perässä :)

  Ihan kauheeta tää ei oo ollu, vähän orpo olo vaan. Pyyät sukulaisia ja kavereita kylään sen verran mitä pystyt ja teet mahollisimman paljon kaikkea, niin ei kerkee tulla niin kova ikävä (ehkä...) :) Ja onhan se varmaan rankkaa olla pienen lapsen kanssa yksin, mutta hyvin sä pärjäät, oot hyvä äiti! Soittelette ja skypettelette, hyvin menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe

   Kiva et muutat perässä :)

   Jep hyvin meil menee ::)

   Poista
 8. Anonyymi20.3.13

  Mitä miehesi tekee työkseen? :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raksamies on. Ne tekee nyt kerrostaloja.

   Poista
 9. Mihin kauas Antti joutuu? :( Mä en kestäis, jos Jussi ei olis öitä täällä, kuin viikonloppuisin... Vaikka olis vaan lyhyt aika, mut silti. Mä olin ihan p*skana jo sillon, kun olin ennen synnytystä sen viikon sairaalassa yksin. Mut tosiaan; onneks on skypet ja puhelimet ja kaikki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne on täält jotai yli 100 km ja ne tekee nii pitkii päivii nii ei oo mitää järkee lähtee joka ilta ajaan kotiin :/ Oon silleen jo tottunu ku se on muutenki päässy nii myöhää, mut nyt joudutaan nukkuunki Lukaksen kaa kahdestaan. Ei varmaan ees ehitä puhuun puhelimes ku se nii väsy et menee suoraa nukkuun xD

   Poista
  2. No höh, tyhmää. :( Mut onneks se on vaan lyhyt aika. :)

   Poista
 10. Anonyymi20.3.13

  Mun mies on aina viikot töissä toisella paikkakunnalla ja tulee kotiin siis torstai tai perjantai iltana.
  Siihen tottuu,mutta kyllä toivon että tämä vielä joskus loppuis ja saatais isi kotiin.
  T. Äiti + 2lasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kyl kivaa :( Olispa jo kesä nii Antin toi työ loppuis, mut ei oo kyl ees viel alkanu :/

   Poista
 11. Anonyymi20.3.13

  Kurja homma... :/ mutta hyvin te päärjäätte, 3 kk on kuitenkin melko lyhyt aika.. :) Anttiakin varmaan harmittaa kun joutuu olee erossa teistä eikä nää kun Lukas kehittyy... :/ Keksit vaan paljon tekemistä aina viikoiks :D missä antti sit asuu siellä, voitteko mennä joskus viikoks sinne?
  Elä anna Lukaksen kattoo vielä tv:tä! :D Ei oo hyväksi pienen aivoille kun ei ymmärrä vielä niin nopeasti liikkuvia kuvia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmää :( Vaikka Antti on nytki tehny nii pitkii päivii, et on menny melkee heti suoraan töistä nukkuun nii se on kuitenki iso juttu ku nyt se ei ees sit nuku tääl :/
   Lukas on sit jo jotain 10kk vanha ku se kerrostalo on valmis!
   Kysyin Antilt nii ei viel tiiä mis ne asuu :D Jossain kämpässä kuitenki työkavereiden kaa.
   Ei Lukas oikeesti kato tv:tä ku hetken ku se konttaa ja menee ympäri kämppää :D Meil on tv auki vaan Salkkareiden ajan xDD

   Poista
 12. Anonyymi20.3.13

  luulisin että alussa tuntuu vaikealta, mutta kyllä siihenkin ajan kanssa tottuu =) itse olen yh (isä ei ole missään kuvioissa mukana) mutta onneks mulla on ihana perhe ja suku<3 ne on auttanu mua tosi paljon Mauskin (Onni siis oikealta nimeltään) hoidossa, etten kiitollisempi voisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Mullaki on ihana perhe ja suku ja Antin vanhemmat on kans ihanii :) <33 ::)

   Poista
 13. haha mun paras kaveri asuu tos ruskees talos noitte portaitte vieres :D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha vähänkö hyvä tuuri! :D Sillon ku olin viel yläasteel nii muistan ku siin pihal ja ikkunas oli kissoja xDD

   Poista
 14. Anonyymi21.3.13

  Sä et todellakaan edes osaa kuvitella, kuinka hankalaa yh elämä voi olla.. Siksi jotenki loukkaa otsikkosi kun ootte kuitenki Antin kaa yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu varmaan vähän ihmisestä. Ei kaikilla oo hankalaa. Sä oot ainaki tosi herkkä ja hankala jos joku otsikko voi loukata! Ei tota otsikkoo tartte ottaa tosissaan :) Monet yksinhuoltajat pärjää hyvin. Kyllä mä pärjäisin hyvin Lukaksen kaa kaksinki. Ollaan me muutenki aina kaksin ja minähän se herään aina yölläki Lukasta imettämään. Onneks on mummopappoja ja ystäviä<3 Ja onneks Lukas on helppo vauva. Tänään herättii 6 aikaan ja Antti oli jo lähteny ja tulee töistä kotiin joskus 19:00 aikaan ja meneeki melkee heti nukkuu. Kyllä mä osaan kuvitella :)

   Poista
 15. Luulin et sulle ja antille on tullu avokriisi ku luin ton otsikon :D Ei onneks kolme kuukautta kauaa oo ja hyvin te pärjäätte, sähän oot tähän asti kuitenki aina imettänyki ite jne :) täällä taas oon tottunu siihen et isäki ruokkii vauvaa välillä nii ite kokisin raskaammaks tollasen tilanteen varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa ei oo tullu eikä tuu :) Olispa jo kesä, mut aika menee kyl nopee. Just teijänki tyttö synty ja nyt jo yli kuukauden! :) Se on vaan nii helppoo imettää yöllä ku nukahdan aina siihen :D Antti syöttää Lukakselle aina iltapuuron :)

   Poista
  2. Noku mä en uskalla nukahtaa sen viereen :D

   Poista
  3. Just heräsin päiväunilt Lukas kiinni mun ihossa olin nukahtanu ku imetin :DD

   Poista
 16. meillä isimies oli viime keväänä 3kk reissuhommissa ja kävi yhden yön viikolla kotona ja tietysti viikonloput. Eli oltiin 4 yötä viikossa kolmestaan +meillä oli vielä koiranpentu. Meni ihan hyvin, tosin koiran koulutus ei onnistunut ihan niin hyvin kun olin ajatellu, ihan siitä syystä, että koira ei pystyny keskittyy, kun kaks ipanaa pyöri ympärillä. Meillä pahinta oli se, et aina kun isimies tuli kotiin, niin miusta tuli hirveen kiukkunen, kun se tuli sotkemaan meidän kodin ja päiväjärjestyksen. saati sitten että en saanutkaan nukkua yksin! Eli mie totuin vähän liiankin hyvin siihen yksin oloon. Onneks totuin nopeesti takas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääl sama aina ku Antti tulee kotii nii kaikki on sotkussa! xD mä tiskaan aina heti ku oon syöny, mut sit ku antti on kotona nii tiskipöytä on täynnä lautasia ja muutenki kaikki paikat sekasin ku se vaan heittää takin lattialle ja tavarat jää levälleen jne.. Mä oon kyl vähä liian tarkka. Hyvä et totuit :) mä en varmaa enää osais nukkuu antin vieres xD

   Poista
 17. Miun isä oli paljon työmatkoilla silloin kun olin lapsi. En ollu joskus vuoden ikäisenä tunnistanut sitä pitkien matkojen jälkeen vaan juossut karkuun :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei hahaaa!! :DDD Toivotaan et Lukas ei unohda Anttii!

   Poista
 18. Anonyymi21.3.13

  Pakko kysyä, että ootko jotenkin unohtanut sun ja antin parisuhteen? Kun ette ees vierekkäin nuku :/ Ootteko te oikeesti onnellisia noin? Mua ainakin ahdistaisi jos katoaisi läheisyys omaan mieheen ja päässä pyörisi vaan lapsi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäköhän Lukee ettei meil olis läheisyyttä?? :O Keksit ihan omia! :DD Me ollaan onnellisia <33
   Sillo ku Lukas synty nii nukuttii aluks vierekkäin, mut sit Antti meni sohvalle nukkuu, koska ei jaksanu aina herää yöllä ja olla töissä pitkiä päiviä ihan väsyneenä. Olisin itekki paljon väsyneempi jos mun pitäis yöllä nousta sängystä ylös imettämään ja taas laskee Lukas takas pinnasänkyyn. Nyt mä vaan käännän kylkeä, imetän ja jatketaan unia Lukaksen kaa. Uskon, että kesään mennessä Lukas oppii nukkuun yöt pinnasängyssä ja päästään taas nukkuun vierekkäin :)
   Kuuluuhan parisuhteeseen muutaki ku nukkuminen vierekkäin! :DD

   Poista
 19. Anonyymi21.3.13

  ^ no eikai...

  VastaaPoista
 20. sulla on aivan ihana blogi! :)

  VastaaPoista
 21. Anonyymi21.3.13

  Syökö lukas muuten yöllä monesti? Varmaan kohta yösyötöt loppuu :) meidän pojalla loppui 5.5 kk iässä kun sillon siirtyi nukkuu omaan huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1-2 kertaa. Aikasin on loppunu teijän pojalla, oo onnellinen ku saat nukkuu yöt putkeen :)

   Poista
 22. Anonyymi21.3.13

  mun mies on tehny aina reissu työtä ja meillä on 4kk ikänen poika ,hyvin se menee.. viikot menee loppujen lopuks nopsaa ja viikonloput vielä nopeempaa

  VastaaPoista
 23. Anonyymi22.3.13

  Mies töissä arki päivät ryyppää viikonloput.Pärjätty on 3 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Ei oo kyllä kivaa tollanen :( jätä lapset miehen hoitoon viikonlopuks ja lähe ite bilettään :)

   Poista
  2. Anonyymi24.3.13

   Ei kuulu miehen tapoihin lasta hoitaa.Ei sellaista osaa kaivata mitä ei ole koskaan ollut. Sul on ihana blogi.

   Poista
 24. Meillä mies tehnyt puoli vuotta (eli koko pojan elämän ajan :)) töitä 150 kilometrin päässä. Joka päivä reissannut junalla. Iltaisin ei ole jäänyt oikein aikaa perhe-elämälle. Kesällä on luultavasti edessä muutto miehen työn perässä. Kyllä sen kestää, kun tietää ettei tilanne ole lopullinen.

  VastaaPoista