31.7.2013

A Beautiful Body

Mami Go Go -blogin Minttu heitti pari päivää sitten haasteen, josta tuli todella, todella suosittu! Varmaankin jo joka toinen mammabloggaaja on siihen rohkeasti osallistunut. Luultavasti te jo tiedätte tän idean, mutta kuitenkin tässä pitää siis kertoa kuvien kautta oma tarina synnyttäneestä vartalosta ja siitä miten äitiys on sitä muuttanut.

Ihan ekana olin silleen jee haluan ehdottomasti ottaa osaa haasteeseen! Sitten aloinkin miettimään, että 
onko järkevää laittaa nettiin kaikkien nähtäviksi alusvaatekuvia? Olen kuitenkin näkynyt täällä blogissani jo pari kertaa bikineissä niin onko sillä enää väliä? Olen saanut kuulla kasvotusten lauseen: "Ei uskoisi, että olet synnyttänyt!'' Ehkä en olisikaan oikea henkilö tähän mahtavaan haasteeseen? Sitten pari ihanaa lukijaa pyysivät mua osallistumaan, joten päätin ottaa haasteen vastaan ja kertoa oman tarinani! Eihän kenenkään vartalo ole täydellinen.
Tältä näytin tänään.
Oletko tyytyväinen vartaloosi? Miten synnytys muokkasi sitä?
Olen muuttunut paljon raskauden jälkeen ja äitiyden myötä. Ajatusmaailmani on muuttunut, suhtautuminen 
kehooni on nykyään positiivinen ja tietenkin erilainen kuin ennen. Vartaloni on ollut parin vuoden aikana kuin kameleontti. Kun lähdin synnyttämään oli painoni noussut yhteensä 35 kiloa (anoreksiasta raskaaksi) ja synnytyksen jälkeen kiloja on pudonnut yhteensä 20 kiloa. Mitään en todellakaan tehnyt asian eteen paitsi imetän edelleen. Nyt painoni on pysynyt kahdeksan kuukautta tässä samassa painossa. Kehoni oikeassa painossa. Milloin viimeksi painoni onkaan ollut näin kauan samassa luvussa? Ei varmaan ikinä, mutta tämä on juuri sopiva paino, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Eikä se haittaisi mua ollenkaan vaikka imettämisen jälkeen tulisikin muutama lisäkilo!
Mun reisistä löytyy selluliittiä ja haalistuneita raskausarpia eikä mun iho ole kiinteä. Rinnat ovat löystyneet ja 
erikokoiset. Toinen täynnä maitoa ja toisen Lukas söi juuri tyhjäksi. Olen silti tyytyväinen vartalooni ja onnellinen omaan ulkonäkööni juuri tällaisenä. Mun mielestä tämä haaste on huippu juttu! Jokaisen pitäisi olla ylpeä itsestään!
Vielä pari vuotta sitten luulin, että olen pilannut kehoni enkä voisi koskaan saada omia lapsia
Nyt mulla on maailman ihanin poika, joka täyttää kuukauden päästä yhden vuoden 
Lukas ja raskaus herätti minut anoreksiasta ja antoi elämääni tarkoituksen!

Kaikki elävät vain yhden ainoan kerran. Miksi murehtia ulkonäköä ja
 asioita joille ei mahda mitään kun maailmassa on niin paljon tärkeämpiä juttuja. 
On arpia tai ei, raskauskiloja tai ei, jokainen on kaunis omana itsenään! ♥

P.S Käykää lukemassa vielä artikkeli Iltalehden sivuilta!
43 kommenttia:

 1. Oot Heli niin upea! ♥ Oma lapsi on kyllä paras lahja maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinä Laura! <3 Mikään ei voita omaa lasta!

   Poista
 2. sä näytät hyvältä :) ihana kun oot parantunu anoreksiasta ja voit hyvin!!

  VastaaPoista
 3. Hyvä Heli! :) Mua ensin pelotti tää haaste joidenkin bloggaajien kohdalla, et tulee kauheita haukkuja mikä olis ikävää, mutta ihanaa että monet tajuaa idean ja pääasia että itse on tyytyväinen omaan kehoonsa ja voi hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. kaunis, upea sinä! <3 :)

  VastaaPoista
 5. Oot aivan ihastuttava ja todella tervehenkinen! Rakastan sun blogia :)

  VastaaPoista
 6. kiva kun otit haasteen vastaan. olet niin hyvä esikuva nuorille, on hyvä tietää että anoreksiasta voi parantua,saada lapsia ja elää. kiitos!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi31.7.13

  PAljon siis painat nyt? :) upea kroppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja 51kg :)

   Poista
  2. Painat 10 kiloa vähemmän ku mä :D Ite oon ihan tyytyväinen tähän naiselliseen pehmeyteeni, vaik kyl täst vähä joutais poiski. Niin ja oon sen 10 cm lyhyempi.

   Poista
  3. En oo tehny tän eteen mitään. Imetys kuluttanu :)

   Poista
 8. Ihana Heli <3 Tosi rohkeaa sinulta osallistua tähän, ja viimeistään tämä kertoo siitä mitä parhainta kieltään, kuinka oikeasti olet sinut itsesi kanssa. Se on uskomattoman hieno asia ja huikea saavutus sinunkin taustasi huomioon ottaen! :) Itsekin nautin niin siitä tunteesta, kun kaikkien näiden sairausvuosien jälkeen pystyy oikeasti olemaan vihdoinkin sinut oman vartalonsa kanssa ja nauttimaan siitä juuri sellaisena kuin se on! Ja raskaudella on toki ihan valtava osansa siinä <3

  Tekisi toisaalta mieli sinun rohkaisemana ottaa itsekin tähän haasteeseen osaa :)Satuin juuri äsken, ennen kuin huomasin postauksesi, kirjoittamaan hieman samasta aiheesta itsekin, joten tämä postaus tuli sinulta hyvään aikaan tukemaan täysin omia ajatuksiani asiaan liittyen! :)

  VastaaPoista
 9. Niinkuin muutkin ovat sanoneet! Kaunis ja ihana vartalo sinulla. Ja on hienoa miten huolehdit itsestäsi nytten. Itsellä on sama historia syömishäiriöstä raskaaksi mikä pelasti.:) pohdin uskaltaisinkohan sitä itsekin ottaa haasteen vastaan.

  VastaaPoista
 10. Kaunis olet ! <3

  VastaaPoista
 11. Vau, olet kaunis :--)

  VastaaPoista
 12. tajuttoman kaunis kroppa ja niin nätti olet kyllä muutenkin!:) ihana lukas <3

  VastaaPoista
 13. Anonyymi31.7.13

  aivan tajuttoman upea vartalo! ja lukas tietenkin sekä äitinsä <3

  VastaaPoista
 14. Anonyymi31.7.13

  Odotin jo et tänne tulee kommentteja " mitä sä tähän osallistut kun ei oo raskausarpia alat vaan pätemään" jne. Mulle ei tullut arpia muualle ku rintoihin ja alkoivat vähän roikkumaan :D Niistä oon masentunut ja surullinen, mutta täytyy kyllä olla onnellinen, että maha säästyi. Sulla on kaunis täydellinen vartalo ja ei kyllä uskoisi että oot äiti.

  VastaaPoista
 15. Olet aivan upeassa kunnossa! Jotenkin tuntuu, että (etenkin nuoret) äidit
  stressaavat liikaa synnytyksen jälkeisestä painonpudotuksesta. Oman raskauden myötä tulin paljon tietoisemmaksi omasta vartalostani ja sitä kautta olen tyytyväisempi siihen kuin koskaan ennen!

  mbabysteps.blogspot.fi

  VastaaPoista
 16. Anonyymi1.8.13

  Tää oli ihana postaus! Vaikutat oikeasti niin positiiviselta ja itseesi ja elämään tyytyväiseltä ihmiseltä, että tuun aina hyvälle tuulelle lukiessani sun blogia. :)

  VastaaPoista
 17. Anonyymi1.8.13

  Voi kun sulla on pieni pylly :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D Sillon ku olin raskaana nii Antti aina nauro ku mun tissit ja maha oli isot ja sit pikkunen peppu xDD

   Poista
  2. Anonyymi1.8.13

   Hahaha :D

   Poista
 18. Näytät hyvältä !
  Uskaltauduin itsekin mukaan kun rohkaistuin monen muun mamman esimerkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä näytätä myös hyvältä<33

   Poista
 19. Olet kaunis! <3 Olet rohkea kun uskallat laittaa tällaisia kuvia nettiin.

  VastaaPoista
 20. En muista olenko tästä aikaisemminkin kertonut, mutta olen aivan älyttömän onnellinen sun puolestasi! Kun kuitenkin tiedän, mitä oot käynyt läpi ja kuinka vaikeana sairaus oli sulla aikanaan.. Nykyään on vain ihana katsoa, miten terveeltä, onnelliselta ja kauniilta näytät! Sulla on aivan upea vartalo - ja ylipäätään kaikki se, miten hienosti oot onnistunut parantamaan, antaa itsellekin aivan valtavasti toivoa parantumisesta. Kiitos siitä! :-) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mervi <3 Kiitos sanoista! Toivon niin et säki joskus parantuisit <3

   Poista
 21. voi heli oot aivan upea!<3

  VastaaPoista