22.8.2013

Uimalassa

Uimalassahan me oltiin tänään Suvin ja Sylvesterin kanssa. Lukas oli ekaa kertaa siellä 
ja varmaan jo huomasitte, että Lukas pelkäsi vettä ja leikki mieluummin kuivalla maalla. Outoa, koska Lukas on 
aina ennen tykännyt olla vedessä. Kotona ammeessa, mummolan pihalla uima-altaassa tai ihan järvessäkin on ollut aina ihanaa polskutella. Ehkä vesi tuolla oli vain liian kylmää tai ehkä melua oli hieman liikaa tai ehkä uusi paikka oli hiukan pelottava? Hyvä puoli siinä oli se, että pystyin ikuistamaan uimareissumme valokuvilla! Uimisen jälkeen kävelimme vaunujen kanssa kaupungille ja kävimme hakemassa vielä salaatit. Sen jälkeen menimme meille syömään ja pojat jatkoivat 
leikkejään. Oli kyllä mahtava päivä ja äsken Lukas nukkui ennätyspitkät päikkärit!


40 kommenttia:

 1. Anonyymi22.8.13

  Miks toi sun lapses pelkää kaikkea? Oletteko pelottaneet häntä jotenkin.... Sun täytyy vaan totuttaa se siihen ja vaikka hän itkis niin silti et anna periks... koska hän ei sitten opi koskaan....... Hän pelkää omaa sänkyäänkin koska ei ole tottunut siihen aina annat periksi. HETI.... EI HYVÄ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs kaikkea Lukas pelkää? Mun mielestä ei oo pelänny mitään muuta ku uimalaa ja pinnasänkyä. Ei oltu ennen oltu uimalassa. Miks Lukas sit tykkäs olla järvessä? En mä nyt haluu sitä siel uima-altaassa tuntitolkulla pitää ku toinen huutaa naama punaisena. Oli Lukas monta kertaa altaas, mut aina vaan itki. Yritin pallolla huijata, mut silti itki. Ens kerralla on varmaan jo kivempaa :) Niin ja nyt Lukas on nukkunu pinnasängyssä. Kattokaa edellinen video miten innoissaan se siin menee! :)

   Poista
  2. Anonyymi22.8.13

   "Sun täytyy vaan totuttaa se siihen ja vaikka hän itkis niin silti et anna periks... koska hän ei sitten opi koskaan......."

   No HUH HUH!! Jos tolla tyylillä "totuttaa" niin lapsi alkaa vaan pelkäämään entistä enemmän!! Miten joku voi edes ajatella noin?? Siis oikeesti wtf? :O

   Poista
  3. Anonyymi22.8.13

   "Miks toi sun lapses pelkää kaikkea? Oletteko pelottaneet häntä jotenkin.... Sun täytyy vaan totuttaa se siihen ja vaikka hän itkis niin silti et anna periks... koska hän ei sitten opi koskaan....... Hän pelkää omaa sänkyäänkin koska ei ole tottunut siihen aina annat periksi. HETI.... EI HYVÄ :)"

   Anteeks mitä? Ei todellakaan pakottamalla opi!
   Ja ihan normaalia että pieni alle 1v vauva ja sitä vanhempikin vierastaa ja arastaa uusia juttuja! Iso uima-allas ja melua ja hälinää, ihan uusi paikka, siihen pitää totutella.

   Ja pelkäsihän esim. But I'm a human not a sandwichin bloggaajan Tiara-tytärkin leikkikentällä olevaa hiekkaa. Lapsilla on tuollaisia, ne menee kyllä ohi ajan myötä.

   Poista
  4. Anonyymi23.8.13

   Mun poika täyttää 2v loppusyksystä ja viime kesänä hän ui ku kala. Tänä kesänä uiminen oli ihan kamalaa, rantavedessä uskals kyllä leikkiä ja vettä ämpärillä kaataa päälleen, mut jos mä menin uimaan ni lapsi meni ihan paniikkiin ja huus niin kauan, että menin takas rantaan. Mä myös oon ottanut hänet syliin ja mennyt ihan reippaasti sinne veteen.. Lapsi kyllä aluks huus, koska häntä pelotti mut kun pidin tiukasti kiinni ja ihan rauhallisesti siinä vedessä oltiin, ni hän rentoutui ja jopa alkoi nauraa kun yhdessä hypittiin vedessä. Esikoinen täyttää syksyllä vuoden ja hän on ku isoveljensä viime kesänä, ei pelkää niin yhtään. Mun äiti laitto pikkusen kellumaan, tuki pelkästään niskasta ni toinen vaan ihan rennosti siinä kellui ja katseli pilviä :) Niin ne on erilaisia. Mutta jos lasta pelottaa niin ei todellakaan saa pakottaa siihen tilanteeseen vaan mennä sen mukaan miten se lapsi reagoi, esim. just toi uiminen. Jos tuntuu että lapsi ei vaan rauhoitu vaikka miten hänen kanssa siellä vedessä olis, ni sit se vaan pitää sillä kertaa jättää väliin ja kokeilla toisella kertaa uudelleen... Kyllä se joskus on valmis :)

   Ja jokainen on erilainen, toiset lapset reagoi esimerkiks muutoksiin ihan erilailla. Toiset ei noteeraa sitä millään lailla, ja toiset taas huomattavasti reagoi siihen. Esimerkiks toi Lukaksen pinnasänkyyn siirtyminen. Joku lapsi ihan normaalisti jatkaa siellä nukkumista, kun taas toisilla se voi ihan tosiaan olla sitä pelkoa, mut myös jos lapsi on tottunut olemaan aina äidin vieressä niin hän voi vierastaa sitä pinnasänkyä kun ei siinä oo koskaan joutunut nukkumaan. Mitä väliä sillä on jos lapsi pelkää? Millon pelkäämisestä on tullut kiellettyy? Kyllähän aikuisetki pelkää, miksi pikku lapset ei sais?

   Poista
 2. Anonyymi22.8.13

  mustaki tuntuu et Lukas pelkää kaikkea :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro mitä kaikkee?

   Poista
  2. no eikö kaikki lapset ainakin jossain vaiheessa jotain ainakin pelkää? uudet asiat on aina pelottavia eikä niistä voi pelkästää vanhempia syyttää.

   Sulla on Heli ihana blogi, yks mun lemppareista!:)

   Poista
  3. Anonyymi23.8.13

   Mitä sitten vaikka pelkäiskin? Lapset ja aikuisetkin pelkää tilanteita ja asioita mitkä ovat vieraita ja uusia..

   Poista
  4. On aika normaalia että lapsi pelkää jotain uusia asioita :D Ja kovia ääniä, kuten vaikka just imuria (meidän poika ei tykkää siitä vieläkään!) ja uimahallissa yleensä on kaikuvat äänet yms.

   Poista
  5. Anonyymi25.8.13

   Eikös Lukas pelkää imuriakin ? Julkasetko sää aina vaan ne kommentit joissa sanotaan,"awwww, Lukas on niin söpö, ihana,kehittyny,taitava,komea,rohkea" jne. Niihin on sitte kiva vastata,että "niin on <3".

   Poista
  6. Pelkäs ennen ei enää pelkää.

   Poista
 3. Anonyymi22.8.13

  Ihana Lukas :) Varmasti Lukas rohkenee uimahallille,jos jatkossakin käytte :) Jotkut lapset ovat vain arkoja uusille jutuille!
  Sun postauksia on aina ihana odotella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukas on ja varmasti vähän isompana polskuttelee innoissaan vedessä! :) Kiitos <3

   Poista
 4. Anonyymi22.8.13

  Pienelle lapselle uudet asiat ovat hyvin jänniä. Minunkin poika itki kovasti ekalla kerralla uimalassa, niin paljon uutta nopeasti. Nyt kyllä viihtyy kovasti, mutta harmillista on se ettei lastenaltaassa voida olla yhtään, koska niin kamalan kylmää vettä siellä :( terapia-allas ja liukumäki on huippu juttuja! :) jos lapsi ei tykkää tai pelkää ym. Itkee! Ei kukaan isi/äiti lastaan halua tahallaan itkettää!!! Lukas kuitenkin leikki siellä, joten hiljaa hyvää tulee :) olet ihana äiti pojallesi Heli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vesi oli kyl paljon viileämpää ku se mihin Lukas on tottunu. Lukas tykkäs leikkiä uimaaltaan reunalla pallolla, renkaalla ja laivalla.
   :)

   Poista
  2. Anonyymi25.8.13

   Voisiko edes joskus mennä sen oman ja/tai lapsen mukavuusalueen ulkopuolellekin? Eihän se vesi yhtä lämmintä varmaan ole kuin kotona paljussa, mutta useimmissa halleissa kuitenkin +24-27. Se on paljon lämpimämpää kuin luonnonvesissä, joissa vanhempamme ovat uimakoulunsa käyneet. Lapsi tottuu!!! Pikkuhiljaa hyvä tulee.

   Jos heti luovuttaa, kun lapsi itkee, kaikki asiat jää tekemättä.

   Poista
  3. Me oltiin tuolla uimalassa yli tunti, ja ihan Helin tahdosta! Eli ei todellakaan luovuttanu heti ku Lukas vähän itki! Ja monta kertaa Lukas kävi vedessä, mutta aina vaan itki, ei sitä nyt enempää voinu kiduttaa :) Ja me mennään varmasti yhdessä uudestaankiin uimaan, ja luultavasti Lukas on sillon taas rohkeempi :>

   Poista
 5. Anonyymi22.8.13

  menkää joskus kylpylään, siellä on lämmintä vettä ja ilma ei oo niin kylmä kuin uimahallissa :) meidän poika tykkää ihan sikana, kun on käyty Oulun Eedenissä 3 kertaa, poika 11 kk :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitää mennä joskus! :) Antin kaa oon käyny kylpylöissä joskus ennen Lukasta :)

   Poista
  2. Anonyymi25.8.13

   Sikana?

   Poista
  3. Turun caribia ja nokian eden on kivoja :) Naantalia ja tampereen kylpylää taas en suosittelis. Ihan vaan vinkkinä jos joskus aiotte johonki :)

   Poista
  4. Nokian edenissä oon käyny joskus pikkusena :)

   Poista
 6. Haha noi anot :D Kokeilemalla kaikkeen tottuu ja luultavasti
  ens kerralla menee jo paremmin. Suloisia kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kiitos kuuluu mun kameralle :DD <3

   Poista
 7. Aivan super ihana uima-asu Lukaksella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ! Toi on Sylvesterin vanha, mut Suvi antoi sen Lukakselle! :)

   Poista
 8. Anonyymi22.8.13

  Aww kuinka söpö Lukas on!! En kestä x) Sun blogi on ehdottomasti lemppari <3

  VastaaPoista
 9. Anonyymi22.8.13

  Ihmeellistä että jotku jaksaa laittaa tollasia kommenteja.. Taitaa olla tylsyys iskeny :D Ei lukas mun mielestä vaikuta mitenkään pelokkaalta lapselta. Mun ymmärtääkseni on ihan normaalia ja tervettäkin et lapsi on aluks sillai varovainen joidenki asioiden suhteen. :) ja tosi ihana toi aiempi video :)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi22.8.13

  Voi nuita anonyymejä. Ihan normaalia, että noin pieni lapsi pelkää joitain asioita. Saatikka sit vielä tuommosta meluavaa ja uutta paikkaa. Täysin eri ympäristö kuin oma turvallien kylppäri taikka järvi. Meijänki poika pelkää tätä nimenomaista uimalaa, mut eipä pelänny esim Flamingon kylpylää, koska siellä ei kohissu läheskään yhtä paljon ja valot oli himmeämmät. Suosittelen muuten sitä kylpylää! Aivan huippu lasten kanssa :) Missäst riksusta saa nui herkku salaatteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaatit haettiin Feenis Cafesta :P

   Poista
 11. Oli kyllä kivaa vaikka Lukas vähän pelkäskin :) Kiitos teille seurasta <3 Seuraavalla kerralla sit toivottavasti on jo kivempaa myös Lukaksella :> mua naurattaa noi kaks ekaa anoa :D jos Lukas on pelännyt kahta asiaa ni onpa kaikkea :D

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia! Ja huh, mitä kommentteja jotkut kehtaa kirjoittaa.. raukkamaista! Kaikki lapset pelkää joitain asioita jossain vaiheessa, jotkut aijemmin, jotkut myöhemmin, eikä oo ollenkaan epänormaalia pelätä uutta tilannetta. Hoh.

  Kiva blogi, oon muutaman päivän ollut lukijana :)

  VastaaPoista
 13. Anonyymi22.8.13

  onko sulla tuo joku vaippauikkari vai minkälainen pitää olla tuon ikäisellä.. Mietin vaan jos lähden kans joku pvä uimahalliin pojun kans:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on uimahallista riippuvaa, et pitääkö olla se uimavaippa vai ei :) Riihimäen uimalassa ainaki mielummin ollaan ilman sitä vaippaa, koska se estää vaan pökeleitten tippumisen veteen, mut bakteerit pääsee ihan samalla tavalla läpi :)

   Poista
 14. Anonyymi23.8.13

  Haha en ajatellut kommentoida mut ihan pakko on ku luki ton ekan kommentin yms.
  Siis kukin kasvattakoon tavallaan mut ei mulla ainakaan tulisi mieleenkään pakottaa! Ja vielä kun kysessä on vielä niinkin pieni lapsi kun Lukas on! Voi luoja mitä ihmettä?!? :D Meilläkin vastaavanlainen kokemus kun tyttäremme oli jotain vuoden ikäinen. Innoissaan ja kiinnotunut kaikesta, eikä ole koskaan edes vierastanut vaikka hoidossakin joutui aloittamaan 13kk ikäisenä. Oltiin prismassa kaupassa ja siellä leluosastolla oli semmoinen ihana pieni rahalla toimiva karuselli! Olin että oi ihanaa, nyt pääsee Luna hepan selkään tähän pieneen ylisöpöön laitteeseen ja äiti saa supersöpöjä kuvia, mut kun yritin laittaa lasta siihen, niin alkoi kauhea huuto, eikä suostunut mistään hinnasta menemään kyytiin! Eikä laite ollut edes käynnissä vielä :D Ei tullut mieleen pakottaa pientä lasta vaikka kuvat jäi ottamatta ;)
  Minusta sinä toimit paremmIn kun hyvin ja vielä jos uskallatte kokeilemaan uudestaan, niin vielä parempi niin tulee tosiaan tutuksi ja tulevaisuudessa nautitte molemmat! Lapsentahtisesti, on minun mielipiteeni! :)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi25.8.13

  Minkä verran urheilet nykyään? Kiinnostaa ihan muuten vaan :) Ja millasia kodinhoitorutiineja teillä/sulla on? t. Siivouksesta innostunut x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi vähän. En tee muuta kuin vaunulenkkejä ja kannan Lukasta! :D Tiskausta, pyykinpesua, imurointia, pölyjen pyyhkimistä..

   Poista
 16. Mä mietin eka et ootko kuvannu jonku random uimarin tänne blogiin ku näin tuon naisen :) :D

  VastaaPoista