25.9.2013

Synttärikakku

Mitäköhän kakkua mä syön?
Kaikki varmaan jo tietää, että mä leivon ja laitan ruokaa tosi vähän. Meillä Antti on yleensä 
se joka kokkaa, mutta nyt mä olen vähän panostanut! Olen tehnyt joka viikko ainakin yhden kerran 
ruokaa ja voisin jatkossa leipoa joka toinen viikko jotain herkkua. Tein eilen siis ekaa kertaa yhtä mun 
suurta herkkua eli juustokakkua! Yllätyin siitä kuinka helppoa ja nopeaa juustokakku on valmistaa. 
Mulla on synttärit parin päivän päästä ja tää juustokakku saa olla samalla mun synttärikakku.
Ainekset:

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g Voita

Täyte:
400 g Maustamatonta tuorejuustoa
150 g Maitorahkaa
1 1⁄4 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 kananmunan keltuaista

Ohje:
Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. 
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun irtopohjavuokaan.
Sekoita tuorejuusto sekä maitorahka tasaiseksi, kiiltäväksi massaksi vatkaimella. 
Lisää joukkoon sokeri, sitruunan kuori ja mehu sekä kananmunan keltuaiset.

 Kaada massa vuokaan ja paista 200 °C:ssa noin 30 minuuttia.
  (Lukas on irrottanu tosta uunista ton valonapin -.-)
Jäähdytä juustokakku ennen tarjoilua. 
Nom nam! Vaikkei tää kakku olekaan mistään
kauneimmasta päästä niin tää oli silti ihan sairaan hyvää!

Tykkäättekö juustokakuista?
Miten usein te leivotte?




44 kommenttia:

  1. Leivon tosi harvoin, mutta juustokakku on kyllä tosi nopee ja helppo tehdä, tein itsekkin sitä jokin aika sitten ekaa kertaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös, mut jatkossa pitää useemmin! :) Pitää ens kerralla tehä erimakuinen juustokakku :P

      Poista
  2. Anonyymi25.9.13

    Namnn! Ite heitän tohon päälle aina mustikoita "koristeeks" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meil on pakkases mustikoita! Pitää laittaa seuraavaan palaan :P

      Poista
  3. teen juustokakkua tooooosi usein :) suklaa-appelsiini tällähetkellä lemppari :) tosi nätti kaku on kyllä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä tein vast ekaa kertaa xDD Oi nami kuulostaapa herkulliselta :P Kiitti! :)

      Poista
  4. Anonyymi25.9.13

    Teen aina juustokakkui :) kovasti muut kehuneet!
    Marjajuustokakku on kans todella hyvää! :) kannattaa kokeilla ! hienolta sun tekemä kakku näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitää joskus tehä mansikan- tai mustikanmakuisia juustokakkuja :) Kiitos x)

      Poista
  5. Rakastan juustokakkua :D mut oon aina luullu et siin kestää tehä ja on vaikeeta :D ei näköjään ole :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäki rakastan ja olin äsken yhyy ku se jo loppu, tekee mieli jotain hyvää :P Ei ollu yhtään vaikeeta! Tee säki ku se on nii helppoa ja nopeaa tehä :) Mul meni kyl vähä kauemmin ku jouduin kuvaamaan samalla :D

      Poista
  6. Mä teen perjantaina amerikkalaisen juustokakun johon tulee päälle vadelmia ja tomusokeria, sit leivon myös voileipäkakun ja lauantaina syödään oikeaa synttärikakkua, koska Vili täyttää vuoden! :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam!!! Voileppäkakku on must viel parempaa ku juustokakku! :P Vilin synttärit on helppo muistaa :) Onnea Vilille <3

      Poista
  7. Naminam! Mä oon tehnyt sellasen mansikkajuustokakun johon pistin Dominokeksejä pohjaksi (ilman sitä valkosta täytettä) ja tuli kans hyvää :P Juustokakut on niiin hyviä ja sitten kun niistä voi tehdä helposti eri makuisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei dominokeksit vois ollakki parempii ku noi digestivet! :P Pitää joskus kokeilla!

      Poista
    2. Anonyymi26.9.13

      Ei kannata sitä valkosta osaa niist kekseist alkaa erottelee, musta ainakii ihan huippuhyvää ku murskaa ne ihan sellasenaa!:)

      Poista
  8. Täähän onki helppo ku ei oo liivatetta! Voisin muuten itsekkin kokeilla, mut meillä ei oo irtopohjavuokaa :D
    ps. Oon seurannu sun blogia jo yli vuoden ja tää on mun eka kommentti tänne :'D Pitää alkaa useammin kommentoimaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävin hakeen ton irtopohjavuoan mun porukoilta maanantaina! :D Kivaa ku kommentoit ja kommaa vaan jatkossaki :) <3

      Poista
  9. Näyttää hyvälle! Mä oon vaan kerran tehnyt juustokakun alusta asti itse ja ne liivatelehdet jäi jotenki möykkyisiksi. :D Mä leivon tosi usein, pullaa pakastin täynnä kun ei me syödä niitä ikinä ite! :D Synttäreille ja nimppareille teen aina kakun, ja isänpäivänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Mä en oo ees koskaan ostanu kaupasta liivatetta :D Oon leiponu täs vuoden aikana Lukaksen nimijuhliin sit lukaksen puol vuotis juhliin sit lukaksen synttäreille ja sit nyt tän juustiksen ja sit pari kertaa oon tehny lättyjä! :)

      Poista
  10. Anonyymi25.9.13

    Minä oon tehny kolmen suklaan juustokakun :) naminam se oli hyvää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää niin namilta :P Oon varmaan joskus jossain synttäreil syöny sitä?

      Poista
  11. Anonyymi25.9.13

    mä leivon vasta mun synttärikakuks kolmen suklaan juustokakun ja se oli aivan TAIVAALLISEN HYVÄÄ! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katoin siit just kuvii googlesta ja nam pakko joskus tehdä sitä!! :P

      Poista
  12. oi nam! Tää olikin vähän eriversio ko se millä mä tein, seuraavaks koitan tätä! hyvältä näyttää :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam nam ja surullista ku se loppu jo :D Mä voisin koittaa sitä sun versioo se oli nätimpi ku siin päällä oli se keltanen juttu :DD <3

      Poista
  13. uuu, tommonenkin ilman liivatetta! Mie tykkään ihan sikana juustokakuista, mut tosi moneen tulee liivatetta, niin oon aina laittanut ylös tämmöset ohjeet, joihin ei tule. Tää on kyl aika paljon samanlainen kun meidän Aislan nimiäisissä ollut kakku: http://vuodenvihannes2005.blogspot.fi/2013/08/nimiaiskakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo pistäny mitään ohjeita ylös ku leivon nii vähän ja aina ku oon tarvinu ohjetta niin katon vaan kännyn netilllä jonkun x) Hyvännäköinen toi Aislan nimiäiskakku! :P

      Poista
  14. Me pidetään tytölle 2v synttärit sunnuntaina ja mietin just et haluaisin tehdä täytekakun lisäksi myös juustokakun, mut en vaan IKINÄ handlaa liivatteen käyttöä. Tässäpä onki sitten ratkaisu mun ongelmaan, juustokakku ilman liivatetta! Kiitos ohjeesta, tuli kyllä ku tilauksesta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikilla on mun kaa samaan aikaan synttärit! :D Joo en mäkään ymmärrä sitä liivatetta tai varmaan ymmärtäis jos lukis ohjeen ja kattois youtubesta videoita :D Voi ihanaa ku autoin sua ongelmassa ja ole hyvä vaan! :)

      Poista
    2. Meiän neiti täyttää oikeesti vasta 1.10 mut vietetään vaan synttärit vähän etuajassa. :D

      Poista
  15. Munkii oli pakko leipoo kakku ku näin tän...:D tein valkosuklaa-daim kakun ! Nams ku oli hyvääääää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa viel paremmalta ku toi mun kakku! :) Rakastan valkosuklaata :P

      Poista
  16. Anonyymi25.9.13

    Mä tein just pari päivää sit kans juustokakkua! Uunissa tehty juustokakku on ihan erimakunen ku liivateversio. Uunissa tehty on 100 kertaa parempaa! Meidän pojalla on huomenna synttärit ja teen sitten juhliin sekä täytekakun, että juustokakun :D Sitä ei vaan voi syödä isoa palaa kerralla ettei tuu ällötys :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nom nam! Okei tuli muuten mieleen, et me tehtiin joskus yläasteel köksäs liivatteesta jotain mutten muista enää mitä! :D Mul on 27 päivä synttärit, aika lähekkäin poikas kaa x) Joo makeeta toi oli kyl! Antti söi ku pääs töistä niin ton kakun loppuun, se olis vetäny sen jo eilen, mut sanoin sille et säästää viel täks päiväks ku mun piti ottaa aamulla noi syöntikuvat xD

      Poista
  17. Toi on munki lempparia! :D Ainoo vaa,että siihe on kiva lisätä suklaata viel (:

    VastaaPoista
  18. Et varmaan pahastu, että mainistin sinut kokkaillessani tänään ohjeillasi kakkua.
    Kiitos inspiksestä :) <3

    http://kkorinna.blogspot.fi/2013/09/sitruunainen-juustokakku.html

    VastaaPoista
  19. Anonyymi26.9.13

    Kaunis kakku on :) Ite en vaan tykkää uuniversiosta yhtään :S Ehkä voisit nyt muuttaa blogisi suuntaa vähän ruokapainotteisemmaksi, kun Lukaskaan ei enää mikään vauveli ole, niin mammabloggailua voisi harrastaa siinä taustalla :D Itse meinasin tehdä vegaaninjuustokakun itselleni synttäreinäni, joihin on kyllä vielä pari kk aikaa x)

    Kävin ekaa kertaa blogissasi joskus pari vuotta sitten (itsekin sh silloin), jolloin kirjoitit siitä kuinka et saanut syötyä Antin antamia suklaalevyjä, ennen kun hän tulisi lomille armeijasta tai jotain vastaavaa.. Kesällä (edelleen itse sh) päätin sitten etsiä uudelleen blogisi, ja oli kyllä niin ihana yllätys huomata, että olit parantunut ja saanut lapsen ja kaikkea!! Voin sanoa, että auttoi kyllä niin paljon oman parantumisen kanssa! Itsekin lasta kovasti toivon! ♥

    VastaaPoista
  20. Anonyymi26.9.13

    Nami, tosi kivan näkönen kakku :) Usein ihmiset vaan luulee, että ne ei osaa leipoa/kokata, mutta sitten kun vaan yrittää niin ei se ookaan niin kovin vaikeeta :) Ja mitä sitten jos joku kokkaus palaa tai maistuu pahalta, varmasti yhtä usein tulee niitä onnistumisiakin! Monet ohjeet on oikeesti just näin simppeleitä. :) Tekeepä nyt mieli leipoa!

    Uunissa tehdyt maistuu yleensä paremmilta kun liivatteella tehdyt, mutta en ole ikinä ymmärtänyt, mikä liivatteen käytössä on vaikeaa. Itse teen niin, että laitan liivatteet KYLMÄÄN veteen (esim johonkin mukiin, kunhan ne liivatelevyt peittyy kokonaan). Sitten kun ne on muuttuneet sellaisiksi pehmeiksi (menee varmaan 5-10min) niin tyhjennän sen kylmän veden mukista ja irrottelen ne liivatteet toisistaan. Sitten keitän vedenkeittimellä kuumaa vettä tai kiehautan levyllä tai mikrossa mehua tms (riippuu mitä makua haluaa kakkuun) ja lisään ne liivatteet siihen KUUMAAN nesteeseen (nestettä ei siis enää keitetä kun liivatteet on seassa) tai kuuman nesteen liivatteiden sekaan sinne mukiin. Sekottelen lusikalla kunnes se neste ei enää sisällä palasia liivatteesta, vaan on kirkasta nestettä. Jos se koko liivate ei liukene, niin pitää vaan lisätä sitä kuumaa nestettä vähän. Todella yksinkertaista. Resepteissä vaan monesti sanotaan, että lisää yksi teelusikallinen kuumaa nestettä liivatteisiin, mutta oikeesti itellä ei kyllä tommonen määrä nestettä riitä. Se on itellä ainakin muutama ruokalusikallinen :P Sitten vaan ohuena nauhana lisätään se liivateneste sinne kakkuaineksiin (esim juustomassaan juustokakussa) ja sekoitetaan koko ajan tehokkaasti, ettei se liivate paakkunnu jähmettyessä. Ja liivatekakkujen pitää antaa hyytyä rauhassa vähintään muutama tunti :)

    Oikeestaan siis tärkeintä on liivatteen käytössä muistaa se kylmässä veessä liottaminen ja se, että laittaa sitä kuumaa nestettä sen verran reilusti, että kaikki liivate liukenee, eikä jää minkäänlaisia palasia lillumaan sinne nesteeseen. Ihan sama mitä ohjeessa sanotaan kuuman nesteen määräksi, kyllä sen itse silmillä näkee onko se liivate liuennut kokonaan :)

    Ite valitsen sen, teenkö liivatteella vai uunissa, oikeestaan lämpötilojen mukaan. Kesällä ei jaksa tehdä uunilla, koska on muutenkin niin pirun kuuma ja kämppä kuumenee vaan lisää. Talvella taas on ihana tehdä uunissa kakut ja syödä ne pikkasen lämpimänä.

    Hauskoja leivontahetkiä! :)

    VastaaPoista
  21. Anonyymi26.9.13

    näyttääpä hyvältä, rupes heti tekee mieli! :D

    VastaaPoista
  22. Anonyymi26.9.13

    voitko tehdä lisää videopostauksia, oot niissä niin ihanan luonnollinen :) semmosia höpöttelyvideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin huomen tai joku pvä kuvaa :)

      Poista
  23. Oi, ihana resepti! ♥ Voisin kokeilla jotain variaatiota tästä leivontablogin puolella jossain välissä, jos et pahastu? :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) <33

      Poista
  24. Pakko kokeilla tätä sun reseptiä :) näyttää niiin herkulliselta.
    Oon muutes jäänyt koukkuun tähän sun blogiis..
    Itse oon hurahtanut myös blogin kirjottamiseen vaikka se onkin aikalailla vielä alottelua ja harjottelua jne että mistä kirjottaa ja miten :) ja ehkä tää toinen raskaus saanu mut kirjottaan enempi.

    VastaaPoista