27.10.2013

Turvaistuin

Menomatkalla turvakaukalossa ja tulomatkalla isojen poikien istuimessa. 
Me lähdettiin eilen siis puolenpäivän aikaan autolla ajelemaan kohti Keravan Pikku Hurmuria. 
Oli jo aika hankkia Lukakselle tilavampi istuin, vaikka painoraja vanhassa olikin 13 kiloon asti. Vanha turvakaukalo oli 
tosi ahdas ja poika ei mahtuisi siihen enää talvivaatteiden kanssa. Aluksi suunnitelmissa oli ostaa Recaro Monza Nova IS, mutta se olikin liikkeessä Lukakselle vielä aivan liian iso. Ominaisuuksia mitä haluttiin istuimelta: Turvallinen, isofix kiinnitys ja mieluiten kasvot menosuuntaan. Myyjät neuvoivat, Lukas testaili eri istuimia ja me mietimme 
vaihtoehtojen välillä. Lopussa tultiin Antin kanssa aivan samaan lopputulokseen!
Aluksi Lukas itki, koska turvaistuin oli aivan uusi tuttavuus. Mutta heti kun auto starttasi Pikku 
Hurmurin pihasta niin itku unohtui ja Lukas alkoi taas tekemään perus ihmettelyilmettään. Oli niin hurjan siistiä 
nähdä kun isi kääntää rattia ja vaihtaa vaihteita. Puolivälissä matkaa urhea pikkumies sammui.

Päädyimme siis Cybex Juno-Fix turvaistuimeen
 
Jos jotain vielä kiinnostaa lukea istuimen tutkimustuloksia niin tässä linkki siihen.
Ollaan tyytyväisiä tähän ostokseen, mutta vähän vaan hämää, että miten Lukaksen kädet pitäisi olla tossa?

Mikä turvaistuin teillä on ja onko jollain 
autossa juuri tämä sama istuin kuin meillä?

89 kommenttia:

 1. http://murmelin-matkassa.blogspot.fi/2012/12/joulun-jalkeen.html Recaroa ite suosittelen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiki on varmasti hyvä! Totaki katottiin kai en oo iha varma ku katottiin nii monii :D

   Poista
  2. ;) pääasia että te tykkäätte ja tiedän että varmasti Lukas nauttii kun näkee teijät, sama juttu Valtterilla silloin ja nykyää helpompaa antaa sille takapenkille jotain. Ja kaukalo oli silloin apparin puolella (eli ei kuskin takana!) ja nyt Recaro Young Sport on myös :)

   Poista
 2. Toi on varmaan tosi kätevä, kun ei tarvii kiinnitellä vöitä! Meijän Antilla on kans jo isojen poikien istuin, jossa on kasvot menosuuntaan, mutta vöiden kanssa saa tapella pitkään, ennen kun pääsee liikenteeseen. http://www.babyshop.fi/product_details.php?p=2725 <-- Tällanen saatiin sukulaisilta Antin 1-vuotissynttäreille yhteislahjana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyl paljon nopeempaa ku vanhan turvakaukalon kaa tappeleminen :D Kivan lahjan antoivat sukulaiset ja hyvä nimi teijän pojalla! :)

   Poista
 3. Anonyymi27.10.13

  Miks halusitte naama menosuuntaan istuimen? Turvallisempaa on selkä menosuuntaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siks et Lukas näkee meijät :)

   Poista
  2. Anonyymi27.10.13

   EI pahalla, mutta huh huh. Itellä ainakin lapsen turvallisuus menee "että lapsi näkee vanhemmat" ajatuksen edelle! suomessa on suositus että 4 vuotiaaksi asti matkustetaan selkä menosuuntaan. Jos teille tulee kolari ja auto menee katon kautta ympäri tai ajatte pahasti jonkun perään tai törmäätte johonkin, niin ei käy hyvin Lukakselle... SOri, mutta pakko sanoa. Mielestäni aivan väärä istuin. Mua ainakin karmii että lapsi (noin pieni vielä!!) ei oo turvavöillä kiinni, vaan pelkällä palkilla. Ei ne vyöt nyt niin hankalat oo laittaa.

   Poista
  3. Miks toi kuitenki on saanu arvosanan hyvä ja miks ammatti myyjä ite sano et ostais kans just ton mikä me ostettiin :)

   Poista
  4. Miun mielestä on väärin tulla arvostelemaan sitä, jos vanhemmat ostaa istuimen jossa kasvot menosuuntaan. Eikai niitä istuimia sitten tehtäis jos ne olis hengenvaarallisia? Meillä ei ainakaan ollu mitään muuta vaihtoehtoa kuin ostaa istuin jossa kasvot menosuuntaa, sillä oon kahdestaan lapsen kanssa ja näin pystyn antamaan tuttia tai auttamaan muutenkin lasta kun nään hänen kasvot.

   Poista
  5. Me mietittiin aluksi myös Cybexiä, mut täällä vauvatalo Johannan myyjä sanoi, et hän ei suostu edes ottamaan palkki-istuimia myyntiin kun niistä on ollut huonoa palautetta ja moni lapsi on päässyt pois sieltä. Me ostettiin Liamille britaxin multitech 2, siitä saa myöhemmin sitten turvavyöistuimen. Meillä on muuten autossa takapenkin niskatuessa sellainen peili, mistä Liam näkee meidät ja me nähdään Liam. :)

   Meidän täytyy kohta kyllä siirtää istuin toisinpäin kun liam on niin pitkä, ettei kohta enää mahdu olemaan selkä menosuuntaanpäin.

   Poista
  6. Jepu! :) Voiko sitä sit ees ajaa autolla ku voi sattuu vaikka mitä :D

   Poista
  7. Anonyymi27.10.13

   No eihän noissa testeissä oo testattu jos auto menee katon kautta ympäri... Etippä youtubesta niitä videoita... :S Oulussa ei kahdessa lastentarvike liikkeessä myydä noita ollenkaan, se kertoo jo paljon!

   Poista
  8. Ollaa katottu Antin kaa niit vidoita jo 2 päivää sit, mut toi on kyl niin tukeva, etten ymmärrä miten Lukas tuol vois lentää pois. Nukke on vähä eri ku ihminen. Mitäs sit jos rekka tulee päin? Sillo auto menee ihan littanaks vaikka oliski selkä menosuuntaa :))

   Poista
  9. Anonyymi27.10.13

   Meillä poika 8kk menee naama menosuuntaan :) ensinäkin on pitkä ikäisekseen joten ei kunnolla mahtunut kaukaloon ja toisekseen huusi aina automatkat. Näin turvallisensempana ostaa istuimen jossa kasvot menosuuntaan kun toinen nauttii eikä tarvii hyssytellä vähän väliä! Uskon et ennemmin se kolari tulis ku joudun toista rauhottelee kesken ajon :) meillä siis maxi-cosi pearl isofixkiinnikkeellä

   Poista
  10. Anonyymi27.10.13

   No jos auto ajaa 80-100 km tunnissa ja pyörähtää ympäri, niin ihan varmaan lapsi luiskahtaa välistä jos on vaan palkilla kii.

   Poista
  11. Anonyymi27.10.13

   Jos rekka tulee päin niin auto menee lyttyyn,mutta lapselle käy huonommin jos on kasvot menosuuntaan. Onhan se päivänselvä.

   Poista
  12. Ja se törmäys voi tulla myös sivulta, siinä ei auta vaikka olis mikä istuin... :-D

   Poista
  13. Anonyymi27.10.13

   mutta eihän tuo oo paras vaihtoehto :(

   Poista
  14. Huh huh, eikö tän keskustelun alottajalla käyny mielessä että minkä takia valmistettas istuimia jotka ei oo turvallisia xD kai sen piti päästä vähän pätemään ku on siihen vähänki rakoa :D

   Poista
  15. Ei oo totta :D Iha ku joku vau.fi. Kyllä joo Heli varmaan haluaa mielellään vaarantaa oman lapsensa turvallisuuden ja kehuskella sillä vielä blogissa. Sen lisäksi että Heli jäädyttää Lukasta kotona pelkissä vaipoissa, hän myös ostaa tahallana hengenvaarallisen istuimen!

   Poista
  16. Anonyymi27.10.13

   Niin, tai oisko bloggari vaan niin ajattelematon, ettei ota vaarin, kun sanotaan, että on turvallisinta, jos lapsi istuu selkä menosuuntaan? Nuori ja "minätiedänkaiken" -asenne. Onhan se tässä aikojen saatossa huomattu, ettei neuvoa saa... ;)

   Meinaakohan äityli istua seuraavat 15 vuotta siellä takana viihdyttäen pikkupalleroa?

   Poista
  17. Onhan se tässä aikojen saatossa huomattu, että aina samat anonyymit ;)

   Tiedoks vaan et istun kyl aina melkein edessä :D Kuvan oton ajaks menin vaan takapenkille xDDD

   Poista
  18. Haha ei ole todellista. Vetikö ylempi anonyymi just "nuoret äidit on huonoja äitejä" -kortin esiin. En ehkä kestä...........

   Poista
  19. miten survoa meidän 2wee selkä menosuuntaan -istuimeen, ku on niin pitkä ikäisekseen? ei onnistu, ei..sori vaan anonyymit :/

   Poista
  20. Anonyymi27.10.13

   ensinnäkin, kyllä niitä istuimia on erilaisia, pitkäjalkainenkin mahtuu ja istuimet ovat säädettävissä, ei se ole kaukalo, se selkä menosuuntaan-istuin. Toisekseen, se ei haittaa, jos lapsella on jalat koukussa, ennemmin selkä menosuuntaan, jalkojen asento ei vaikuta turvallisuuteen.

   Terv. Pitkäjalkaisen lapsen äiti

   Poista
  21. Hah! Istuhan ite automatkat polvet kurkussa!

   Poista
 4. Meillä on juuri ostettu kohta 9kk ikäiselle typylle Cybex pallas fix. Tosi helppo käyttöinen istuin, mut tuntuu et tyttö on vähän lyhyt vielä siihen. Painoraja kyllä täyttyy helposti. :) Meillä tytön kädet on aika samalla tavalla kun Lukaksella tuossa. Varmaan sitten kun pituutta tulee lisää niin kädet tulee palkin päälle paremmin. Mut tähän mennessä ollaan tykätty ja tyttökin viihtyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää samoin helppo käyttöinen x) okei :) Lukaskin on viihtyny tosi hyvin naureskelee ja juttelee takapenkillä, välillä sanoo äittä äittä ku käännyn kattoon sitä xD

   Poista
 5. Meillä on toi sama ollu nyt puoltoista vuotta, ja ihan huippu!!! Ja nykyään suositellaan kasvot menosuuntaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi27.10.13

   no eikä suositella :D

   Poista
  2. Ei todellakaan suositella kasvot menosuuntaan! kaikille alle 3-vuotiaille selkä menosuuntaan on aina se turvallisempi vaihtoehto http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/vaaratilanteita_turvaistuimessa/#anchor-2440521

   Poista
  3. Kuka suosittelee naama menosuuntaan?

   Poista
 6. Meillä on cybe pallas 2-fix :) ihan huippu vehje :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi27.10.13

  ^Kertoisitko,missä suositellaan kasvot menosuuntaan matkustamista? Liikenneturva suosittelee edelleen matkustamista selkä menosuuntaan vähintään 3-vuotiaaksi asti:

  Alle kolmevuotiasta lasta ei saisi istuttaa mukavuussyistä kasvot menosuuntaan, muistuttaa Liikenneturva.

  Liikenneturva suosittelee, että lasta kuljetettaisiin autossa turvaistuimessa selkä menosuuntaan ainakin kolmeen ikävuoteen asti. Peruste tälle on hyvin selkeä: selkä menosuuntaan istuttaessa lapsen pää ja niska saavat turvaistuimesta parhaan tuen kolarissa.

  ”Etenkin maantiellä nopeudet ovat korkeita. Jo taajamanopeudella lapsen päähän ja niskaan kohdistuu onnettomuudessa kohtuuton voima. Jos lapsi istuu kasvot menosuuntaan, vammat voivat olla vakavia”, Liikenneturvan turvallisuusinsinööri Ari-Pekka Elovaara toteaa.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi27.10.13

  Ollaan katottu just tota samaa :D ja päädytty tuoho :) toki jouluna ostetaan vasta :) poitsu sillon 8kk mutta otetaan käyttöön kun poitsu 9kk :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi27.10.13

  Lopettakaa jo ! Jos myyjä oli sitä mieltä että istuin on hyvä Lukakselle niin piste. Naama menosuuntaan tai ei. Ammattimyyjä varmaan tietää mitä tekee ja Heli ja Antti tietää mikä on Lukakselle parasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi27.10.13

   Älähän nyt... Myyjä myy vaikka pilkkihaalarin uimapukuna, jos saa kaupat tehtyä!

   Poista
  2. Anonyymi27.10.13

   Pakko sanoa kun käytiin kyseisessä kaupassa katsomassa myös istuimia saatiin surkeaa asiakaspalvelua, myyjä esitteli meille vain kalleimman vaihtoehdon eikä meille jäänyt mitään käteen., ostettiin muualta.

   Poista
  3. Aika jännää ku meille ne oli tosi mukavia ja ku me mentiin sinne kauppaan niin tiedettiin jo etukäteen ettei olla ostamassa mitään 600-1000 € istuimia :)

   Poista
  4. Anonyymi28.10.13

   Ehkä meille osu sit vaan vähän laiskempi myyjä... :D ei jaksanu esitellä kunnolla..

   Poista
 10. Onkohan kukaan miettinyt et mitä lapselle tapahtuu esim. perään ajossa? Ei aina tapahdu nokkakolareita. Kyllähän nuo cybexin istuimet ovat aina saaneet hyvät tulokset kun niitä on testattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis peräänajossa (jos joku muu siis ajaa teijän perään)ni se lapsen niska retkahtaa, jos on selkämenosuuntaan.. Mikään istuin ja kumpikaan matkustus suunta ei oo ihanteellinen kaikissa kolaritilanteissa.. Mut varmasti toi on teille just hyvä istuin, ja ihanaa että Lukas kerrankin on nauttinu autokyydistä :)

   Poista
  2. Anonyymi27.10.13

   Mutta peräänajo tilanteessa se niska retkahtaa myös vaikka oisi toistekki päin. Muistan kuinka tutun niska meni poikki kun oli motarille pysästyny ja auto ajoi perää. Tosin vauhtia oli se 120 toisella ja toisella ei mitään.. ja niska oli aikuisen....

   Poista
  3. No noissa nopeuksissa ei oo mitään välii vaikka ois jossain kuplassa se lapsi, noissa on vaan tosi hyvä onni jos selvii hengissä! Siinä ei oo istuimella ja matkustus suunnalla juuri mitään väliä..

   Poista
  4. Anonyymi28.10.13

   Niinii, mut sitä just tarkotin et se niska retkahtaa myös toiseenki suuntaan perään ajossa. Eikä kyseinen henkilö jääny henkiin vaan kuoli samointein.

   Poista
 11. Mielestäni on hyvä, että keskustellaan näistä turvaistuinasioista ja suosituksista. Suomessa lähtökohtaisesti jo lainsäädäntö pitää huolen siitä, että lapset istuvat autossa turvallisesti - loput ovat tietysti vanhempien käsissä. Tutkittua tietoa on paljon ja nämä crash-test-dummies -tilanteet simuloivat aitoja kolaritilanteita mahdollisimman hyvin. Kyllä niihin kannattaa luottaa. Selkä menosuuntaan tosiaan on parempi ja turvallisempi, mutta nenä menosuuntaan istuttamista ei ole laissa kielletty. Suomessa myytävistä turvaistuimista jokainen on läpäissyt tietyt kriteerit, että niitä edes voidaan myydä. Näissähän myös puhuu markkinointi ja raha todella paljon, ja millä muulla vanhemmille myydään kuin PELOLLA? Pelko on tunteista vaikuttavin, mitä tulee ostopäätöksiin pienten lasten kanssa näissä isommissa ostoksissa. On asiatonta käydä syyllistämässä bloggaajaa tekemästään ratkaisusta turvaistuimen suhteen, mutta asiallisen keskustelun herättäminen on sitten eri juttu.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi27.10.13

  Me ajateltiin eka ostaa toi mut sit ostettiin kiddyn phonexin pro, kun se oli testeiss ä paras. Ja saksasta tilattiin niin säästy 100e :) kädet meidän pojalla taitaa olla aika samalla tavalla tai sit ton palkin päällä.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi27.10.13

  Taas pitää valittaa jostakin jonkun..

  VastaaPoista
 14. Anonyymi27.10.13

  On hyvä istuin ja loistava valinta! meillä on ollut cybexin pallas kesästä lähtien ja ollaan pidetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä valinta! Me oltiin tänään ajelemassa ja Lukas tykkäs istuu :)

   Poista
 15. Kun näin tämän tekstin otsikon niin mää heti tiesin, että nyt tulee varmasti tulee kritiikkiä siitä miten huono valintan tuo istuin oli. Noh, itse olen myös sitä mieltä etten ottaisi istuinta missä naama on menosuuntaan päin enkä myöskään palkki-istuinta. Jotenkin mua ahistaa se palkki ja olen kuullut, että ne ei oo ihan niin turvallisia kuin vyöllä kiinnitettävät istuimet. Ja mulle on ensi arvosen tärkeetä, että neiti matkustaa selkä menosuuntaan päin. Siitä en tingi!

  Toki jokainen vanhempi tietää miten tekee ja sitä ei pidä arvostella ellei ois kyse siitä, että te oikeesti laittasitte lapsen vaan ilman mitään istuimia tuonne istumaan. Aina voi sattua oli sitten tilanne mikä vaan ja vaikka ois millanen istuin niin silti voi sattua pahasti. Kaikki kolarit ei mee aina niin kuin kirjoissa ja mitä vaan sattua. Voihan siitä lapsen kohalta tulla vaikka joku puu tms. lävite ja lävistää lapsen. :( Ei sitä voi koskaan tietää mitä käy. Ja ihan kävellessä kväelytiellä voi tulla auto ja ajaa päälle.

  Ihan varmasti tuo istuin on hyvä ja ajaa asiansa. :)

  VastaaPoista
 16. huhhuh taas anononyyminä täällä arvostellaan ja kuvitellaan olevasa ite jotain ammattilaisia, voi luoja miksei voisi omalla kuvalla tulla noitakin asioita jauhaa ? hyvä istuin Heli ja en usko että olisivat suositelleet ym jos ei olisi hyvä. Sä oot hyvä äiti ja myös tässä asiassa toiminut ihan oikein ! :) <3

  VastaaPoista
 17. Anonyymi27.10.13

  Kirjoitin pitkän sepustuksen, ja sit se vaan katos :( Noh, pointti oli se, että tärkeintä on että on joku asianmukainen ja oikeinasennettu turvaväline alle 135 cm pitkällä. Ei kaikki kolarit Suomessa ole nokkakolareita, joissa tuo selkä menosuuntaan-asennus on turvallisin. Kolaritilanteessa ratkaisee paljon myös auton turvallisuus, vaikka olis kuinka markkinoiden paras ja turvallisin ja ties mitä istuin, mutta ajelee 80-luvun corollalla, niin ei se istuin siinä vaiheessa paljon pelasta.
  Meillä matkustettiin vuoden ikäisestä nokka menosuuntaan, ja nyt 2 v 5 kk ikäisenä vaihdettiin turvavyöistuimeen, koska lapsi on niin pitkä, että meidän turvaistuin ei ollut enää turvallinen, koska vyöt lähti olkapäiden kohdalta liian alhaalta.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi27.10.13

  Herran pieksut silloin kun minä olin nuori (:D) ns. turvaistuin oli vaan styroksinen istuimennäköinen kyhäelmä perseen alla ja auton oma turvavyö siitä yli. Ajat toki muuttuu ja kehitys kehittyy, mutta kokonaiset sukupolvet ovat selvinneet ilman selkämenosuuntaansuperhypervoimakenttäistuimiakin. Ihme, että aina kun kyseessä on vanhemmuus, löytyy joukko niitä jotka osaa aina vähän paremmin. :D::D:D Muka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi27.10.13

   ..ja paljonkohan enemmän sattui kolareissa vakavia vammoja ;)

   palkki-istuin on paras vaihtoehto selkä menosuuntaan istuimen jälkeen, mutta, selkä menosuuntaan on aina parempi ja pelkkä "haluttiin että lapsi näkee meidät" ei ole kovin validi perustelu.

   ps. monet ovat anonyymeja ihan siksi, etteivät jaksa rekisteröityä joka paikkaan.

   Poista
  2. Anonyymi27.10.13

   "..ja paljonkohan enemmän sattui kolareissa vakavia vammoja ;)"

   Sulla varmaan ois antaa joku tilasto? Pusi pusi.
   No onhan se hyvä että jotkut jaksavat olla se joukko huolestuneita kansalaisia asiasta, jossa ei ole mitään huolenaihetta.

   Poista
  3. Vanhempi äiti27.10.13

   Ihanko totta joku valopää kuvittelee, että turvaistuimia parannetaan ja testataan jatkuvasti huvikseen? Ei tarvitse olla edes kovin fiksu, että tajuaa, että meillä on tänä päivänä nämä istuimet mitä on (ja kymmenen vuoden päästä vielä paremmat), koska silloin "ennen kun kaikki oli paremmin" ei lasten turvallisuus autossa kolaritilanteissa ollut riittävää.

   Jännä kuinka nykynuorilla ei ole esittää mitään järkevää argumenttia vastalauseeksi, niinkuin yllä näkee, vaan turhia täytesanoja.


   Mitä bloggaajaan tulee, palkki-istuin on varmasti turvallinen vaihtoehto jos jostain järkevästä syystä selkämenosuuntaan istuinta ei voi hankkia (auton koko, lapsen pahoinvointi jne), koska ihan mitä vain ei saa nykypäivänä myydä, mutta moni artikkeli kyllä puhuu sitä vastaan, varsinkin jos lapsi on pieni.   tässä ei niin hyvä artikkeli http://yle.fi/uutiset/liikenneturva_lyttaa_lasten_palkki-istuimen_turvallisuuden/6547607

   Poista
  4. Anonyymi28.10.13

   Mikä saa sut uskomaan että kyseinen argumentoija on nuori? Onko kaikki nimettömät anonyymit automaattisesti aina se yleisin syypää? Nuoret sitä ja nuoret tätä?! En ymmärrä miksi kaikki aina olettavat että mitä vanhempi niin sitä viisaampi. Monesti olen nähnyt että jopa alle 20 äiti voi olla paljon parempi äiti lapselleensa kuin yli 30. Se taas ei johdu iästä, vaan siitä koti kasvatuksesta.

   Poista
 19. Anonyymi27.10.13

  Muistakaa nyt hyvät mammat sitten pukea se lapsi haarniskaan kun lähdette vaunulenkille, joku humalainenhan voi ajaa teidän päälle kun ylitätte suojatietä. Ja sisälläkin suositellaan käytettävän kypärää, että jos lapsi kaatuu ni ettei vaan käy mitään.

  c'moon, järki käteen! AINA, ihan sama mitä tekee, voi käydä jotain eikä kaikke voi mitenkään ennakoida!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurahdin tätä xD Huomenna vaunulenkillä haarniskat päällä

   Poista
 20. En oo ikinä törmännyt tollaseen istuimeen, meillä on sellanen mikä on turvavöillä kiinni :) Ja meillä Jasper istuu jo naama menosuuntaan, sillon ku oli turvakaukalossa niin sitten oli selkä menosuuntaan. Nyt Jasper joutus pitää jalkoja koukussa kun ei se mahu enään selkä menosuuntaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi27.10.13

   "Turvaistuin selkä menosuuntaan

   Turvalaitteen kiinnitysohjeista selviää, onko istuin hyväksytty kiinnitettäväksi selkä menosuuntaan. Turvaistuinta ei saa kiinnittää istuinpaikalle, joka on varustettu turvatyynyllä, jota ei voida kytkeä pois päältä. Lapsen tulee istua mieluiten takapenkillä selkä menosuuntaan mahdollisimman kauan, noin 3–4-vuotiaaksi. LAPSEN PITUUDEN KASVAESSA HÄN VOI ISTUA MYÖS JALAT KOUKUSSA. Nokkakolarissa törmäys on voimakkain ja selkä menosuuntaan -kiinnitys tukee lapsen niskaa ja kaulaa parhaiten törmäyksen sattuessa. Takaistuin on noin 20 prosenttia turvallisempi onnettomuudessa kuin etupenkki edellyttäen, että istuimen kallistuskulma ei ole yli 45 astetta, mikä kohdistaa rasitusta niskaan ja päähän. Selkä menosuuntaan asennettava istuin tarvitsee usein autossa enemmän tilaa pituussuunnassa, mikä voi hankaloittaa asentamista pienempiin automalleihin."

   Poista
  2. Hohhoijakkaa :D

   Poista
 21. Tää on kyllä yksi syy, miksi en itse välttämättä hanki lapsia. Yhtäkkiä kaikenmaailman sekundatantat vyöryvät pyytämättä ja yllättäen kertomaan oman timanttisen mielipiteensä minun asioistani, ihan vaan siksi, että he ovat saaneet puserrettua jälkeläisen sisuksistaan ja luulevat sen myötä muuttuneensa jonkinlaisiksi kaikkien alojen asiantuntijoiksi ja jumalan lahjoiksi muille naisille. Tsiisus. Ja mitä tunteisiin vetoavaa taivasteluargumentointia! Ottamatta kantaa siihen, miten turvaistuin nyt mahdollisesti "minun mielestäni" pitäisi asetella, vai pitäisikö ollenkaan, olisi varmaan ihan hyvä taas ymmärtää se, että tämä on Helin ja hänen lapsensa elämä, ja Heli siitä vastaa, jos jotain sattuu, eikä kukaan muu. Jos ja kun tämän turvaistuimen hankkiminen ja käyttäminen ei ole rikollinen ratkaisu, niin turha siellä on kiljua kurkku suorana. Fiksua keskustelua voi käydä aina, tämä ei mielestäni pääosin ole sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi27.10.13

   Aamen.

   Poista
  2. Anonyymi27.10.13

   Komppaan täysin!
   Täällä tosin lapsia jo yksi ja toinen massussa. Mutta joo, äitien on pakko arvostella jostain syystä toisiaan ja jakaa niitä parhaita ohjeita, jotka juuri meidän pikku "Sulo Seppo Elmerille" oli ne parhaat. Kaikki, kun eivät ymmärrä, että lapset ovat erilaisia ja jotkut neuvot ovat turhia.
   Vanhempinajoutuu siis tekemään päätöksiä, jotka ei miellytä kaikkia.

   Se, että joku arvostelee ja kritisoi päätöksiäsi vanhempana ja kasvattajana, sanoisin, että omat asiat ei välttämättä ole ihan niin jees.
   Täälläkin huomaa, että kukaan, joka tuon istuimen on "lytännyt", ei ole kertonut, millainen istuin sieltä löytyy?!? Herää myös kysymys, onko näillä edes lapsia vai onko sitä menty googlen hakuun ja kirjoitettu istuimen nimi ja perään haitat/viat/älä-osta tms.

   Mä voin rehellisesti sanoa, että meillä tollaisen palkki istuimen osto ei olisi tullut kysymykseenkään, johtuen aiitä, että tyttö on niin kamalan hoikka (1v 2kk ja paino n.8-9kg). Pelkäsin siis ajatuksissani, että kolari tilanteessa, tyttö lentäis tosta, kuin ohjus.
   Meille paras olikin siis Be Safe Izi combi, malli numero joku. Sai kallistettua, istui kuin valettu meidän kirpulle, oli korotettu, jolloin tyttö näkee ikkunasta jne.
   Hinta kaupassa oli 450-600€, mutta ostettiin yhdellä lapsella olleena käytettynä. Noh, tästäkin voi olla montaa mieltä. Käytetty istuin, onko laadukas jne. Mielestäni on. Heillä oli ollut vain vuoden käytössä, kun lapsia oli sen verran jo, että piti ostaa pienemmät ja näppärämmät, että sai kaikki kolme istuimineen takapenkille.

   Perheet on erilaisia ja kaikki tekee eri päätöksen, myös istuinten ostossa. JOS haluaa pilkkua viilata, niin kyllä, lapsen on joidenkin tutkimusten mukaan turvallisempaa istua selkä menosuuntaan, kunnes on 3v, mutta eipä tarvitse mennä paljoa ajassa taakse päin, kun ei ollut autoissa vöitä ja istuimista ei ollut tietoakaan. Senkin jälkeen vauvaa/lasta kuskattiin vaunujen kopassa, joka tuli vöillä penkkiin kiinni. Sen jälkeen tajuttiin, että kappas, vauvahan lentää sieltä kolari tilanteessa ja näin ollen tuli kankaiset verkot vaunukoppiin. Sen jälkeen istuimet ja omat vyöt.
   JOS tämän hetken myynniasä olevat istuimet eivät ole turvallisia, niin kannattaako mennä pihallekkaan, sielläkin, kun voi sattua kaikenlaista. Tosin, jos tutkimuksiin on uskomista, koti on vaarallisin paikka.

   Poista
  3. Ihme kyl ku eivät kertoneet millaiset istuimet heidän perheessä on, koska sitähän mä kysyin tossa postauksessa x)

   Poista
  4. Anonyymi28.10.13

   mä ainakin vastasin että meillä on britaxin selkä menosuuntaan oleva istuin.

   Poista
 22. Tekin ajelette varmaan suurimman osan matkoistanne Helsingin moottoritiellä koska pyöritte riksu-Hyvinkää akselilla. Moottoritiellä paljon suuremmalla tod näkösyydellä joku törmää peräänne kuin että joku tulisi päin...tuo istuin on riittävän hyvä varmasti.. Itsellä ei ole vielä lapsia ja suoraan sanoen hirvittää tämä että aina joku tietää paremmin miten toisten pitäisi elää, kasvattaa lastaan ja mitä tälle ostaa. Itse olen sellainen että menettäisin malttini varmasti saman tien jos joku tulisi neuvomaan ja arvostelisi ostoksiani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyl ihan riittävän hyvä :) Sairaita ja päästä pipejä on sellaiset ihmiset jotka arvostelee toisia.

   Poista
  2. Anonyymi28.10.13

   Ajattelin juuri kanssa että tuntuu että heli ottaa asian paljon paremmin kun monet kommentoineet lukijat! ; D

   Poista
  3. Anonyymi19.11.13

   Heli taitaa olla ainut aikuinen tässä keskustelussa!!!!!! Tsemppiä Heli! "vihaajat vihaa jne. "

   Poista
 23. Anonyymi27.10.13

  Joo hohhoijjakkaa taas! Sunnuntai illan viihdettä taas lukea näitä "tilastot sitä, arvostelut tätä" kommentteja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meit nauratti kans Antin kaa :D Sain heittää roskakoriinki ison kasan kommista, en jaksa et mun blogi täyttyy tyhmillä kommilla

   Poista
 24. Olen Lukaksen istuimeen todella tyytyväinen edelleen! :)

  Suomi ja Ruotsi on ainoat maat, joissa edes myydään selkä menosuuntaan-istuimia, muualla Euroopassa palkki-istuimet ovat kaikilla. Saksassa Cybex pallas ja Cybex juno-fix ovat kaikkein myydyimpiä istuimia. Suomessa tällä hetkellä noin puolet ostettavista istuimista on palkki-istuimia.

  Kaikkein kuolettavin istuin lapselle on väärin asennettu istuin. Toiseksi kuolettavin on kasvot eteenpäin-vyöistuin. Yksikään vyöistuin ei ole saanut parasta arvosanaa, koska ne eivät pärjää palkki-istuimelle tilanteessa, jossa lapsella on kasvot menosuuntaan.

  Tuo Cybexin istuin oli jo toista vuotta testivoittaja, ainoa parhaimman testituloksen saanut Autoliiton testissä viime vuonna ja tänä vuonna. Myös Euroopan testeissä on ollut selkeä voittaja törmäystesteissä. Ei voi olla ihan huono ;)

  VastaaPoista
 25. "- Esimerkiksi Yhdysvalloissa suositellaan selkä menosuuntaan -istuimia 4-vuotiaaksi asti, samoin Ruotsissa ja Suomessa. Keski-Euroopassa puolestaan on yleistä kuljettaa lapsia kasvot menosuuntaan. Siellä tällaiset istuimet pärjäävät aika hyvin testeissä, koska tärkeänä testikriteerinä on istuimen helppokäyttöisyys.

  Lammin mukaan Ruotsissa on valmistajille vapaaehtoinen +-testi, jossa on maailman tiukimmat kriteerit.

  - Sitä ei ole läpäissyt yksikään kasvot menosuuntaan -turvaistuin."

  http://yle.fi/uutiset/liikenneturva_lyttaa_lasten_palkki-istuimen_turvallisuuden/6547607

  Hirveän ristiriitaista tietoa tuntuu olevan noista palkki-istuimista. :/ Jossain ylistetään ja sit lukee tuollaista. Kuinka pitkälle tuossa on muuten se painoraja, tuosta ei vissiin saa turvavyöistuinta samasta? :)

  VastaaPoista
 26. Anonyymi28.10.13

  Kannattais varmaan se pelkääjänpaikanpenkkikin kääntää toisinpäin niin on sitten varmasti turvassa jos tulee kolari. Ja miksei samantien kuskinkin penkki vaan selkä menosuuntaan niin hyvä tulee!! Lol xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi28.10.13

   Aahahahha kiitos nauruista! Näimpä juuri. Eiköhän jokainen osta lapsellensa semmoisen turvaistuimen kun haluaa? Ihan totta vaikka mäki aion hankkia selkä menosuuntaan -istuimen niin eipä mulla ole tarvetta tulla tänne haukkumaan Helin hankkimaa istuinta vaaralliseksi tai huonoksi.

   Ihanaa Heli ettet hetkahda tämmösistä! :)

   Poista
 27. voi hertsyydeli näitä kommentteja :DD me ostettiin kans vähän aikaa sit turvaistuin, Sparcon ihan perus istuin jonka saa selkä menosuuntaan tai sitten toistepäi, on ollu tosi hyvä ja "tukeva". Maksoi vain jonku 140e :)

  VastaaPoista
 28. Anonyymi28.10.13

  Moikka, meillä on toi sama istuin ja oon kokenut sen hyväks, yks asia vain jäi ihmetyttämään, näyttää ettei lukakselle olisi laitettu palkkiin turvavyötä?? Meille myyjä painotti nimenomaan että täytyy aina ennen ajoa laittaa palkin keskeltä tuosta raosta ja kiristää hyvin jotta palkki pysyy paikoillaan!! En halua millään pahalla sanoa mutta varmistan vain ettette vaan ilman turvavyötä sitä käytä!! :o

  VastaaPoista
 29. Anonyymi29.10.13

  Lukekaapa tän päivän Hesari.. Autoliiton testissä tämä tuoli oli AINUT erinomaisen tuloksen saanut. Piste.

  VastaaPoista
 30. Anonyymi29.10.13

  http://www.hs.fi/m/kuluttaja/Autoliiton+testi+Vain+yksi+lasten+turvaistuin+erinomainen/a1382938244126?ref=hs-art-new-1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi29.10.13

   Autoliiton testit on siitä tyhmiä että siinä arvostellaan istuimen materiaalit yms mitkä vaikuttaa arvosanaan. Tsekatkaapa eurotestit.

   Poista
  2. Anonyymi29.10.13

   Oli testissä myös erikseen mainittu turvallisuudesta saatu arvosana ja siitä tämä istuin (+kolme muuta) sai erinomaisen arvosanan. Kannattaa lukea juttu kokonaan. Mielestäni tosin myös materiaalien myrkyttömyys on ihan tärkeä juttu.

   Poista
  3. Anonyymi19.11.13

   kannattaa varmaan ensin kysyä neuvoa kukkahattutädeiltä, ettet joudu sietämään samaa kuin Heli!... :(

   Poista
 31. Meillä on kanssa kohta ajankohtaisena hankintana turvaistuin. Tämä näyttää ja kuulostaa hyvältä, mutta saa nähdä mihin päädytään! :)

  http://mbabysteps.blogspot.fi

  VastaaPoista