2.11.2013

Halloween-kynnet

Koska Halloweenia oikein vietetään? Kuvittelin ainakin, että se oli eilen. Oliko se eilen? Milloin sitten on se lasten Halloween-juhla, eli milloin pukeudutaan naamiaisasuun ja kierrellään naapurien ovilla karkkien toivossa, ja milloin on se aikuisten rillumarei-juhla? Mä muistan silloin viimeksi 2011 vuonna kun juhlin tätä kyseistä juhlaa ryypäten (Mustassa enkeli asussa) niin mun yhdet tutut juhli sitä eri viikonloppuna kuin me. Milloin te siis juhlitte vai juhlitteko ollenkaan?
Juhlana Halloweeni ei vedä vertoja Joululle, Isänpäivälle, (Odotan tätä! Lahja on jo paketoitu ja uusi kakkuidea mielessä!) Uudelle vuodelle tai vaikka Juhannukselle. Mun eilinen ei poikennut millään tapaa normaalista. No okei lakkasin mä sentään kynnet teeman mukaan ja joinhan mä eilen illalla yhden siiderinkin samalla kun katsoin Vain elämää ♥
Mun iskä sano mulle kun näki nää kynnet: ''Ootko ihan pikkutyttö?'' Oonhan mä vähän! 
Noita oli kyllä oikeastaan aika hauskakin väsäillä. Noita! Olisi pitänyt tehdä noita! 
Kurpitsakin olis ollu siisti tehdä, mutta mulla ei ole oranssia kynsilakkaa.
No mitäs pidätte?


42 kommenttia:

 1. Anonyymi2.11.13

  ihana heli :D

  VastaaPoista
 2. VAU vähän hienot!!!!!!

  VastaaPoista
 3. Ihanat, oot tosi taitava! :)

  VastaaPoista
 4. Siisti toi luuranko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustaki :) Ei oo vielkää kulunu yhtään! :)

   Poista
 5. Anonyymi2.11.13

  aivan älyn upeita!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos aivan kamalasti :)) <33

   Poista
 6. Anonyymi2.11.13

  Oot niin taitava ja kekseliäs, ai että!! Tykkään niin superpaljon sun blogista, oot ihana :)
  -ansku

  VastaaPoista
 7. Oi ku hienot! Oot tosi taitava :)

  VastaaPoista
 8. Teitkö noi ihan ite?! VÄHÄNKÖ oot hyvä! :D Siistit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tein ihan ite! :) Hammastikun avulla :D

   Poista
 9. Eiiii en kestä :D siiis luin söpöt !;)

  VastaaPoista
 10. Meinasin tehä ton luurangon mut en jaksanut kun en tykkää väsäillä pikkutarkkaa. :D Hienot!

  VastaaPoista
 11. Meinasin tehä ton luurangon mut en sit tehny ku en tykkää tehä pikkutarkkaa. :D Hienot!
  Niin ja mullekin on epäselvää mikä päivä sitä vietetään Suomessa, koska ainakin Amerikassa se on 31. päivä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tää tuli kaks kertaa. XD

   Poista
  2. Mä tykkään just tehdä pikkutarkkaa työtä :D Kiitti !
   No ei se oo silleen ees Suomen juhla nii siks se on varmaa epäselvä :D
   Eikä se haittaa vaikka tuliki kaks kertaa sama komma. En kyl tiiä miks välillä joidenki kommat tulee tuplana? :D Voin mä poistaa ton toisen jos haluut? :)

   Poista
 12. Vautsii, tosi hienot on ! :)

  VastaaPoista
 13. aika veikeet on ;)

  VastaaPoista
 14. Kauanko sulla kesti ennen kun opit tekemään noin upeesti siihen hankalempaankin käteen?
  Aina kun itse yritän tehdä jotain pikkutarkkaa kynsiin, niin homma kaatuu siihen että en osaa tehdä toista kättä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul on aina yleensä kynsissä se rankalainen manikyyri niin aloin sitä tekeen joskus lukiossa niin sillon oon oppinu pikkuhiljaa käyttään vasenta kättä :D
   Sun pitää harjotella sil hankalemmalla kädellä enemmän niin se tottuu ja oppii xD

   Poista
 15. Uu vähäks coolit! :D

  VastaaPoista
 16. Anonyymi2.11.13

  Täällä Kanadassa halloween vietetään 31.10. Sillon lapset kiertelee ovelta ovelle yms. Eli se oli jo torstaina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei kiitti tiedosta :) En oo koskaan pikkutyttönä Halloweenina tehny tota, et kiertelen ovesta ovelle mut pääsiäisenä kävin pienempänä virpomassa :)

   Poista
 17. Toi luuranko on makee! :)

  VastaaPoista
 18. Halloween on siis perinteisesti juuri tuo 31.10. eli "All Hallows Eve" jolloin uskomusten mukaan kuolleet kulkevat maan pinnalla. Tämän vuoksi Halloweenina poltetaan kynttilöitä, tehdään kurpitsalyhtyjä (joiden "naama" irvistää) ja pukeudutaan pelottavasti, jotta pidetään pahat henget loitolla. Halloweenia ennen oli kelttien Samhain, jolla oli hyvin sama ajatus eli kuolleet kulkevat maan pinnalla, raja henkimaailman ja meidän maailman välillä katosi ja tästä on Halloweenkin syntynyt. Kristinuskon tullessa Eurooppaan, muutettiin kristillinen marttyyrien päivä Samhainin päivämäärään ja nimettiin juhla "All Hallows Eveksi" eli kaikkien pyhien illaksi. Pyhäinpäivä eli "All Hallows Day" on 1.11. ja se oli kristityillä se varsinainen juhla, mutta pakanallisen (eli kelttien) perinteen mukaan Samhain ja näin myös Halloween on lokakuun viimeinen päivä. Halloweenhan on siis tosiaan alunperin Irlannista ja sieltä on levinnyt uudisraivaajien myötä Amerikkaan, jossa siitä on tunnut ehkä jopa suurempi ilmiö. Nykyisinkin kyllä Britanniassakin Halloweenia juhlitaan isosti.

  Suomessahan tuota "trick or treat" -perinnettä ei koskaan ole ollut sellaisena enkä usko, että monikaan osaisi siihen varautua nykyisin, toisin kuin virpomiseen pääsiäisenä. Suomessa taas "vastaava" juhla eli sadonkorjuun lopun juhla on ollut kekri. Kekriin on kuulunut pukeutuminen pelottavasti ja talosta taloon kiertäminen, yleensä miehet kulkivat (kekripukki tai köyripukki on ollut tällöin merkittävä "henkilö" ja joku on yleensä sellaiseksi pukeutunut) ja vaativat talosta useimmin viinaa, joskus ruokaa. Jos viinaa tai ruokaa ei talosta saatu, miehet uhkasivat purkaa uunin eli talon "keskuksen", joka tarjosi taloon sekä lämpöä että ruoanlaittomahdollisuuden. Luin näistä muutama vuosi sitten, ihan pöhköä toimintaa ollut! :)

  Me juhlittiin Halloweenia 1.11., koska se oli perjantai ja koska se oli myös tuon avomieheni syntymäpäivä. Pidettiin yhdistetyn Halloweenit ja synttärit pienellä kaveriporukalla. Varsinaisena Halloweenina meillä kotona poltettiin kynttilöitä parvekkeella kurpitsakoristeisessa lyhdyssä (siis ihan lasinen lyhty, mutta on Halloween aiheisesti koristeltu), mutta ei tehty mitään sen kummempaa. Lapsena meillä oli usein Halloween-bileet, koska paras ystäväni oli asunut useamman vuoden Jenkeissä ja sieltä oli tullut perinteet. Silloin koristeltiin kaverin kylpyhuone ja vieressä ollut takkahuone hämähäkinseitein, kummituksin ja tehtiin ruokia, jotka "sopivat" Halloweeniin. Näin aikuisena ajatellen, suurin osa niistä ei kyllä liittynyt mitenkään Halloweeniin, mutta hauskaa oli :D

  VastaaPoista
 19. Anonyymi3.11.13

  Sulla on niin nätit sormet :)

  VastaaPoista
 20. Anonyymi10.11.13

  Heli sulla on kyllä luonnollisin ja sympaattisin kirjoitustyyli minkä tiiän. Melko uusi tuttavuus tämä sun blogi mutta tosi kiva lukea, olen selannut jo kaikki vanhatkin tekstit. Varmaan siksikin nappaa tämä blogi kun mulla on aika samanlaista taustaa ja elämätilannetta kun sulla (ennen syömishäiriö, sitten raskaus ja nyt ihana arki pienen ja miehen kanssa, taidetaan olla ihan saman ikäisiäkin)! Sulla vaikuttaa olevan tosi hyvä suhde nykyään myös itseesi ja vartaloosi kun vertaa moneen ex-syömishäiriöiseen ja muutenkin nuoriin naisiin. Kunnioitettavaa ja esimerkillistä :)

  VastaaPoista