Ilman kakkupohjaa ei voi olla kakkua, kuinka nerokasta!
Kakkujen tekeminen on ihanaa ja sen syöminen vielä ihanampaa.

Tässä kaikki kakut, jotka olen tehnyt Lukaksen syntymän jälkeen.
Nimiäiskakku, puolivuotiskakku, synttärikakku ja nimipäiväkakku.
Tein tänään täytekakunpohjan ja ajattelin jakaa tämän hyvän ohjeen teidän kanssa.

Raaka-aineet:
6 Munaa
2 dl Sokeria
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhoja
Voiteluun:
Margariinia
Korppujauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää leivinjauho jauhojen sekaan ja sekoita jauhot varovasti muna-sokerivaahtoon,
mutta kummiskin niin, että jauhot sekoittuvat hyvin vaahdon sekaan.
Voitele vuoka ja kaada korppujauhoja vuokaan niin, että niitä tarttuu
joka paikkaan vuokaan sitten kaadat loput korppujauhot pois.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-40 min.
Ennen kun otat kakun pois uunista kokeile hammastikulla
tarttuuko taikinaa tikkuun, jos ei taikina on valmista!
Nyt mä meen kääntämään ton isänpäiväkakun toisinpäin.
Sitten leikkaan sen kolmeen osaan ja kostutan joka välin tiivistemehulla.
Täytteeksi laitan mansikkahilloa, kermavaahtoa ja banaania.
Mitä täytteitä te laitatte yleensä kakun väliin?
Huomenaamulla koristelen kakun, mutta sen ulkonäkö jääköön vielä salaisuudeksi.

mutta kummiskin niin, että jauhot sekoittuvat hyvin vaahdon sekaan.

joka paikkaan vuokaan sitten kaadat loput korppujauhot pois.


tarttuuko taikinaa tikkuun, jos ei taikina on valmista!
Nyt mä meen kääntämään ton isänpäiväkakun toisinpäin.
Sitten leikkaan sen kolmeen osaan ja kostutan joka välin tiivistemehulla.
Täytteeksi laitan mansikkahilloa, kermavaahtoa ja banaania.
Mitä täytteitä te laitatte yleensä kakun väliin?
Huomenaamulla koristelen kakun, mutta sen ulkonäkö jääköön vielä salaisuudeksi.

Laitan kans yleensä mansikkaa ja banaania:) nyt oon laittanu kanssa sitä marianne crushia :) ja parjanne palloja ;):) namnam .
VastaaPoistaEns kerralla kokeilen jotain uutta täytettä, en oo ees kuullu koskaan et marianne palloja voi laittaa :D Kuulostaa nami nam hyvältä! :)
Poistaoot tosi taitava koristelee kakkuja :) minäki "leipuri-kondiitori"-opiskelija, pää on täys ideoita mut toteutus on yleensä katastrofi :D
VastaaPoistaKiitos, mut ei noit mun voi ees vertaa ammattilaisten teoksiin :) Sul on tosi kiva ala :) No tosta autostaki tuli ihan kauhee siihen verrattuna millanen siit piti tulla :DD
Poistanamnam kakkua:)
VastaaPoistaootko muuten luopunu kokonaa siit tatuiointiajatuksesta? onks Antti ajatellu ottaa?
Huomena selvii onks hyvää xP En ota mitään ku en saanu koskaa painettuun nättii jalanjälkee Lukaksen jalasta, Anttii ei oo kai koskaan kiinnostanu tatuoinnit
PoistaOkei :) ihanaa isänpäivää sinne! <3 ja varmasti tulee hyvää kakkuu ;)
PoistaMinkä kokoiseen vuokaan teet pohjan? :)
VastaaPoistaToi vuoka on melkein ison ruokalautasen kokoinen :D
Poistamansikkaa, paksua vaniljakastiketta ja kermavaahtoa namnam :)
VastaaPoistaNam! Pakko joskus kokeilla tota vaniljakastiketta! :P Mun äiti puhu just vähä aika sit et senki pitäis kokeilla vaniljakastiketta kakkuun :)
Poistamä oon kyllästyny "tavallisiin" täytteisiin. joten olen alkanut täytteeksi kokeilemaan kaikkea uutta. paras suosikki on geishatäyte, nam nam nam!! sit suklaamousse tai valkosuklaamousse. viimemmäks tein pähkinä-suklaa täytteen. ja on kokeiltu pätkismoussea myös mut se ei ollukaa nii hyvää ku ois olettanu.
VastaaPoistaMun pitää kirjottaa vihkoon ylös geishatäyte, suklaamousse, valkosuklaamousse, pähkinä-suklaa ja pätkismousse :P Pakko kokeilla ens kerralla jotain uutta, noi meinaan kuulostaa niin suussa sulavilta!
PoistaMä teen kans aina tolla samalla ohjeella, itseasiassa just oon alottamas tekee huomiseks pohjaa. Teen aina pohjan ite, se on kaikista parasta. :) Mä laitan väliin muuten samaa ko sä, mut kermavaahdon tilalla on vanilja cremee! Nyt vatkaamaan, aaaargh se on ärsyttävää ku kestää niin kaua :O mut huomenna saa sit syödä herkkukakkua namnam!
VastaaPoistaOmatekemä on kyl sata kertaa paljon paremman makuista ku kaupan valmis :) Vanilja creemeekin pitää siis kokeilla! Mul väsyy välil käsi ku pitää vatkaa :DD Nam nam, saa syödä kolmessa eri paikassa herkkuja :)
PoistaMä oon niin laiska et käytän kaupan valmiskakkupohjia, pitäis tsempata ja tehä ihan ite :)
VastaaPoistaTäytteeks joka tapauksessa oon laittanut nyt usein suklaamoussee ja jotain hedelmäsosetta ja kermavaahtorahkaseosta! Vois kokeilla jotain uuttakin.
Mäki oon ostanu niit ku ei aina jaksa ku leipominen on välillä niin hidasta ku Lukas pyörii jaloissa :DD Mä haluun kokeilla noit mousseja! Vauvojen hedelmäsoseita en haluu laittaa, en tykkää niistä yhtään xD Kermavaahtorahka kuulostaa paremmalta ku pelkkä kermavaahto :P
PoistaTule tutustumaan yhteisöömme!
VastaaPoistaVerkkosivuille lisätty linkkivinkit ja ruokaosio.'
http://keinuheppa.suntuubi.com
Foorumilla keskustelu käy vilkkaana: http://keinuhevonen.omafoorumi.net
Mä laitan yleensä kakkupohjaan perunajauhoja vehnäjauhojen lisäks, tulee tosi hyvää.
VastaaPoistaTäytteisiin mulla on ihan hirveesti erilaisia vaihtoehtoja mm.: erilaisia suklaamousseja, marjamousseja, hedelmämousseja. Etenkin appelsiini-tummasuklaakakku on hyvää tällä hetkellä.
Moikka. Käy www.kinuskikissa.fi ja sieltä kakun täytteet. Ja on siellä toki muutakin, ihan paras leivontsivusto. Ite otan kaikki ohjeet sieltä ja tänään kun juhlittiin meidän kuopuksen 1v synttärit niin kakun välissä oli vadelma- ja lakritsimousset.ps. Ihana blogi sulla!itellä lapset tyttö 3v ja poika1v
VastaaPoistaJoo oon käyny siel ja just viimeks tänään vähän kattelemas :D Onnea paljon teijän kuopukselle :) Ja nam lakritsimoussea :P Kiitos! ::)
PoistaPaljon oon tehny mansikka-vanilja kiisseli täytteen kun se on tosi hyvää, myös minttu täyte on suosiossa meillä :D leipuri oon ammatiltani mutta kovasti kakkujaki koitan välillä väsäillä :P
VastaaPoistaMinttu kuulostaa hyvältä :P Kiisseleistä en pelkilteen kauheasti välitä, mut kakkuun se vois sopiakkin! :) Kiva ammatti sulla :)
PoistaKreemiä ja jotain hilloa <3 nam nam :p
VastaaPoistameillä viimeisimmät kakut olivat pikkusiskon päärynä-suolapähkinä-kinuski ja itselleni kirsikka-valkosuklaa-kookos, rommiaromilla. tuli kyllä hyviä ja oli kiva keksiä jotain uutta, vaikkei yksinkertaisissa mutta perinteisissä mansikka- ja kinuskikaukuissakaan missään nimessä mitään vikaa ole. täytteen pohjana meillä on lähes aina käytetty paksuksi jätettyä vaniljakastiketta.
VastaaPoistamutta täytekakuista tuli mieleen, kun kerran pienenä päivänsankarina tokaisin kakkupöydässä kavereilleni, että "tää kakku on muuten tehty äidinmaidosta!" no, oikeasti monille lapsille vieras maku tuli maitorahkasta, mutta koska pikkusiskoni oli vasta syntynyt, meni juttu äitini oikaisuyrityksistä huolimatta täydestä ja loppu kakku saatiin sitten syödä ihan vaan perheen kesken... :')
Minä laitan yleensä täytekakun väliin jotain hilloa (kaupan, tai itse tehtyä) esim mangohilloa, lakkahilloa, tms.. Ja kermavaahtoa. Tai sitten vaikka vadelmaa, jos teen esim. suklaakakun. :P Se on kans hyvää, jos esim kermaan, tai vaahdotettuun vaniljakastikkeeseen laittaa marjoja tai hedelmää ja sekoittaa ja kakun väliin. Ja kostutan kakun aina jollain hedelmämehulla.
VastaaPoista