19.12.2013

Tupakka & raskaus

Mua pyydettiin vähän aikaa sitten tekemään mielipidepostausta 
tuhkalapset-kampanjasta ja etenkin mielipiteitä jakaneesta kampanjavideosta.

Tupakan polttaminen on jokaisen oma asia. Antti polttaa,
vaatteet haisee ja rahaa kuluu. Toki haluaisin,
että se lopettaisi, mutten toisen puolesta voi sitä tehdä. Lopettaminen lähtee ihan jokaisen omasta päästä.

Itse olen entinen polttaja. Poltin tupakkaa kolme ja puoli vuotta. Aloitin polttamisen 17-vuotiaana ja siitä 

tuli vain tyhmä tapa. Oli kivaa käydä koulussa/töissä tupakkatauolla ja se aamurööki oli aina pakko saada. Välillä mulla meni vain kaksi päivässä, mutta välillä taas aski päivässä. Mulla ei koskaan ollut suurta riippuvuutta nikotiinia kohtaan. Syy miksi en silloin halunnut tai uskaltanut lopettaa oli se (anoreksiahelimörköpää) kun pelkäsin lihomista.
Nyt palaan pari vuotta taaksepäin. 22.12.2011 päivään ja olin aamulla lähdössä mun tädin kanssa Helsinkiin shoppailemaan. Odotin ulkona kyytiä ja vedin röökiä. Parin henkäisyn jälkeen ihmettelin, miksi tupakka maistuu 
ihan erilaiselta, aivan kammottavalta! Se alkoi oksettamaan, heitin sen pois ja seuraavana päivänä mun kädessä oli maailman parhain joululahja, positiiviset Lukastestit. Mun tupakanpoltto loppui silloin seinään! 
Mielestäni kaikki tupakoitsijat on tyhmiä. Miksi pitää polttaa? Kerran vain eletään niin miksi ihmeessä pitää vetää myrkkyä kehoon joka päivä ja lyhentää elinikää? Jotkut väittävät, että tupakka auttaa stressiin, mutta korvaisivat myrkyt mieluummin vaikka nallekarkeilla. Tupakka on 2000 eri myrkkyä sisältävä täysin hyödytön tuote. Itse olen polttanut välillä kun olen ollut humallassa, mutta muuten en! Röökin polttaminen on jokaisen oma asia, mutta jos röökiä vedetään pieni viaton vauva massussa niin sitä en voi hyväksyä missään nimessä! En koskaan voisi vaarantaa oman lapsen henkeä.
Video on minusta hyvällä tapaa järkyttävä ja niin sen pitääkin olla! Videon tarkoitus on muutta ihmisiä. Tukea ja kannustaa raskaana tupakoivia suomalaisäitejä lopettamaan tupakointi. Tunkisitko yksi vuotiaan lapsen
suuhun tupakan ja pakottaisit polttamaan? Minusta tämä on täysin verrattavissa
siihen. Mihin vain pystyy oikeasti kun niin vain päättää! 
Yleensä raskasaikana tupakoivien äitien lapset ovat syntyessään pienikokoisia, omaavat huonomman vastustuskyvyn.. Silloin kun odotin Lukas luin jostain, että jos polttaa röökiä vauva vatsassaan niin samalla sikiö alkaa vääntelehtimään siis ihan tosissaan kitumaan kohdussa. Mikä ihme saa polttavat äidit olemaan niin riippuvaisia tupakasta, että voi niin kaltoin kohdella vatsassa olevaa vauvaa? Jotkut tupakoitsijat ovat sanonee, että vaikka polttivat raskaana niin silti heidän lapsensa ovat aivan normaaleja ja terveitä, mutta vaikka vauva näyttääkin normaalilta niin isompana hänellä saattaa olla oppimisvaikeuksia, astmaan, uni- ja keskittymishäiriöitä sekä ylivilkkautta. Se vasta kauhistuttavaa katsottavaa on jos kadulla tulee spaddu kädessä ja vatsa pystyssä oleva nainen vastaan! 
Mitä ajatuksia tää aihe herätti teissä?
54 kommenttia:

 1. Tää oli hyvä postaus!! Mä poltin kans aika kauan ennenku aloin odottaa Mikaelia. Lopetin myös kuin seinään, kun sain positiivisen testin käteeni. Hyi kun se haisee pahalle ja maistuu aivan kammottavalle ja hyihyihyi olkoot! :/

  VastaaPoista
 2. Mä oon tuhkakuppilapsi. Oppimisvaikeuksia tuli myöhemmällä iällä. Lisäks mulla on lievä aivovamma sekä yhen ruumiinosan kehitysvamma. Lääkäri myönsi kun vanhempi olin, että kaikki johtuu todennäköisesti sikiöajan hapenpuutteesta eli äidin tupakoinnista. Varmahan ei tietenkään koskaan voi olla. Itse poltan, mutta jos joskus tulen raskaaksi, lopetan ensin tupakoinnin ennenkuin alan edes yrittämään lasta. :)

  VastaaPoista
 3. Mä poltin kanssa reilut 3 vuotta, ja kun tulin raskaaksi loppui polttaminen siihen. Synnytyksen jälkeen olin ilman röökiä koska imetin, mut sitten maidontulo loppui ja mulla oli hirveä stressi siitä imetyksen lopettamisesta, niin aloin polttaa taas. Poltin pari kuukautta ehkä muutaman päivässä, mut sit ajattelin että pakko lopettaa. En halunnut että lapsi joutuu haistella röökinhaluista äitiä. Kesällä poltin pari kuukautta kun oli hirveä häästressi, mut enää en polta.

  Mun mielestä toi video on kanssa hyvä, järkyttää mutta ei se viesti muuten menis perille. (:

  VastaaPoista
 4. Anonyymi19.12.13

  Hyvä postaus, oon täysin samaa mieltä! Tupakointi on kyllä yks typerimmistä asioista ikinä ja se on ihan kamalaa kun jotkut pakottaa vauvansa kärsimään tupakasta kohdussa :( Ite en oo ikinä polttanu säännöllisesti, joskus bileissä on tullu maisteltua. Ja oon ylpee, että mun lapset saa kasvaa savuttomassa kohdussa :)

  VastaaPoista
 5. Oon samaa mieltä kuin sä. Mun mielestä tupakointi raskaana ollesa on erittäin surullista ja kamalaa katsottavaa, en ole kyllä koskaan nähnyt kenenkään polttavan raskaana, mutta kuitenkin sitä tapahtuu, ja varmasti monet tekee sitä salaakin eikä siitä puhuta. Eihän kukaan joisi alkoholikaan tai vetäisi huumeita raskausaikana (paitsi jos ei oikeasti välitä siitä pienestä pätkääkään), miksi sitten tupakoida? Luulis, että suomessa jokainen ihminen kyllä tietää ne tupakoinnin vaarat, jossain kehitysmaassa nyt vielä ymmärtäisinkin. Jotkut sanoo, että riippuvuus o niin kova, ettei pysty millään lopettamaan vaikka tahtoisi :/ Tupakka on tosi kamala keksintö! Tärkeästä aiheesta kirjoitit!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi19.12.13

  Tosi hyvä postaus! Toivottavasti edes muutama tollanen äiti lukee tän ja rupeis ajattelemaan oikeesti asiaa!! Ite en oo koskaan maistanukkaan tupakkaa, koska musta se on aina ollu vaan niin vastenmielistä! Voi johtua siitä, että oma äitini poltti hirveesti kun olin lapsi, ja poltti kuulemma myös sillon kun olin sen mahassa. Ja mullahan on astma, ja oon ala- ja yläasteella joutunu aina matikasta ja enkusta ottamaan tukiopetusta, koska ne on mulle todella vaikeita sisäistää.. En tiiä sitte onko näillä yhteys tuohon tupakkaan, mutta ei se mahdotonta ainekaan ole. Sä vaikutat todella ihanalta äidiltä! :) Oikein hyvää joulua teille! <3

  VastaaPoista
 7. Anonyymi19.12.13

  Hieno teksti! Mä aloitin blogin kirjoittamisen ihan hetki sitten ja kirjoitin itekkin tästä. Mua suututtaa raskaana tupakoivat ihan älyttömästi ja en voi kun miettiä eikö itsekkyydellä ole mitään rajaa :S Ehkä vähän jyrkkä mielipide, mutta luulisi jokaiselle olevan oman lapsen hyvinvointi se tärkein prioriteetti! :)

  VastaaPoista
 8. Oon samaa mieltä! En tykkää tupakoinnista, mutta en missään nimessä hyväksy polttamista raskaana. Ite en ole kuin pari kk elämässäni röökannut, ja nekin teiniaikoina. Miehenikin lopetti, kun tarpeeksi vänkäsin asiasta, en halunnut lapselleni tupakanhajuista kotia. Nyt T korvaa tupakat sisuilla ja polttaa enää harvoin sen yhden :)

  VastaaPoista
 9. Tosi hyvä postaus Heli, todellakin samaa mieltä! Mä lopetin röökinpolton jo pariviikkoa ennenkuin tein edes positiivisen testin Neasta ja sen jälkeen en ole polttanut muuta kuin silloin tällöin humalassa. Ja niitä kertoja ei tosiaan paljon kerennyt olla kun nyt taas odotellaan vauvaa. :) Voisin luokitella itseni ns.juhlapolttajaksi :DD Muuten en polta eikä raskausaikana tulisi mieleenkään! Aapokin lopetti silloin kuin seinään kun sai tietää mun olevan raskaana. Sen jälkeen ei ole hänkään polttanut, edes kännissä. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos tästä! Itse tein tänään haamuviivan raskaustestiin ja eipä tee enää yhtään mieli röökille (vasta vuoden polttanut) vaan enpä polta enää, jospa tää haamu oliski ihan oikee vauvanalku <3

  VastaaPoista
 11. Kiitos tästä! Hienoa että sait sauhuttelun heti lopetettua. Mie tein aamulla haamun raskaustestiin ja kummasti loppui röökihimot :D

  VastaaPoista
 12. Anonyymi19.12.13

  Mä katsoin kerran kun telkkarista tuli Raskaana ja rappiolla.. Siinä joku nainen vaan koko aika ihan hulluna tupakoi vaikka sil oli tyyliin 4 viikkoo laskettuun aikaan.. HYI. Siinä sanottiin, et joka kerta kun äiti ottaa henkoset, ni se vaikuttaa vauvaan silleen, että vähän ku nyrkki puristuis napanuoran ympärille.. Ja se vaan puristuu lisää ja lisää ku se äiti sitä röökii vähän vetelee ettei vaan niin paljoo stressais, sehän ei siinä tapauksessa oo siis yhtään niin vakavaa ku stressaaminen...................... Mua oksettaa raskaana olevat tupakoijat ja mua naurattaa ja säälittää niiden omat selittelyt et kuin se lopettaminen on niin vaikeeta ja vauva kärsii enemmän siitä stressistä. Oon täysin eri mieltä, jos helvetti sentää sitä lastaan rakastaa ni siinä vaiheessa opettelisin vaikka lentämään!

  VastaaPoista
 13. Erittäin hyvä postaus ja hyvin kirjotettu :) Itsehän poltin raskausaikana, mutta en läheskään joka päivä enkä polttanut mitään suuria määriä. Siitä oli ihan älyttömän vaikea päästä eroon! Mutta ihmisen päässä se riippuvuus eniten on, heikompi sortuu helpommin ja irti pääseminen on vaikeaa kun toinen taas voi lopettaa heti seinään. Näin pätee myös alkoholin kuin suklaankin kohdalla.
  Tupakointi on ihan tyhmää enkä ymmärrä miksi sitä pitää tehdä, onneksi itse olen päässyt ihan hyvin siitä eroon, viihteellä poltan ja joskus töissä/koulussa kun hermot on kireellä. Tosiaan, senkin voisi korvata jollain muulla :D Kotona tai Jasperin läsnäollessa en polttais, en siedä sitä ajatusta että Jasper halaa mua kun haisen röökille :( Hyi.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi19.12.13

  Tuo on niin kauheeta, että odottava äiti on niin itsekäs että ajattelee vaan omaa napaa siinä että ei voi olla polttamatta edes sitä aikaa kun lapsi on mahassa! Suututtaa niin paljon!

  VastaaPoista
 15. Sama täällä. Poltin 7 vuotta ja se touhu loppui kans seinään plussattuani. En pystyis ikinä polttamaan raskaana ollessa, enkä ymmärrä kuka pystyisi. Mikään syy maailmassa ei ole tarpeeksi hyvä siihen! Enkä oo kyllä hetkeäkään katunut lopettamistani, päin vastoin. :) eikä siinä ole mitään vaikeaa, päättää vain ettei polta ja pysyy päätöksessään. Se on vaikeaa vain jos siitä itse tekee itselleen vaikeaa. Tämä on mun mielipide. :)

  VastaaPoista
 16. Aivan samaa mieltä! Ite poltin reilu 4 vuotta kunnes lopetin. Täytyy sanoa kyllä että kertaakaan en oo katunu eikä oikeestaan oo tehny edes mieli. Toivonkin etten koskaan enää alota. Niin on parempi ilman :)

  VastaaPoista
 17. aivan samaa mieltö. Törkeetä kyllä tupakoida raskaana olessa. Aivan kuin ei välittäisi lapsensa terveydestä tippaakaan. Sillä luulisin, että edes sen raskauden ajan pystyisi tavalla tai toisella ilman olla ja koskettava tuo video.

  VastaaPoista
 18. Järkyttävä video, mutta niin hyvä! Oon myös samaa mieltä kuin sinä ja kaikki kommentoijat, en voi millään tavalla hyväksyä tupakointia raskaana ollessa. Oon itse polttanut nuorena 6 vuotta mutta lopettanut jo yli 10 vuotta sitten ja sen jälkeen tupakasta on tullut mun enemy no 1.
  Tupakoijat aina keksii tekosyitä miksi ei voi lopettaa. Monet jättää imetyksenkin väliin sen vuoksi, että saa jatkaa sauhuttelua normaalisti. Niin itsekästä!

  VastaaPoista
 19. Oon tehnyt tästä myös postauksen. Mielestäni nämä ihmiset ovat todella itsekkäitä jos ei voi lopettaa oman lapsen takia! Ei millään tavalla hyväksyttävää. "Ei oo niin helppoa lopettaa" "poltan vaan light tupskkaa, koska mielummin yls tupskka ku stressi" ja vaikka mitä tekosyitä oon kuullut. Kyllä sä pystyt lopettaa jos haluat!! Itse lopetin myös kuin seinään eikä tehnyt yhtään vaikeaa. Oman lapsen vuoksi♡

  VastaaPoista
 20. Anonyymi19.12.13

  Mulla oli kerran samassa työpaikassa yks aikalailla viimeisillään raskaana oleva jo ennestään äiti, jonka näin kerran polttavan. Menin ihan puihin, ja mietin pitkään, että sanonko jotain. No en sanonut, koska ks. henkilö ei varmaan tiennyt edes nimeäni ja hän oli vähän sellainen työpaikkakiusaajatyyppi.. Usein tämän jälkeenkin näin hänen lähtevän tupakkatauolle, oli melko varmasti polttanut koko raskausajan ihan normaalisti.

  Ite poltin 9-vuotiaana yhden tupakan, ja seuraavan kerran ihan muutaman yläasteikäisenä. En vain ymmärtänyt tupakan tarkoitusta! :D Mun mielestä se vain maistui pahalta ja sormet alkoi haista ihan kamalalle. Tupakansavun hajusta kuitenkin tykkäsin, jos joku jossain kauempana ulkona poltti! Raskausaikana tuokin muuttui, ja musta tuli ihan äärettömän tarkkanenäinen tuon tupakansavun kanssa. Monesti haistoin tupakansavun vaikken missään nähnyt ketään polttamassa!

  Mies "lopetti" polttamisen paria kuukautta ennen lapsen syntymää. Lainausmerkeissä, koska polttelee nykyään sähkötupakkaa: siinä on vähemmän nikotiinia eikä kai ollenkaan muita haitallisia aineita! Tilasi jostain ulkomailta, Suomesta ei kai kovin hyviä saa..

  VastaaPoista
 21. Hyvä postaus oon samaa mieltä miten joku voi olla niin itsekäs, että tekee lapselleen niin ja mäkin oon kuullu siitä, että lapsi ei saa happea jos polttaa raskaana ja alkaa vääntelehtiä, koska tuntuu tukehtumiselta. :( Mulla oli sama kun tulin raskaaksi ja en tiennyt vielä asiasta, että aloin yökkiä kun poltin röökiä ihan hirveetä. :D Ja olin pari viikkoa sitten viihteellä ja näin siellä baarissa kännisen raskaana olevan naisen tupakalla siiderilasi kädessä ja siis oli oikeesti ihan humalassa vanhan miehen kanssa ihan hirveetä katottavaa :( Suomessakin pitäs olla se laki mikä on briteissä, että alkoholia ei tarjoilla raskaana oleville ja jos juot niin joutuu laitokseen, että sitä syntymätöntä lasta voidaan suojella.

  VastaaPoista
 22. Hyvä teksti!!!! :)
  Mä poltin ennen raskautta tosi paljon ja nyt valitettavasti raskauden jälkeenkin poltan satunnaisesti. Mutta raskauden ajaksi lopetin, se oli mulle itsestään selvää. En pystynyt ihan seinään lopettamaan mutta aloin heti vähentää ja pikkuhiljaa lopetin. Ja nytkin jälkeenpäin ärsyttää jokaikinen tupakka jonka poltin raskaana..
  Mua yököttää raskausajan tupakointi ja varsinkin sen puolustelu ja stressiin vetoaminen. Huonoja tekosyitä. Myös "poltin koko raskauden ja sain terveen lapsen!"-jutut ärsyttää, koska ei haittavaikutukset välttämättä näy heti.
  Ihailen sitä, että oot pystynyt lopettamaan tupakoinnin kokonaan :)!

  VastaaPoista
 23. Anonyymi19.12.13

  Vähän hölmö toi video, kukaan ei kuitenkaan lastaan tapa ja satuta fyysisesti tupakoimalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videon tarkoituksena on konkretisoida riskitilanteita joita luodaan lapselle. Ei ne puukotkaan välttämättä tipu siitä pinnasängyn päältä mutta ne VOI pudota ja samoin tupakointi VOI pahastikkin vaikuttaa fyysisesti lapsen kehitykseen ja lähes kaikkien tutkimuksien perusteella vaikuttaa. Kaikki päihteet vaikuttaa.

   Poista
  2. Anonyymi19.12.13

   ja tappaa tai satuttaa henkisesti sit vai ? Jos tupakoi ? Henkisestikkö se vaikuttaa lapseen kun tupakoi raskauden aikana... Harvinaisen typerä kommentti.

   Poista
  3. Mitä henkinen puoli nyt liittyi tähän?

   Poista
  4. Anonyymi7.1.14

   Faktat kehiin ennenkun tommosia alat väittää anonyymi. Raskausajan tupakointi voi tappaa lapsen. Esimerkiksi istukan ennenaikainen irtoaminen (jolle on suuri riski tupakoivilla äideillä) voi johtaa sikiökuolemaan. Myös reilusti ennenaikaisesti syntyneillä lapsilla (johon myös kohonnut riski) on heikommat selviytymismahdollisuudet. Se aiheuttaa myös sitä fyysistä kipua. Eli kyllä, kaikki tupakoivat äidit ottavat riskin ja vaarantavat lapsensa hengen, ihan samalla lailla kuin jos riiputtais puukkoja pinnasängyn yllä.

   Poista
 24. Mua ainakin alkoi oksettaa nähdessäni raskaana olevan äidin sytyttäessään tupakan.. Vaikka itse kyllä poltan, tuollaisen katsominen oli aivan kamalaa, kun näin mielessäni kaikkien niiden myrkkyjen kulkeutuvan vauvaan. Erittäin hyvä aihe jokaiselle mietittäväksi.

  VastaaPoista
 25. Olipa jotenki pysähdyttävä video! Oon kyllä täysin samaa mieltä sun kanssa. "Jotkut väittävät, että tupakka auttaa stressiin, mutta korvaisivat myrkyt mieluummin vaikka nallekarkeilla." Repesin XD mut totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kommentti on oikeesti totta. Jopa väitetään, että _lääkärit_ on kehottanut jatkaan polttamista, että kuulemma se stressi on pahempi kun tupakka lapselle. Ihan omia sepityksiä ne on tai sitten ammattitaidottoman lääkärin vastaanotolla käyty. :D

   Poista
 26. Anonyymi19.12.13

  Tämä teksti voisi olla suoraan minun kirjoittamani.Eli täysin samaa mieltä :)
  Eilen olin menossa Willaan,kun suojatien yli käveli äiti työntämässä vaunuja ja samalla poltti tupakkaa :/ Kamala näky oli!
  Jokunen kuukausi sitten radiossa kerrottiin,että kun odottava äiti polttaa tupakkaa niin sitä voisi verrata siihen, jos äiti kuristaisi lastaan.Järkyttävältä kuulostaa,mutta varmasti totta :( Itse en polta ja ensimmäisen tupakan maistoin ollessani 20vuotta eli aika äskettäin!Eikä se myrkky koukuttanut,hyvä niin :)
  Mukavaa joulun aikaa teille :)

  VastaaPoista
 27. Erinomainen teksti ja tosi pysättävä tuo video. Pistää oikeasti miettimään. Itse en ole äiti, Olen tismalleen samaa mieltä kanssasi! :)

  VastaaPoista
 28. Mä poltin 5,5 vuotta. Alotin jo 14 vuotiaana ja lopetin 19v, vähän reilu kuukausi lopettamisesta olinkin sitten raskaana. :) Onneksi lopetin jo aiemmin, mutta jos olisin polttanut vielä sillon kun sain tiedon raskaudesta niin olisin kyllä samantien lopettanut!

  En hyväksy raskaudenaikaista tupakointia ollenkaan. Kauhee ajatella miten pieni ihmisenalku kärsii siellä kohdussa, kun odottava äiti vetää röökiä. :/ Mun mielestä tuo video on kyllä ihan hyvä, vaikka onkin tavallaan aika "julma".

  VastaaPoista
 29. Anonyymi19.12.13

  Nuoret äidit facebook ryhmässä oli keskustelu raskaana tupakoinnista. Tuli ihan älyttömän paha mieli lukiessa niitä kommentteja kuinka moni tupakoiva äiti valitti siitä että neuvolassa valitetaan äideille jotka polttavat. Moni äiti sanoi että jos ei polta tulee stressiä ja vaikuttaa myös sikiöön yhtä lailla.. Mutta tupakka on paljon vaarallisempi sikiölle kuin stressi!

  VastaaPoista
 30. Hyvä postaus ja olen samaa mieltä vaikka itsekin poltin satunnaisesti raskauden aikana, onneksi olen nyt kuitenkin lopettanut. Mun mielestä neuvoloissa pitäisi enemmän puuttua tupakoiviin odottajiin ja kertoa enemmän tupakoimisen vaaroista ja järkyttää noilla videoilla vaikka jos ei muuten. :D

  VastaaPoista
 31. Huh, tää aihe saa mut aina todella pahalle tuulelle, melkeinpä raivostumaan. Kuka äiti voi olla niin (oksettavan) itsekäs, että vahingoittaisi omaa lastaan tahallaan?! Nyt on iltaa myöten pakko ottaa vähän iisisti ja yrittää olla hermostumatta tästä, joten sanon vain, että tällaisten äitien ei pitäisi lapsia tehdä. MUR!!!

  VastaaPoista
 32. Anonyymi19.12.13

  No sepä ei paljo auta jos et itte enää polta ku miehes kerra polttaa ja sä poltat passiivisesti.. monesti käy nii et se passiivisesti polttanu saa sen keuhkosyövän, eikä se ketä aktiivisesti polttaa.. tosin mistä nykyään niit syöpiä ei sais? Ku kaikes on kaikkee!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En polta passiivisesti tai jos poltan niin todella harvoin! Antti polttaa töissä (en oo siellä sen vieressä) ja Antti käy kotona polttamassa ulkona (ei oo parveketta) ja en oo sielläkään sen vieressä :) Kaikessa on kaikkea, ulkona ilma on täynnä pakokaasuja ja kaikkea muuta vaarallista, mutta en siltikään hyväksy sitä, et raskaana oleva nainen polttaa tupakkaa ja vaarantaa pienen ihmisen alun hengen ennen ku on ees syntyny tänne saasteeseen.

   Poista
 33. Hyvä että lopetit! Mä en halua haukkua ketää mut on kyllä suututtanu jotkut ihmiset jotka on haissu tupakalle tytön läsnäolles, tajuavatko itekkään että haisevat senki jälkeen ku sieltä röksältä tulevat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koht siit on kulunu kaks vuotta ku lopetin :) Välillä siis usein tupakanpolttajat haisee pahalta, eikä ne sitä ite varmaan haista!

   Poista
 34. Anonyymi19.12.13

  Todella hyvin kirjoitettu ja ajatuksia herättävä postaus! Itsekkään en voi sietää jos näen että joku polttaa raskaana ollessaan tai lapsen lähellä, se näky saa kyllä suututtamaan.. Muuten mulle on aivan sama jos joku haluaa pilata oman terveytensä polttamalla sitä tupakkaa mutta jos vaarantaa myös lapsensa terveyden niin sitä en kyllä hyväksy. Ois kiva lueskella enemmänkin tämmöisiä mielipide kirjoituksia sulta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipidepostauksia on kivaa kirjottaa, antakaa aiheita! :)

   Poista
 35. Mä oon sun kanssa niiiin samaa mieltä! Itse en ole koskaan polttanut (vain maistellut) eikä Aleksikaan polta :) Mäkään en vaan pysty mitenkään hyväksyy sitä että raskaana oleva nainen polttaa! Niin kauheeta.. :(

  VastaaPoista
 36. Anonyymi20.12.13

  Niin... totta, mutta samanlainen paasaus voitais pitää alkoholin juomisestakin. Onko mulla oikeus haukkua sua tyhmäksi vaikka käyt viihteellä harvoin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin mä kirjoittaa tän myös alkoholista. Mut ei tupakan polttajat ainakaan viisaita siinä oo ku vetää kehoonsa vapaaehtoisesti myrkkyä. Tää postaus käsitti sitä etten hyväksy tupakkaa + raskaus yhdistelmää, en myöskään hyväksy sitä jos raskaana oleva juo alkoholia pieni vauva massussa. Mä käyn viihteellä harvoin, mut ei mulla oo vauvaa mahassa sillon ku käyn.

   Poista
 37. Anonyymi20.12.13

  Hyvä postaus tosiaan! Oikeesti pistää niin vihaks kun jotkut idiootit vetää röökiä maha pystyssä tai niin että vauva on vaunuissa ihan vieressä!! Arg! Mäkin oon kattonu sitä raskaana ja rappiolla, se on briteistä. Siinä joku akka veti koko raskauden askin röökiä päivässä! Huh huh, en ymmärrä miten jotkut ei tajua että se on vaarallista lapselle, ja että vaikutukset voi näkyä vaikka vasta 10 v päästä :(:(:(

  VastaaPoista
 38. Anonyymi20.12.13

  hyvä postaus joo! mulla nyt täällä menossa rv 35+5 ja lopetin kans ku seinään! en kans vaan voi sietää sitä ajatusta et omaa lasta vahingoittais noin idioottimaisen tyhmällä tavalla :( mut kukin tavallaan tietysti...

  VastaaPoista
 39. Kiitos kaikille kommenteista ja mielipiteistä! :)

  VastaaPoista
 40. Anonyymi20.12.13

  Mun äiti poltti sillon kun odotti mua. Ja aika reilusti vieläpä, ei onnistunut vähentämään yhtään, vaan sen perus askin päivässä poltteli. Ihme kyllä mussa ei vastasyntyneenä ollut mitään poikkeavuuksia, synnyin ihan normaalin värisenä ja kokoisena 52cm ja 3140g, mutta ehkä sillä oli vaikutusta siihen etten vauvana ja varhaislapsuudessani meinannut millään kerätä painoa, vaikka söinkin oikein hyvin. Olin aina niin pienikokoinen suhteessa muihin ikäisiini. Sairastelinkin usein, joten varmaan se oli heikentänyt mun vastustuskykyäkin.

  Mut onneksi nuo näyttäisivät olevan ainoat mahdolliset haitat, mitä mulle tupakasta tuli. Joskus kouluikäisenä nekin jäi pois, ja aloin kasvaa ihan normaalisti enkä sairastellut sen enempää kuin ihmiset yleensäkään. Onhan se silti hirveetä, miten jotkut äidit on niin riippuvaisia tupakasta, ettei edes oman lapsen terveys ja hyvinvointi motivoi tarpeeksi lopettamiseen edes raskausajaksi. :/

  VastaaPoista
 41. Anonyymi20.12.13

  tupakointi on urpoo

  VastaaPoista
 42. Siis herranen aika toi video! Ihan kauhee! Tuli tosi paha olo tosta! :(

  Mää en ite oo koskaan edes maistanut tupakkaa ja oon siitä niin ylpee! :) Oon siis samoilla linjoilla sun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vaan ettet oo koskaan maistanu, ei sen maistamisessa voita mitään :)

   Poista
 43. Eksyn tänne sun blogiin aina kun mulla on reilusti luppoaikaa, ja voi vitsit mä tykkään näistä sun kirjotuksista!!:) Mä poltin aika saman tyylisesti kun sä ennen raskautta, mutta lopetin pari kuukautta ennenkun pamahdin, kun ei vaan huvittanu mennä tupakalle kylmään syys säähän :D Ei oo kyllä pielessä mielessäkään käyny mennä vetään röökiä nyt tässä tilassa, eikä varmaan tän jälkeenkään. Mulle oli lopettaminen tosi helppoo, mut ei se kaikilta vaan käy niin iisisti ja se on harmi :(

  VastaaPoista