5.3.2014

Miten siivoan?

''Siivoamis aika on! On aika siivota! Pese lattiat, imuroi kattilat!'' Terkut Tuulialle kun lukee tätä! 
Toi on siis mun ja ystäväni Tuulian joskus pikkutyttöinä keksimä biisi. Tuli vain yhtäkkiä mieleen kun aloin
kirjoittamaan tätä postausta. Mua siis pyydettiin aikapäiviä sitten tekemään postausta tästä aiheesta. En ole 
koskaan nähnyt kenenkään blogissa tällaista kirjoitusta, joten toivottavasti te tykkäätte tästä!

Mä tykkään, että on siistiä ja tavarat ovat omilla paikoillaan. Silloin kaiken löytää heti ja helposti. Mulla on varmaan joku pakko-oireinen häiriö noiden tavaroiden kanssa. Meillä on kaikki kaapit ja kaikki aina järjestyksessä. Mulla on ollut tää tapa jo ihan pienestä pitäen. En pysty kunnolla nukkumaankaan jos tiedän, että joku esine ei ole nätisti rivissä. Epäjärjestys, kaaos ja sotku aiheuttaa minussa ahdistusta. Antti taas on sellainen mun vastakohta. Saan aina olla siivoamassa sen jälkiä ja suoristelemassa sen kenkiä. Olen ehkä perinyt siivousintoni mummiltani. Mun mummilla oli myös kaikki esineet tiptop paikoillaan ja siivoamispäivä hänellä oli aina torstaisin. Mulla itselläni ei ole mitään tiettyä päivää jolloin pitää siivota vaan siivoan aina kun ehdin tai jaksan. Ei se kyllä ole mistään jaksamisesta kiinni vaan siitä, että on paljon viihtyisämpää asua ja elää puhtaassa kodissa kuin likaisessa läävässä.

Jokapäiviäistä siivoamista meillä on ainakin tiskaus, tahrojen pyyhkiminen, roskien vienti, Lukaksen ruokien siivoaminen ja lelujen kerääminen. Tavarat pysyvät omilla paikoillan kun ne palauttaa käytön jälkeen omille paikoilleen. Hieman vähemmän meillä imuroidaan ja pestään peilejä. Ikkunoiden pesua ja mattojen tamppausta näkyy meillä taas liian harvoin. Ajattelin nyt käydä yksitellen kuvien kera joitakin siivousjuttuja läpi!

Tiskauksella aloitettiin eli inhokilla. Meillä ei ole tiskikonetta ja kaikki täytyy tiskata aina käsin. Meillä on vain yksi tiskiallas, joten siinä on aika ahdasta tiskailla. Antti tiskaa ehkä sen viisi kertaa vuodessa ja mä taas tiskaan sen viisi kertaa päivässä! Yritän aina tiskata heti syömisen jälkeen, ettei pöydälle ehdi kerääntyä kamalaa tiskivuorta.
Lukaksen ruokien lakaiseminen lattialta on myös päivittäistä. Kaikki äidit tietää tän!
Pakko myöntää, että liiottelin kuvaa varten. Murensin meinaan ite ton lattian täyteen leivänpaloja! xD
Pölyt pyyhin ehkä joka toinen tai joka kolmas päivä. Meillä pölypallerot näkyvät heti pinnoilla sen takia, koska suurinosa huonekaluista on mustaa. Pölyjen pyyhkiminen on oikeastaan mieluisinta siivoamisessa!
Ikkunoita pesen harvoin, mutta Lukaksen sormenjälkiä saan pyyhkiä päivittäin.
Tossa purnukoita, joita meiltä löytyy kaapista. En ymmärrä miksi kuvasin ton Antin autonraikastimenkin!
Imuroinnissa tulee kuuma, imurista lähtee liian kova ääni ja selkäkin tulee välillä kipeäksi! Meillä ei imuroida joka viikko. Välillä varmaan vain kerran kuussa. Meillä taas mopataan lattiat ainakin kerran viikossa! 

Antti sanoi juuri vähän aika sitten, että olen himopyykinpesijä, mutta aika totta se on, koska harvoin pyykkikorista pursuu vaatteet yli laitojen! Pyykinpesussa ärsyttävintä on Antin haisevat raksavaatteet! 
Vessan siivoan ehkä vain parin viikon välein, mutta wc-pyttyä saa hangata oikeasti joka toinen päivä. 
Lukas aina matkii mua ja menee välillä salaa vessaan pesemään vessanpönttöä.

Tälleen meidän kämppä pysyy siistinä! Minä olen se joka meillä yleensä siivoaa. Antti taas käy töissä ja tekee suurinmaksi osaksi ruoan. Ai niin! Roskapussit laitan aina eteiseen ja Antti vie ne samalla kun käy röökillä.

Nyt mä alan tiskaamaan->

Kuinkas usein te siivoatte? Onko siellä muita jotka on perfektionisteja siivouksen suhteen?


31 kommenttia:

 1. Mies tossa vieressä luki tätä postausta ja tokasi että "hei, sama imuri kun meillä. :D En ees tienny että se tietää että meillä on imuri :DD

  VastaaPoista
 2. Anonyymi5.3.14

  Omaa huonetta kotona siivoa tosi harvoin mutta täällä koulussa siivoon oman huoneen vähintään joka toinen viikko ihan perusteellisesti, mut yleensä siivoon tän kyl joka viikko kunnolla :D
  S

  VastaaPoista
 3. Meillä mäkin siivoon eniten, mut vuorotellaan tiskien kanssa koska inhoon tiskaamista yli kaiken :D Tulikin mieleen että tänään on mun tiskivuoro.... Pyykkeihin en anna Jeren koskea enään ollenkaan (paitsi laittaa pesukoneeseen) koska se on pilannut vahigossa niin monta mun vaatetta laittamalla ne kuivariin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit ku ja jos meen joskus töihin niin sit Antti saa kans alkaa enemmä siivoo kotona! :D Mä oon tiskannu tänään jo kaks kertaa ja tuol on taas uutta tiskii D: Ai nii se sun trendikäs huppu! xD

   Poista
 4. Tääää oli kiva!!! :D oon oottanu et joku tekee tämmösen ku itde en ole jaksanu :D ja olen aivan samanlainen kuin sää että niibku omasta suusta olisi tullut tuo teksti :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi5.3.14

  Olipa kiva postaus, mä tykkään lukea muiden siivousrutiineista, koska olen jostain kumman syystä kiinnostunut siivoamisesta :D Olen laiska, mutta tykkään, että on siistiä.

  Imurointia inhoan eniten, joten onneksi meillä mies hoitaa viikottaisen imuroinnin. Myös tiskaus on ikävää, ja siksi meillä onkin tiskikone, jonka tyhjentäminen ja täyttäminen hoituu tasapuolisesti. Pyykkiä mies pesee ehkä vähän enemmän, roskat viedään tasapuolisesti, lakantat vaihdetaan joka toinen viikko yhdessä. Niin ja laminaatin pyyhkii mies silloin tällöin, ei kovin usein, kun ei se hirveästi näytä likaantuvan.

  Kaikki muu on aika lailla mun tehtävä, koska olen tarkempi eikä toi tollo tajua, että jotain muutakin täytyy tehdä kuin imuroida. :D Eli joka viikko pölyt, wc, pyyhkeiden vaihto, keittiö. About joka toinen viikko siivoan vähän perusteellisemmin, eli pesuhuone, märällä liinalla mahdolliset tahrat ovista ja tasoista muuallakin kuin keittiössä. Mattoja/tyynyjä/vilttejä tuulettelen, kun jaksan.

  Tulipas pitkä selostus... :D

  VastaaPoista
 6. Haa olipas kiva postaus :D Vähän vaihtelua!:D

  Joo siis täällä yks siivouhullu ilmoittautuu! Mun on pakko myöntää : mä imuroin kerran päivässä :D Tuun hulluks, jos en ole saanut imuroida! Meillä on rikkaimuri keittiössä ja sitten on tollanen perus Volta- imuri, joka on aina keskellä lattiaa johto seinässä, se kuuluu sisustukseen xD En vaan voi sille mitään, oon joku imuriaddikti!!:D Kaikki sukulaiset aina kiusaa mua mun imuroinnista. Oon ihan hullu. :D Kaikki pitää olla kotona järjestyksessä, en yhtään tykkää olla sotkun keskellä! Toki Nea saa touhuta ja sotkea kun leikkii, mutta sitten kun leikit loppuu siivotaan lelut yhdessä. Meillä myös tiskikone ja pyykkikone pyörii jokapäivä.. Siivoaminen on kivaa! Mikä ihana tunne onkaan kun lösähtää sohvalle ja on siistiä ja tuoksuu raikkaalle... :D Vähän pelottaa kyllä meidän valkoisten sohvien puolesta. kun kohta täällä on kaksi sotkijaa.... :D

  VastaaPoista
 7. Anonyymi5.3.14

  Minulla on siivouspäivä lauantaisin.

  Vessassa pyyhin wc-istuimen renkaat, vesisäiliön sekä pesen sen sisäosan. Käsienpesualtaan pyyhin, mutta kerran kuukaudessa pesen sen astianpesuharjalla. Pyyhin wc:n oven sekä pyykinpesukoneen ulkopuolelta. Lattian imuroin tai lakaisen. Peilin pyyhin tarvittaessa. Kerran kuukaudessa pesen myös lattiakaivon (meillä siis wc- ja suihku samassa tilassa).

  Olohuoneessa ei ole paljoa mitään tekemistä, lauantaisin imuroin siellä ja ti, to ja la pyyhin pölyt. Sama makuuhuoneessa, lauantaina imurointi ja ti, to ja la pölyt.

  Keittiössä pölyjen pyyhintä samalla tavalla, kolmesti viikossa. Tiskaan päivittäin, meillä ei siis ole myöskään astianpesukonetta. Tiskipöydän tasot pyyhin päivittäin tahrojen vuoksi.

  Kerran kuukaudessa moppaan lattiat, tai jos on likainen niin useammin.

  Ikkunat pesen kerran vuodessa.

  Itselläni on käytössä kolmea erilaista pesuainetta, joita käytän vaihtelun vuoksi. Lisäksi käytössä on mikrokuituiset pölypyyhkeet ja mopin lankaosat ovat mikrokuituiset.

  Oli mukava lukea tällainen postaus. Haluan vain sanoa, että kiinnitä huomiota työn ergonomiaan; kuvistasi näet, miksi selkäsi kipeytyy mm. imuroinnin aikana. :)

  VastaaPoista
 8. Täällä kans siivoushullu! :'D mä imuroin meillä pääsääntöisesti joka toinen päivä. Enkä ymmärrä mistä sitä pölyä edes riittää joka kerralle!? Meillä on kyllä koira vaikkakin ihan pieni chihu mutta silti, kyllä se ulkoa aina roskaa ja hiekkaa tuo. Joka toine viikko on kunnon siivouspäivä ja silloin luututaan lattiat , tuuletetaan matot ja pyyhitään pölyt! :D

  Hauska postaus! Tämmösiäkin on kiva lukea kun kaikilla on niin erilaiset tavat ja tyyli :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5.3.14

  Apua miten teidän matot pysyy puhtaana kun vaan kerran kuussa imuroit kun ite joudun parin päivän välein imuroimaan :D Ite taas oon tosi laiska pesemään lattioita, tuntuu aina helpommalta tarttua imuriin.. Pyykkiä pesen monta koneellista päivässä ja silti kolme pyykkikoria tursuaa vaatteita, en vaan ymmärrä miks ne ei koskaan vähene :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil on niin vähä mattoja! Keittiön mattoa joudun siivoon kuitenki joka päivä ku Lukas tiputtelee ruokaa siihen :D Mut sit taas olkkarin matto pysyy kauemmin siistinä, koska ei syödä olkkarissa eikä kävellä kengät jalassa sisällä xD Mun mielestä taas mukavampaa vetää märällä mopilla lattiat ku imuroida. Moppi ottaa kaikki tarhratki samalla, imuri ottaa vaan pölyt ja murenat!
   Aina tulee kyl uutta pyykkii! Lukaksella ja Antilla tulee likapyykkii paljon enemmän ku mulla! xD

   Poista
 10. Tää oli älyttömän hyvä postaus! :-D Ihanat kuvatkin! Tää siivoaminen on mulle myös ajankontaista, koska kotona asuessa äiti hoiti kaiken ja nyt omilla asuessa kukaan ei siivoa sun jälkiä.. Itse asiassa joutuu ite siivoamaan sekä omat, poikaystävän ja koiran jäljet. Onneks poikaystävää voi komentaa. >;-) Siivoaminen on kyllä superkivaa, vaikka sen alottaminen on aina vaikeeta.

  VastaaPoista
 11. Ja vitsi näytät ihan joltain pieneltä nukelta kun sulla on noi jättipinnit päässä! Haha, ihana!

  VastaaPoista
 12. Anonyymi5.3.14

  :-D rupesi naurattaan kun huomasin että kas serkku samanlainen siivous intoilia kun minä.... Kaverilta sainkin lempinimen "rätti riitta" . Luulen kanssa että mummilta tämä lähtösin. :-)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! xD Teil on kyl aina niin siistii! Tullaa lauantaina synttäreille! :)

   Poista
 13. Pitkään oon jo seuraillu sun blogias ja _ihana_ kun teet tämmösiäkin postauksia! Oot nii aito :) Aina tulee hymy huulille kun luen näitä. Mulla kotona myöskin ''pidän yllä järjestystä'' 24/7 mutta täällä ei olekkaan sottaamassa itseni lisäksi kuin pieni koira ja undulaatti. Kamalinta siivoiltavaa on suihkun ja saunan lattiakaivot, niitä tulee turhan harvoin pestyä :/

  Kiitokset vielä tästä erilaisesta postauksesta ja aurinkoista kevättä sinne teille kaikille :)

  VastaaPoista
 14. Anonyymi5.3.14

  Kiitos Heli tästä postauksesta!! Sain otettua itteeni niskasta kiinni tän postauksen luettuani, ja siivosin koko kämpän ihan kunnolla! Mä siis vihaan siivoomista yli kaiken ja varsinkin pölyjen pyyhkimistä, en voi ymmärtää miten kukaan voi tykätä siitä.. :D Tykkään kans että on siistiä, vihaan sotkua. Siltikään en tykkää siivota, ristiriitaista. :D
  -Tiia

  VastaaPoista
 15. Hihi, kiitos kun kirjoitit, mä ehdotin tätä aihetta! :D Ja yllättävän suosittu se näköjään olikin. xD Heh. Mä oon kyl ihan liian laiska siivooja, mut sain tästä taas vähän intoo lisää! :D

  VastaaPoista
 16. Anonyymi5.3.14

  Täällä kans siivousaddikti! Asun poikakaverin kanssa 39m2 yksiössä. Vaatekaappeja on tasan yksi, joista puolet on mun vaatteille ja toinen puoli poikakaverille. Vaatteits kertyy siis sohvan nojalle joka päivä ja saa asunnon näyttämään entistä täydemmältä, joten joka päivä tulee laskosteltus vaatteet kaappiin, rasvapurkit pöydällä pitää olla suorassa, viltti laskosteltuna jos sitä ei käytetä, keittiön taso turhista astioista tyhjä (onneks on ast.pesukone), sekä vessan pönttö tulee pestyä myös aika usein. Koulupöytää kun ei ole, niin kouluvihkot ka tavarat on olkkarin pöydällä, nekin tulee järjesteltyä päivittäin siististi pöydän reunaan ettei näytä kauhealta kaaokselta :D Enemmänkin siis järjestelen tavaroita, teidän saippuatelinekin näytti suihkussa olevan aila järjestyksessä, sama täällä vessan tavaroilla jotka ovat korissa, ne täytyy olla järjestyksessä. Pyykit laitan tiettyyn järjestykseen kuivumaan (toiselle siivekkelle omat pikkuvaatteet ja toiselle puolen kaverin), ast.pesukonetta täytettäessä samanlaiset lasit ja lautaset tulee olla vierekkäin (mistä huomaan että täytän kaverin jälkeen aika monesti koneen uudestaan, hän vain laittaa astiat sinne, mutta kun minä käyn sen uudestaan läpi niin astioita mahtuu enemmän) :D

  VastaaPoista
 17. Meillä siivotaan vähän liian harvoin. Sellasta pientä joka päivä, mutta enemmän pitäs siivota. Nytkin on sellasessa kunnossa kämppä, että hävettää. :(

  VastaaPoista
 18. Anonyymi5.3.14

  Kiva postaus :-)

  VastaaPoista
 19. stiina5.3.14

  Oon just samanlainen perfektionisti ja himo siivoaja, häiritsee kaikki pieninkin lika ja pöly tai epärjärjestys tai jos jokin tavara lojuu vaan lattialla tai on väärässä paikassa, tyynytkin pitää olla tietyssä järjestyksessä sohvalla. ja tiskit tiskaan aina heti käytön jälkeen niin ei kerry vuoria koskaan, tuuletan aina siivouspäivänä kaiken matot,tyynyt, sohvan istuintyynyt ym. viikonloppuna kun oli kaveri käymässä joka on ihan toista maata tässä siivousasiassa, niin suunnilleen luutun ja imurinkans kulin sen perässä ja järjestelin tavaroita paikoilleen :D se koitti vähän antaa mulle siedätyshoitoa mutta ei se paljon tehonnut :D

  VastaaPoista
 20. Mä yleensä siivoon sillä aikaa kun mies on töissä. Joka päivä ainakin tiskaan, siivoon lapsen ruokia lattialta, pyyhin tasoja, petaan sängyn jos sitä siivoomiseks voi kutsua, kerään monta kertaa lelut koriin, järjestelen ja imuroin :D välillä tuntuu et koko ajan saa olla siivoomassa, mut en viihdy yhtään sotkusessa kodissa :) sen lisäks ku tekee ruuat jne tuntuu olo aika kotiorjalta, no ei haha :D

  VastaaPoista
 21. Täällä myös yks siivoushullu! :D Siivoan joka päivä sellaista pientä. Mutta ootan vapaapäiviä, kun kuuta nousevaa! :D Sillon pääsen aina kunnolla siivoomaan; vaihdan lakanat, imuroin ymym.. Vessan pesen lähes joka päivä! :DD

  VastaaPoista
 22. Tää ei kyl liity siivoomiseen mut vitsi sulla on hyvä kroppa! Oon kateellinen :) niin ja meillä on kans tommonen imuri :)

  VastaaPoista
 23. Anonyymi6.3.14

  Meillä siivotaan kerran viikossa. Silloin imuroidaan, pyyhitään keittiön kaapinovet ja liesi (tietty se pyyhitään aina kokkauksenkin jälkeen), pyyhitään pölyjä, vaihdetaan lakanat, siivotaan vessa eli pyyhitään ja harjataan poönttö ja allas, ovet ja rivat, ja lattia.

  VastaaPoista
 24. Meillä on lauantai siivouspäivä tai joskus perjantai. Imuri heiluu 2 kertaa viikossa, moppi kerran viikkoon, tiskikoneen täyttää ja tyhjentää mies. :D minä imuroin,luutuan, teen ruoan ja pyyhin pölyt. Pyykkiä pestään molemmat mutta joka toinen päivä pyörii kone tai kaks ettei pyykit pääse kertymään! :) Kiva postaus!!

  VastaaPoista
 25. Anonyymi6.3.14

  Tää oli kiva! Ja kiva olisi lukea postaus sun töihin paluu suunnitelmista. Eli siis onko milloin aikomus, mitä teet työksesi ja mikä ikä on sun mielestä sopiva lapselle mennä hoitoon? :)

  VastaaPoista
 26. Toinen siivoushullu ilmoittautuu! olipa mukava postaus :)
  Kadehdin teitä jos pärjäätte harvemmalla imuroinnilla, meillä taas kaks karvapalloa (kissaa) pakottavat imuroimaan päivittäin... meillä onneks mies hoitaa sen homman, koska toi on niiin totta et siinä tulee vaan selkä kipeeks!! :D Lattioita meillä taas pestään ihan liian harvoin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi8.3.14

   Selkä kipeytyy, jos on huono ergonomia eli selkä väärässä asennossa. Harmittavan yleinen ongelma, meillä esimerkiksi on niin lyhyt varsi imurissa, ettei edes voi imuroida selkä suorassa. :(

   Jos on lemmikkejä ja tuntuu, että tarvitsee imuroida päivittäin, niin kannattaa kokeilla toista tekniikkaa. Pyyhi kuivalla tai vähän nihkeytetyllä mikrokuituisella mopilla pölyt kasaan ja kerää ne rikkalapiolla pois. Se KERÄÄ ja POISTAA pölyn ja karvat. Imuroiminen kyllä imee suurimmat, mutta myös PÖLLYTTÄÄ sitä hilsettä/pölyä takaisin huoneilmaan. Tuloksena; seuraavana päivänä pöydillä ja pinnoilla saman verran pölyä kuin eilen, vaikka juuri siivottu.

   Jos haluaa sen pölyn poistaa, eikä leijuttaa ilmassa, kannattaa yrittää vähentää imurointia ja enemmän pölyjen pyyhintää. :) Näin sen pölyn saa joskus myös pois, eikä vaan pöllytä sitä.

   Poista