28.5.2014

Asua & ensiapua

Tällaiselta näytti asuni muutama päivä sitten silloin kun oli vielä kesäistä ja aurinkoista. Tällä hetkellä ulkona näyttää synkältä ja sateiselta. Viime viikolla aloin tuunailemaan vanhoista valkoisista farkuista shortseja ja näistä tuli tosi kivat! Tän asun suunnittelu lähtikin uusvanhoista shortseista ja pinkeistä hiuksista. Pink, white & leopard!
 Toppi Lindex / Shortsit DIY / Vyö Tommy Hilfiger / Laukku HerSecret (saatu) / Kengät Spirit Store 

Mulle tapahtui maanantai-iltana aika paha onnettomuus, josta mainitsinkin jo blogin FB-sivulla.
Onneks selvisin säikähdyksellä! Siinä olisi meinaan voinut lähteä henkikin.


Kävin ihan normaalisti illalla suihkussa. Kello oli ehkä jotain 21-22. Olin juuri tulossa suihkusta pois, mutta huomasinkin, että pesukoneen päälle oli kerääntynyt pölyä. Mä kun en tykkää liasta niin päätin idioottina ottaa suihkun käteeni ja alkaa oikealla kädellä suihkuttamaan pesukoneen päälle vettä ja samalla vasemmalla kädellä pyyhkimään pölyjä. Naps! Säpsähdin ja säikähdin. Tuntui siltä kuin joku olisi potkaissut mua selkään ja aluksi luulinkin, että mun selässä muljahti joku. Sitten älysin, että se oli sähköisku! En ole koskaan ennen edes saanut sähköiskua jos mukaan ei lasketa niitä pieniä mitättömiä mitä saa esim. HopLopin liukumäestä :D No tää pesukoneesta saatu tälli meni vasemmasta kädestä kehon läpi oikeaan käteen. Juoksin täyttä päätä itkien olkkariin kertomaan Antille tapahtuneesta. 

Aloin lukemaan netistä sähköiskusta:
 ''Kosteus parantaa sähkönjohtavuutta, siksi erityisesti kosteissa tiloissa verkkovirrasta saatu sähköisku tuottaa suuremman virtauksen kehon läpi ja siten suuremmat vauriot kuin esimerkiksi kuivan käden kautta johtuva verkkovirta.'' Mähän olin ihan läpimärkä! ''Merkitystä on myös sillä, mistä ja minne se virta ruumiin lävitse kulkee. Kädestä käteen ja kädestä jalkaan ovat kaikkein vaarallisimmat reitit.'' Isku meni vasemmasta kädestä oikeaan käteen! ''Sähköiskussa voimakas virtaus kehon läpi voi aiheuttaa sydämen sähköisen toiminnan häiriytymisen ja sydänpysähdyksen. Sydämen sähköiskusta voi myös seurata sydänlihaksen vaurioitumista.'' Tätä kohtaa lukiessa tärisin ja mua pelotti ihan suunnattoman paljon!

Mun äiti tuli meille ja lähdin Antin kanssa kohti Hämeenlinnan ensiapua. Kello oli siinä vaiheessa 
jo jotain 00:00. Mut laitettiin sairaalassa sydänfilmiin, otettiin pulssit ja kaikki. Lopuksi lääkäri vielä kuunteli stetoskoopilla sydämen sivuäänet. Mun sydän hakkasi, pumppasi ja sykki täysin normaalisti! Huh! Sain huokaista helpoituksesta! Mulla oli suojelusenkelit matkassa ♥ Kotona oltiin vasta joskus puoli neljän aikaan yöllä.

Jatkossa pitää muistaa ottaa pesukoneen töpseli pois seinästä suihkun ajaksi ja tänään Antti saa suosiolla
pestä pyykkiä. En tiiä oliko siinä pistorasiassa jotain vikaa vai voiko muka noin helposti tulla sähköisku? 
Mua ahdistaa vieläkin koko tapahtuma ja mun vasemman käden nimetön ja keskari ovat edelleen puuduksissa. Tällaisen tilanteen sattuessa sitä ymmärtää miten tärkeä elämä on ♥ Carpe diem!

Onko joku teistä saanut joskus sähköiskun?

Mitäs piditte mun asusta?


42 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh en puhelimella oo huomannut että edellisessä postauksessa kerrot noista hiuksista :) Ihanat ne on joka tapauksessa!
   Onko väri lähtenyt helposti pois pesussa, vai onko jäänyt jotain laikkuja?
   Oon kans ite yrittänyt värjäillä pinkkiä tukkaa. Yhdellä värillä tuli liian tumma ja väri lähti melkein heti pois, ja toisella vaaleisiin hiuksiin jäi oransseja kohtia :/

   Poista
  2. Tällä ja tällä värjäsin!
   Ei oo jääny laikkuja, mut kyl tää aika nopee haalistuu. Viimeks tais mennä kaks viikkoo niin oli kaikki lähteny pois. Eilen pesin hiukset silleen et yritin ettei pinkit hiukset kastu, pesin niinku vaan tuolt päältä hiukset :)

   Poista
 2. Oho!! Oliko pesukone siis päällä? Aika pelottavaa, jos voi saada sähköiskun vaikkei kone olis edes päällä!!

  VastaaPoista
 3. hui kamala! :O onneksi ei käynyt pahemmin! <3

  söpö look!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Jossain luki et jos sydän sattuu samaan aikaan lyömään ku saa sähköiskun niin sillon sähköisku voi sekoittaa sydämen lyöntejä ja tulla se kammiovärinä tai sydän pysähtyä :/

   Kiitos ::)

   Poista
 4. Hui kauhistus! Onneksi säikähdyksellä selvisit! :O

  Ja kaunis olet, ihanat hiukset!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks se sähköisku oli semmonen, etten jääny siihen pesukoneeseen kiinni sätkimään! Se kesti vaan hetken, mut pelotti kuitenki ku se meni kädestä käteen ja sydän oli siin välissä :S

   Kiitos ihana Mia :) <3

   Poista
 5. Äiti joka on ollu kymmene vuotta kodinkonryrittäjä meinas tos et normaalisti pesukoneet on suojattuja eikä pitäis saaha sähköiskua.. eli joko pistorasiassa vika tai kone rikki. Kannattaa tarkistaa ettrei käy uutta vahinkoo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei pesty sil tänään pyykki eikä pestä enne ku toi kone on tarkistettu :)

   Poista
 6. Pelottavaaa.. Meidän pesukone on aina seinäs kiinni. Oon käyny suihkussa kans silleen et on ollu päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Nyt jatkossa sit silleen et töpseli seinässä vaan sillon ku kone käy :)

   Poista
 7. Hui!

  Meille siis lapsesta asti opetettu "töpseli pois seinästä suihkun ajaksi" on ihan fiksu ohje...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mulleki, mut vaikka olisi kuinka varovainen ja ennakoisi, voi silti sattua ja tapahtua..

   Poista
 8. Karmeeta! Onneks ei käynyt pahemmin! Mä oon ihan neuroottinen sähkölaitteiden kanssa - tosin lähinnä tulipaloriskin takia. Tyyliin otan makkarissa kaikki stereoiden ja tietsikan töpselit pois seinästä ennen nukkumaanmenoa, vaikka on palohälytinkin. :'D Mua häiritsee se, kun ne pistokkeet on suoraan mun sängyn alla...
  Kauheeta kun joskus pitää muuttaa kerrostaloon, ja niis kylppäreissä on usein ahdasta, et pitää olla tosi varovainen. Meil on nyt onneks suihku kylpyhuoneessa kaukana sähkörasioista ja -laitteista. Rasia on katon rajassa ja siinäkin lukee, että "älä käytä suihkun aikana".xD Siinä on vielä semmonen läppä, joka räpsähtää niiden reikien päälle, kun mikään laite ei oo kytkettynä siihen - ei mee roiskeitakaan. Neurootikon unelma <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hirveetä! Mua on alkanu nyt kans pelottaan ku uutisis on ollu noit tulipalo juttuja. Käyn aina pari kertaa tarkistamas et kaikki levyt, kahvinkeittimet ja kaikki on pois päältä enne ku lähtee ulos tai alkaa nukkumaan. Mä oon asunu aina kerrostalossa ja aina on ollu pesukone ihan suihkun vieressä :S Meil on tuol vessassa kaks pistorasiaa seinässä ja niis on ne läpät!

   Poista
 9. Hui vähän pelottavaa! Onneks ei käyny pahemmin!!
  Noi sun hiukset on I-H-A-N-A-T!! ♥ oikeesti aaaaaaaaaaa.... mäki haluun!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks ei käyny pahemmin :)
   Kiitos!! :) <33 Vaalenna ja värjää :)

   Poista
 10. Apua, ihan hirveetä.. kerran oon saanu rikkinäisestä suoristus raudasta ranteeseen sähköiskun ja jo se sai mut heittään sen raudan ilmaan, sattu!! Voi vaan kuvitella , miten hirveeltä tollanen tuntuu ja se pelko, et onko siitä tullut jotain vahinkoa.
  Ehkä se vesimäärä oli liikaa koneelle, kun se oli kuitenkin seinässä tai saattaa kyllä olla rikki.Ehkä ostaisin uuden, vaikka ne paljon maksaakin:(

  Kiva muuten tuo pinkki vyö,sopii sun hiuksiin:)

  VastaaPoista
 11. Voi kauhee :O ! Onneks tosiaan ei käyny mitään, oisit voinu vaikka kuolla :( Kauhea ajatuskin, hyi!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kauheeta oli kyl :( Onneks oli tuuria enkä jääny siihen kiinni! Ihan tyhmän tuntuista se oli kyl ku meni kädestä käteen ja sit selässä tuntu ja aluks en ees älyny et mitä tapahtu! :/ Onneks ei vaikuttanu sydämeen mitenkään :) Siinäki oli tuuria, koska jos sydän olis just pumpannu niin olis voinu vaikuttaa...
   <3

   Poista
 12. Hui ihan kamalaa! :o onneks oot kuitenki kunnossa! Kannattaa tosiaan tarkastuttaa se ette uudestaa käy tollaista :/

  p.s ihana asu ♥

  VastaaPoista
 13. Anonyymi28.5.14

  Toisaalta toi oli sun oma vika. Kuka idiootti suihkuttaa sähkölaitteen päälle vettä ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiän ja kirjotin tohon tekstiin et olin idiootti.

   Poista
 14. Hui kauhee!! :o onneksi mitään ei käynyt! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) <3 Lääkäri sano et mun sormiin voi tulla palovammat, mut ei oo tullu mitää :)

   Poista
 15. Virpi28.5.14

  Hyvä että olet kunnossa, se on tärkeintä!

  VastaaPoista
 16. Hui! :o Onneksi selvisit säikähdyksellä eikä mitään pahempaa käynyt! <3

  VastaaPoista
 17. Onneksi ei käynyt pahemmin! ♥ Hyvä että kävitte ensiavussa, kun sähkärit todellakin ovat hengenvaarallisia..
  Ihanat nuo shortsit, sopii täydellisesti pinkkien hiusten kanssa! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :) <3 Hyvä kuitenki käydä tarkastuksessa, ku sitä ei pakosti huomaa aina vaikka sähköiskun jälkeen sydän löiski väärin..
   Kiitos :)

   Poista
 18. Anonyymi28.5.14

  Ei olis kyl mulle tullu mieleen suihkulla suihkuttaa päälle.. mut sit taas toisaalta mulle tuli kyl mieleen pistää sormi suoraan pistorasian niihin metallijuttuihin ku se suoja oli pois siitä päältä ku maalattiin.. mikäköhän älynväläys sekin oli.. ? ;D oot jo kadehdittavan ruskee! :D mä oon viel kalpee ku kalkkilaivan kapteeni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Saitko sähköiskun? :S Mä rusketun tosi helposti :)

   Poista
  2. Anonyymi30.5.14

   Sain mut se oli ihme kyllä semmonen pikkunen vaa.. :) olis voinu kuvitella et pistorasiasta olis tullu kunnon tälli. :D heti menin mäki googlettaan ku säikähdin nii paljo. ;D

   Poista
 19. Anonyymi28.5.14

  Hui kauheeta, onneksi oot kunnossa! Olet kyllä tosi nätti ja hyväkroppanen. Sellanen tuli mieleen, että sulle voisi sopia sellanen pikkasen lyhyempi tukkakin esim olkapäille kerrostettuna leikattu. Keventäisi vaikutelmaa ja pää ei korostuisi niin paljon suhteessa muuhun vartaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon muute samaa mieltä, että lyhyt tukka sopis Helille ihanasti!! Korostais mahtavasti tuota kauniiden kasvojen luustoa, joka jää nyt vähän piiloon.. :)

   Poista
  2. Hiukset kiinni niin tulee kasvot esiin :) En haluu/raaski leikkaa ku mul ei oo koskaan enne ollu näin pitkii hiuksii :) Pikkutyttönä mul oli aina polkkatukka ja seuraavan kerran sit joskus vanhempana :)

   Poista
 20. Anonyymi28.5.14

  Hui! Onneksi ei käynyt pahemmin. Ei kai normaalisti kuitenkaan pitäs käydä tolleen, kannattaa tutkia pesukone ja ne pistorasiat jollain sähkömiehellä! :S Meillä on aina pesukoneet ja laturit yms pois seinästä kun ei ole käytössä. Tai no mikron ja tiskikoneen johto taitaa olla aina seinässä. Mut ei muiden laitteiden, koska pelkään et niistä voi syttyä joku tulipalo, tai jotain...

  Ja hei älkää moittiko Heliä että oli oma vika toi. Mäkin kerran kuivasin hiuksia pesualtaan ääressä ja sitten huomasin kädessä jotain sotkua, niin ajattelin et huuhtasen sen pois, samalla ku hiustenkuivaaja hurisi toisessa kädessä.. En tiiä oisko siitä sit tullu sähköiskua mut onneks havahduin että hei ehkä ei kannata tehdä! Ajatuksissaan sitä voi sattua kaikkea :/

  VastaaPoista
 21. Anonyymi29.5.14

  Eikö teillä ole vikavirtasuojaa? :O Joku minkä pitäis estää tollaisen tapahtuminen...Vanhemmissa taloissa ei kai aina oo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä :/ Meijän talo on 1950 rakennettu

   Poista