18.10.2014

Näkkärikana

Halusin tulla jakamaan teille todella helpon ja terveellisen ruokavinkin. Ystäväni Sari kertoi minulle tästä jo
pari viikkoa sitten ja mähän innostuin heti! Tämän toteutus ei kuitenkaan onnistunut niin pian, koska meillä toi isäntä oli suunnitellut ruoat valmiiksi monelle päivälle. No viime viikolla tein sitten tätä ja ainakin Lukaksen 
kanssa tykättiin! Kyllä Anttikin yllättyi kun oli mun tekemä ruoka töiden jälkeen valmiina. Mitäs mä sitten tein?
Näkkärikanaa eli näkkileipäkanaa. Itse en ollut koskaan ennen kuullut kyseisestä ruoasta mitään. 
Ei ensisilmäyksellä uskoisi, että tuossa lautasella on näkkileipää. Jos haluat tehdä saman annoksen niin tarvitset:
Kanapihvejä. (Ostin maustamattomia.)
Näkkileipää. (Koulunäkki.)
Täysjyväriisiä (Hyvin sopis myös perunat.)
Salaattiin: Kurkkua, tomaattia, fetaa ja oliivia.

Valmistus: 
Aloitin näkkileipien murskaamisella. 
Laitoin näkkärit muovipussin sisälle ja painelin maustepurkilla.
Sen jälkeen maustoin kanapihvit kevyesti suolalla ja pippurilla.
Sitten uitin kanat munissa ja pyörittelin näkkärimuruissa.
Riisit kypsymään ja pihvejä paistamaan. (Paistoin Ekstra-neitsytoliiviöljyssä)
Pitää olla varovainen kanojen kääntelyssä, ettei näkkärimuru irtoa.
Paistoin paistinpannulla 5 min puoli ja samalla tein salaatin.
Nom nom! Pienellä lisällä saa kanaan ihan uudenlaisen maun.

Oletko joskus maistanut ja kuka aikoo koittaa?

Tänään mä sitten leivon jotain :)


19 kommenttia:

  1. kuulostaa niin helpolta ja hyvältä et pakko koittaa joskus (=pian) :D en oo koskaan kokeillu tai edes kuullu tälläsestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli helppoa ja hyvää :) Pitää taas joku päivä tehä vaikka kalalle toi sama! :P En mäkään ollu viel pari viikkoo sit kuullu!

      Poista
  2. Mä haluan kokeilla tota kans! :D Näyttää tosi hyvältä! Tulikin mieleen yks päivä kun mietin teidän ruuanlaittoa, että teettekö koskaan kastikkeita? Ainakin usein mitä oot kuvia ruuista laittanut tänne, niin niissä ei oo mitään kastiketta ja mietin et eikö ruoka oo sit aika kuivan makusta? :D Tai no ite oon kyllä tottunut melkein joka ruualla kastiketta syömään kans, niin varmasti tottumuskysymys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyl tehä melkein koskaan. Ehkä se on sit tottumiskysymys! Mut esim spagetti ja jauhelihakastike niin siinähän on. Nyt ku aloin miettiin niin sillon ku olin raskaana niin silloin oli välil ruskeakastiketta/valkokastiketta, mut meijän mielestä ne ei ees maistu hyviltä. Kyl mä silti voin syödä jos olis! Eiks ne kastikkeet oo just kalorisia ja epäterveellisiä.

      http://hugmetinkerhell.blogspot.fi/2014/01/kullanrapeat-kalafileet.html
      Tos on kermaviilikastike ja siitä kyl tykkään! :P

      Poista
  3. Oi, täytyy kokeilla! Mä murustan aina corn flakeseja ja niissä pyörittelen ja laitan uuniin ni tulee tosi helposti terveellisempiä nugetteja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile! :) Noi kuulostaa hei tosi hyviltä kans, nam! :P

      Poista
  4. Anonyymi18.10.14

    Itse teen samaa maissimuroilla tai tacosipseillä ja hyvää on!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoin just Antille noista tacosipseistä niin niitä on pakko koittaa joku päivä! :P

      Poista
  5. Täytyykin pistää tää ohje korvantaa ja kokeilla joskus! :) Sit vielä currykastiketta ni namnam :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva et tästä postauksesta oli hyötyä! :) Sun blogissa oli kans niit ruokaohjeita niin pakko kans koittaa jotain niistä! :P

      Poista
  6. Pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuu kertoo sit et miltä maistu? :P

      Poista
  7. Anonyymi18.10.14

    Joo tätä ois kiva kokeilla! Tai maissilastuillakin toimis. Harmi kun meillä ei oikein syyä kumpiakaan. Tuntuu tyhmältä ostaa iso paketti jotain jos se jää sit käyttämättä suurimmaksi osaksi. PS. Ekstraneitsytoliiviöljyllä ei pitäis paistaa vaan tavallisella oliiviöljyllä, kestää paremmin paistoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osta pieni pakkaus/pussi näkkileipää, maissilastuja? :) Mä tykkään näkkäreistä ja maissilastuista :P Ai okei, meil ei ollu muuta, nii käytin sitä. No aina oppii uutta! :)

      Poista
  8. Anonyymi18.10.14

    Pakko oli testata kun broileri fileitä kaapissa oli. Tein ruisnäkkäristä ja oli muuten hyvää!! Omnom! Kiitos hyvästä vinkistä!

    VastaaPoista
  9. Anonyymi19.10.14

    Tee sellanen postaus, mis kerrot sun ja antin suhteen kohokohdat siitä asti ku tutustuitte :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi21.10.14

    Haha kokeiltiin eile, mut laitettiin uuniin 6 pihviä ja kaks paistettii pannulla. Uunissa tuli paremmat ;)

    VastaaPoista
  11. Anonyymi21.10.14

    Kyllä tolla extra virgin öljylläkin voi paistaaa, niiden ero on vaan se et, toi extra virgin on kylmäpuristettua, niin siin on enemmän kaikkia ravintoaineita vielä tallella! :) Eli järkevämpää sitä on tietysti käyttää kylmänä, kun ne ravintoaineet tuhoutuu kuumentaessa, mutta siis ihan käy paistamiseen siinä missä muutkin öljyt! :) näin vaan korjatakseni aikaisempaa anonyymiä!

    Hauska idea toi näkkärikuorrute! :) ja ihana blogi sulla edelleen. Vanhempiin postauksiin verrartuna, tullut paljon "ammattimaisempi" tästä, ennen kirjotit paljon rempseemmin! Hyvä juttu siis! :D

    VastaaPoista