18.11.2014

Korvisten historia

Sain hetki sitten kommentin, jossa pyydettiin postausta mun korvakoruista. Milloin otin ja tekikö kipeää? Mulla on vasemmassa korvassa yhdeksän korvista ja oikeanpuoleisessa korvassa seitsemän korvista. Ysi on muuten aina ollut mun onnennumero ja seiska inhokki numero. Ehkä ne tasapainottaa mun elämää? En suunnitellut koskaan montako otan ja noi luvut nyt vaan sattuivat tulemaan. Mulla on yhteensä siis 16 korvakorureikää + ne reijät millä kuulen! :D
Ensimmäiset korvakorut sain viisivuotiaana. Kävin äitini kanssa ottamassa ne, koska itse niin halusin. En oikeasti ymmärrä niitä vanhempia, jotka käy ampumassa vastasyntyneelle tai pari vuotiaalle korvikset. Teki pahaa joskus katsoa jotain ohjelmaa missä yksivuotiaalle tytölle ammuttiin korvikset ja se itki ja huusi. Sehän haittaa nukkumistakin kun pieni ei vielä osaa varoa korvia. Mun mielestä on hyvä aika hankkia lapselle korvikset kun hän itse tahtoo ja ymmärtää asian. Minkä ikäisenä te saitte ihan ekat korvikset? Muistan hämärästi sen, että ekan laittaminen sattui niin paljon, etten halunnut ottaa toista, mutta kaksi punaista harjoituskorvista mulle ammuttiin. Punainen oli silloin mun lempiväri ja mulla on vieläkin tallessa ne korvisrasiassa. Tässä muuten postausta koruistani.
Uudet ruusukorvikset sain HerSecretistä. Tässä linkki jos jotain kiinnostaa tilata samat ja noita myydään myös mustina.

Tokat reijät otin yläasteella, koska mun kaveritkin ottivat.
Tässä vaiheessa mulla oli yhteensä neljä korvisreikää ja molemmilla puolilla kahdet.

Seuraavan kävin ottamassa mun serkun kanssa, kun olin 17-vuotias. Otin vasemmalle puolelle rustoon ampumalla ja sen ottaminen sattui enemmän kuin aiempien ottaminen. Silloin kun näin Antin ekan kerran niin mulla ei vielä ollut rustokorua, mutta viikon päästä seuraavalla kerralla kun nähtiin niin piti Antin pussaillessa varoa arkaa korvaa! Jossain vaiheessa rusto tulehtui ja jouduin ottamaan sen hetkeksi pois, mutta pistin muutaman päivän päästä sen väkisin runnoten läpi. Paranemisessa meni aikaa varmaan pari kuukautta.
Kun rupesin seurustelemaan Antin kanssa niin aloin värjäämään hiuksia vaaleiksi ja meikkaamaan paljon enemmän. Vedin aina tosi tummat rajaukset silmiin ja aloin kiinnostumaan vaatteista. Ostin joka viikko uusia vaatteita ja kaveritkin sanoivat, että mun tyyli muuttui. Aloin myös hankkimaan lisää korvakorureikiä! Antti meni inttiin ja muistan kun laitoin sille aina tekstaria suunnilleen näin: ''Korvikset käyty taas ottaan.'' tai ''Arvaa mitä kävin taas tekeen?'' Antin intin aikana otin korviksia yhteensä yhdeksän kappaletta lisää! Kaikkien laittaminen tuntui samalta ja kaikki otin kultasepänliikkeissä ampumalla. Läpi pam, kuumotteli ja sykki hetken. Parani kuukaudessa ja nukkuminen oli aina ekat päivät hankalaa. En koskaan pitänyt harjoituskorviksia sitä ohjeissa määrättyä aikaa vaan halusin nopeasti laittaa jo omat korut niihin. En ikinä uskaltanut tehdä itse reikiä vaan kävin aina ottamassa koruliikkeissä. Joskus kävin ottamassa vain yhden korviksen kerralla, jotta pystyin nukkumaan edes toisella puolella. Yhden korviksen ampuminen taisi silloin maksaa 10€. Jossain vaiheessa kävin pyytämässä toiseen puoleen rustoon ylös korvista, mutta korukaupan myyjä kertoi, ettei enää ampuile niitä rustoihin. Aloin jatkossa käymää siis lävistysliikkeessä ja seuraavat mitä otin olikin jo muutenkin semmoisia mitä ei tehdä muualla kuin lävistysliikkeissä.

Kun Antilla loppui intti halusi hänkin käydä heti ottamassa korvikset. Antti aloitti myös venyttämään korvisreikiään. Itse meinasin myös alkaa venyttelemään, mutta onneksi en aloittanut sitä operaatiota. Antti venytti 10mm asti ja lopetti. Nyt Antti ei ole enää pitkään aikaan pitänyt korviksia eikä reikiä enää edes kunnolla huomaa.
19-vuotiaana kävin Jonnan kanssa ottamassa nännilävitykset omenArtissa ja niiden ottaminen sattui ihan hirveän paljon! Paljon ennemmän kuin synnytys. Meinasin pyörtyä, jalat heiluivat ja huusin. Ihan kuin olisin ollut kauhuleffan kidutustuolissa. Makasin koko päivän sängyssä, rintsikoita en pystynyt pitämään ja paidatkin sattuivat. Parin päivän päästä pystyin liikkumaan normaalisti ja koko paranemiseen meni aikaa melkein vuosi! Hintaa niillä oli yhteensä 80€. Mä kyllä tykkäsin niistä ja ostin niihin vaihtokoruja, mutta ne menivät umpeen kun imetin. Saan näihin vieläkin ohuen korviksen piikin läpi, mutta nänniläväreiden tapit eivät enää mene millään läpi. Olihan ne hienot, mutta eihän niitä nähnyt kukaan muu kuin Antti. En kyllä koskaan enää tahdo kokea sitä kipua uudelleen.
Yhdessä vaiheessa meinasin käydä ottamassa Smileyn, mutta sitten ajattelin, ettei se oikein sovi mun ammattiin ja suorat hampaat jäisivät sen taakse piiloon. Joskus haaveilin Cleavage lävistyksestä, mutta olen niin monesti lukenut sen suuresta uloskasvamisen riskistä niin saa luvan jäädä haaveiluksi. Kasvoihin en koskaan ole aikonut ottaa läväriä enkä tulekaan ottamaan. Sama varmaan tatuointien kanssa. Onhan jotkut todella mageita ja siistejä, muttei ne kiinnosta eikä sovi mulle. Mun mielestä tatuoinneilla pitää olla jokin merkitys. Joskus halusin ottaa Lukaksen jalanjäljen, nimen ja syntymäajan, mutta se on liian yleinen ja tulee vastaan varmaan joka viidennellä äidillä.
Äitini antoi mulle 20-vuotis synttärilahjaksi Tragus lävistyksen. Olin haaveillut siitä kauan! Sen otto ei oikeasti sattunut paljoakaan. Rustosta läpi, kuului joku rutsahdus ja koru oli paikoillaan. Hintaa sillä oli noin 50€. Paranemiseen meni aikaa puoli vuotta ja edelleenkin korvakuulokkeet ei meinaa millään pysyä paikoillaan.

2011 keväällä kävin ottamassa Industrial lävistyksen ja Antti otti samalla Bridgen. Mua pelotti ja mielessä kävi nännäreiden otto. Laitto nipisti vähän ja verta valui puseroon. Lävistyksen teon jälkeen mua taas heikotti. Paranemiseen meni aikaa yli puoli vuotta. Industrialin huono puoli on se, että tähän jää aina hiukset kiinni.
Koskaan ei ole kaduttanut nämä korvikseni, mutta kyllä korvat aika karseilta näyttää kun kaikki riisuu pois.
Joku vanha kuva koneen kätköistä. ''Korvisten esittelyä.'' 

Joskus puhuttiin, että otettaisiin molemmat samaan aikaan AntiHelix lävistykset :D

Nyt haluaisin kuulla mitä läväreitä teiltä löytyy ja onko jollain enemmän korvissa reikiä kuin mulla? 


35 kommenttia:

 1. Mulla on molemmissä korvissa 10 reikää, joista 8 tehty ite. Toisesta vissiin yksi ainakin mennyt umpeen kun en enää niin montaa korua käytä =D Välillä kyl aina koittelen että meneekö vielä läpi..ja voihan ne sit tehä uudestaan jos ei.
  Ekat reiät sain jollain neljännellä luokalla, ja toinen niistä ammuttiin iha päin helkuttia, se reikä roikkuu ja on ihan eri tasalla kun toinen. Oon tehnyt siihen ihan viereen ite uuden.
  Joskus yläasteella aloin tehä itse noita reikiä. Musta se ei oikeastaan tunnu miltään kun lävistää, joten mikäs siinä. Ei oo omatehtynäkään tulehtunu sen enempää kun kellään muillakaan. Oon yhelle kaverille, ja myös Jarkolle tehnyt kans ite :)
  Omille tytöilleni kyllä en tekisi, vaikka haluaisivat. He saa ihan liikkeessä sitten :)
  Korvareikien lisäks on napakoru, sitä en kuitenkaan ite laittanut=D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis 18 tehty ite..Se yksi pari tehty liikkeessä eli kaks reikää. Olenpa rei'istä sekaisin =D

   Poista
  2. Oi ja hui miten paljon! Mä en uskaltais tehä ite, mul on varmaa joku neulakammo :D
   Onks sul blogissa kuvaa sun korvista ja koruista? :)

   Poista
 2. Hurjaa ! Mua rupes heikottamaan jo pelkkä tän tekstin lukeminen :D
  Miten sä tatuointeihin suhtaudut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahii :D tän postauksen julkaisun jälkeen aloin miettin et olis kivaa käydä ottaan antihelix lävistys! On jotku ihan hienoja,mut ite en varmaa koskaan ota :)

   Poista
 3. Ihania!! Tosi kauniit :)

  VastaaPoista
 4. Mulle laitettiin korvareiät kuusivuotiaana ja muistan että sattu ihan hirveesti. Tällä hetkellä mulla ei oo mitään lävistyksiä, tai reiät on mut en käytä niissä koruja. Mulla on ollu lävistykset ylä-ja alahuulessa, navassa,kielessä ja kulmassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kans sen ku sattu enkä olis halunnu ottaa enää toista :D Sul on ollu paljon eri paikoissa! :)

   Poista
 5. Anonyymi18.11.14

  Tee se puhelin postus tänään heli jooko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mul riitä aika postata kaks kertaa päivässä tai ees joka päivä. Pitää aluks suunnitella, kuvaa, kirjottaa... Kyl mä sen viel teen :)

   Poista
 6. Mulla on rustossa yksi koru ja yhdet reiät molemmissa korvissa. En tykkää kauheesti käyttää korviksia, mut rustokoru on kiva :) Mul oli niitä joskus kaksi, mut yks poika kerran löi mua vahingos korvaan ni se toinen rustoläväri meni kipeeksi ja oli pakko ottaa pois. Haluisin traguksen mut just toi et ei voi kuunnella musaa nappikuulokkeilla ärsyttäis :D

  Nenäkoru mulla on mut koru on hukkunu, pitäs käydä ostaa uusi. Kielikoru on ollut vissiin 4 vuotta jo, ehkä kivoin lävistys mitä mul on ikinä ollu :) Haaveilen myös meduusasta ku joskus mul oli sellanen mut otin sen pois :/

  Mulla on ollut tongue web, smiley, napakoru, pari huulikorua mut kaikki noi oon ottanu pois ja suurin osa on ummessakin.

  Niskalävistys, napakoru ja ehkä se meduusa on sellatteet mitkä haluisin viel ottaa :) Toisaalta en tykkää naamassa läväreistä, mut pieni sievä nenäkoru menee ja ehkä sit se meduusakin...

  Tatuointeja haluun lisää ja paljon, mut haluun aina harkita niitä useaan otteeseen ennenku meen ottaa :) Näitä kolmea tatuointia mitkä mul on en kadu hetkeekää :P

  Ps. Toi nännilävistys tarina kuulosti pelottavalta! Sellanenki olis siisti, mut en taida uskaltaa ottaa just ton kivun takia ja ku se kestää parantua niin kauheen kauan :/

  Tää oli kiva postaus! :) Taidan itsekin kerrata ja tehä postauksen joskus kaikista lävistyksistä mitä mul on ollu :)

  VastaaPoista
 7. Ainii ja ekat korvikset otin 7 vuotiaana. En kans tajuu miks vauvoille pitää laittaa sellatteet. hirvee tulehdusriksikin olemassa :O

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä tuo näyttää vaan niin hienolta kun on paljon koruja korvissa! :D ihtellä on kaksi "normaalia" molemmissa korvissa ja vasemmassa on myös rusto. Sit kävin ekaa kertaa 13vnä laittamassa kielikorun, mutta otin sen sitten pois.. Ja 17vuotiaana kävin laittamassa uusiks. Ja nyt 18 vuotiaana laitoin napakorun. :D mun mielestä mikään lävistys/korvikset ei oo ottanu kipeetä. Ja haluaisin niin käyä ottamassa traguksen, mutta pelkään että se ottaa kipeetä :D

  VastaaPoista
 9. Mulla on napa- ja kielilävistys ja yhteensä 5 korvisreikää. Ennen oli myös vasemmassa korvassa rustolävistys mut otin pois ja umpeutu. Kaikki oon ite tehny eikä oo tulehtunu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten uskalsit tehdä kielen ite!? :D Hui! Mun serkku on kans tehny navan ite ja oon ollu mun kaverin mukana ku se kävi ottaan kieleen :) Ite en uskaltais ottaa kieleen ja Antti meinas joskus ottaa :P

   Poista
 10. mulla on ollut yhteensä kahdeksan lävistystä ja niistä jäljellä on enää molemmat tragukset ja kieli.smiley ja madonna on vieläkin auki vaikka korua en niissä pidäkkään :) millainen koru sulla on traguksessa?kannattaa kokeilla lyhyttä labretia missä on se litteä taka-osa :) pysyy kuulokkeetkin korvissa :)

  VastaaPoista
 11. Nuo sun korvat on niin kauniit :) Mulla on 10 korvis-reikää joista 5 oon tehnyt itse. Sitte löytyy napakoru jonka laitoin 14v, sekä kielikoru joka tuli 16v, ja huulikoru (madonna) 18v :) sekä tatuointeja 3kpl.

  VastaaPoista
 12. Niin ja oon tehnyt myös kavereilleni korviksia sekä yhden napakorun. :D

  VastaaPoista
 13. Anonyymi18.11.14

  mimmonen kamera tos puhelimes on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 8 megapikselii, saa ihan hyviä kuvia valoisaan aikaan :)

   Poista
 14. Ihan tajuttoman hienot korvat :D Onko sulal koskaan käynyt mielessä ottaa napakoru? Ite oon ottanu kaks kertaa ja molemmilla kerroilla se on kasvanut ulos :( Mulla on ollut korvissa 13 reikää, nyt on vaan 5, kun oon ottanut useimmat pois. Huulikoru on myös ollut. Tatuointeja löytyy tällä hetkellä neljä kappaletta, mutta lisää on tulossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) En oo koskaan halunnu ottaa napakorua. Tyhmää ku sul kasvanu ulos :/ Mul varmaan kasvais kans napakoru ulos ku mun napa on melkein ulkoneva napa eikä tos oo paljoo ihoo/kohtaa mistä sen lävistäis :D Millaisia tatuointeja sulla on? :)

   Poista
 15. Mulla on enää vain yhdet reiät kummassakin korvassa. Ennen oli toisessa 5 ja toisessa 8, joista 2 ylhäällä :D Haaveilin tosi pitkään myös industrialista! :)

  -Mirka
  http://mkasvukipuja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 16. Anonyymi18.11.14

  Mulla on korvissa yhteensä 5 reikää korvanlehdissä, ja kaks rustossa. Yksi rei'istä on venytetty 10 milliseks. En halua venyttää isommaksi, koska sitten se ei varmaan enää palaudu takaisin jos joskus haluan siitä eroon. 10mm pitäisi palautua vielä ihan pieneksi.
  Mäkin sain ekat korvikset 5-vuotiaana kun manguin niitä äitiltä koko päivän :D Ne laitettiin ampumalla ja sattui mutta ne samat korvareiät minulla on yhä! Oon ite tehny myöhemmin lisää apteekin neuloilla. Se sattuu paljon vähemmän kuin ampuminen!!
  Mulla on kans huulikoru jonka otin teini-iässä. Se on ollu mulla kohta 9 vuotta. Oon miettiny, että ottaisinko sen pois joskus, mutta olen siihen niin tottunu, että saa olla toistaiseksi. Varmaan joskus vanhempana otan sen pois :D EIkä siitä oo tullu mun hampaisiinkaan mitään, kun ei se koskaan edes osu niihin, ja aina hammaslääkärissä kysyn onko siitä tullu mitään siitä korusta, eikä ole.
  Nännilävistykset meinasin joskus ottaa, mutta en uskaltanu! Sattuis varmaan KAMALASTI ja paraneekin niin pitkän ajan :D

  VastaaPoista
 17. Kuusi korvissa (kolme per puoli) ja yksi sieraimessa. Pikkusisko päätti hankkia 25 lävistystä ennen kuin täyttää 25. En muista onnistuiko, aika lähelle ainakin pääsi. Vain yksi, smiley ei ole korvissa.

  VastaaPoista
 18. Anonyymi18.11.14

  Onks Sulla Tossa näytönsuojakalvoa?

  VastaaPoista
 19. Anonyymi18.11.14

  Mul on vaan yksi, vasemman korvan rustossa jonka otin joskus 18 vuotiaana(?).
  Meidän uskonnossa ei koruja käytetä, siksi varmaan on vaan tää yks jonka otinkin "salaa".
  Tekisi mieli ottaa vielä tuo tragus mutta saa nähdä tuleeko koskaan otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tragus on varmaan mun lemppari näistä kaikista! :)

   Poista
 20. Mulla on vaan enää venytykset (8mm) ja mun rakas tragus. <3 Olin muistaakseni 7, kun otin ekat ja myöhemmin ala-asteella sitten toiset (ei vielä rustossa asti), jotka on jo kyllä ummessa.
  Haluaisin vielä lisää noita perus rustoon.

  VastaaPoista
 21. Anonyymi19.11.14

  Voitko laittaa seuraavaan postaukseen mukaan ees screenshotit sun taustakuvasta, alotusnäytöstä ja sovellusvalikosta? Oisin nii onnellinen jos voisit heli jooko <3 oot muute tosi kaunis <3 minkä pitunen oot? :) entä antti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava postaus on kampauspostaus, en viitti siihen viel laittaa. Teen ens viikon aikana iPhonesta postauksen, tänään jo suunnittelin sitä! Kiitos :) Mä oon noin 160cm ja Antti 190cm!

   Poista
 22. Mulla on molemmissa korvissa yht 7 reikkää, yhen niistä venytin 8mm . 4 niistä tein ihan itte, ruston myös. Tragus on just kasvamassa ulos, että nyt pienellä ihopalalla kiini :( harmittaa todella todella paljon! Nänni lävistys oli kaikkien kivuton mitä olen ikinä ottanu.. mutta sun korvat on todella mageet!

  VastaaPoista
 23. Anonyymi7.12.14

  Hienot korvat sinulla. Itsellä melkein sama määrä korviksia, mut vähän eri lailla, mulla molemmissa 5 alhaalla ja 2 ylhäällä, siihen väliin mahtuisi vielä 2, tai ehkä 3, mutta tämä määrä riittää mulle. Sen lisäks mulla on nännilävärit ja napakoru sekä molemmilla puolilla tragus. Ekat korvikseni sain 10-vuotiaana, olin halunnut niitä paljon aiemmin, mutta äiti ei antanut ottaa. No lopulta kolmannen luokan helmikuussa käytiin korvikset laittamassa, niiden ampuminen ei juuri sattunut, jälkeenpäin vähän kuumotti.toiset korvikset kävin ottamassa kaverin kanssa 5.luokalla, vähän ennen kun täytin 12v. Kolmannet otin ittelleni 15v lahjaks kasiluokan tammikuussa. Ysin tammikuussa otin oikeen korvan ylärustoon ekan korviksen.18 vuotiaana otin neljänet korvikset alas, ja samalla kertaa vasempaan korvaan 2yläkorvista, oli kyllä korva jonkin aikaa todella hellänä. 19-vuotiaana oti n sitten napakorun ja aikean korvan ylärustoon toisen korun sekä vasemmalle puolelle tragugsen.20 vuotiaana otin sittenviidennet korvikset alas.26 -vuotiaana, kolmannen lapsen imetyksen loputtua otin nännilävistykset ja oikean puolen tragugsen. Mulla mikään noista ei ole ollut erityisen kivulias, nännitkin meni niin helposti, etten paljon huonnutkaan.

  VastaaPoista