27.2.2015

Sinimusta mekko

Huomenna on jo viikonloppu, joten toivotan etukäteen hyvää viikonloppua kaikille blogini lukijoille!
Viikonlopun aikana en ehdi postailemaan. Me otetaan tyttökavereiden kanssa varaslähtö naistenpäivään.
Mua vähän jännittää. Tosi kivaa päästä ulos! Meidän olisi tarkoitus mennä katsomaan yhtä esitystä Hyvinkäälle ;)
Takki H&M /  Farkut Gina Tricot / Paita H&M / Kengät Cittari / Laukku LV / Huivi en muista

Mielestäni asukuvat on kivoja tai ainakin itse tykkään katsoa niitä muista blogeista. Viime kesänä mun blogissa näkyi varmaan joka viikko ulkona otettuja asukuvia, mutta talvella niitä on näkynyt todella vähän kylmyyden takia. Nyt kun kesä lähenee niin mun blogissa varmasti tulee näkymään enemmän ulkona otettuja asukuvia!

Muistatte varmaan kun pari vuotta sitten aloitin vaalennusoperaation. Mulla oli siis aivan mustat hiukset ja muutamassa kuukaudessa sain niistä blondit. Tässä mustasta blondiksi postaus. Syyskuussa 2013 hiukseni alkoivat sitten katkeilemaan ja sain kommia: ''Olet sä leikannut etuhiukset?'' En ollut! Värinpoistot ja monta blondausta sai aikaan hiusten katkeilun. ''Otsahiukset'' ovat kasvaneet jo ( tai vasta -.- ) olkapäille. Muodissahan on nyt long bob mallinen leikkaus. Sellaiset olisivat kyllä siistit ja tiedän, että ne sopisivat minulle, mutta en raaski leikata kutrejani. Onneksi näistä mun katkenneista etuhiuksista saan helposti aikaan long bobit. Pidän hiuksia usein näin kuin ylhäällä olevissa kuvissa! Mun loput pitkät hiukset on tuossa letillä takana ja lyhyet vapaana edessä.
Tää on mun oma hiustyyli. Onko teillä tätä samaa kampausta käytössä? xD
Lakkasin harmaat kynnet ja laitoin päihin glitteriä. Pitää huomenna lakata jo uudet, koska nää kuluu aina niin nopsaa. P.S En ole mennyt naimisiin!

Luitteko muuten jo siitä mekkojutusta? Tässä linkki! Mä näen mekon sinimustana ja mun ystävät Jonna ja Marika näkivät myös sinimustana, mutta Sari näkee valkokultaisena. Me oltiin ihan ihmeissämme, että miten sen voi nähdä erilailla. No sitten mä piirsin testauksen :D
Piirsin sekunnissa Paintilla mekon. Noin näen sen! Sininen mekko ja mustat pitsit. Lähetin tuon kuvan Sarille ja hän näki mekon vieläkin kultavalkoisena! Sen jälkeen kopioin tuon sinisen värin minkä näin tuossa kuvassani ja lähetin pelkän sinisen värin Sarille ja kysyin, että minkä värisenä näet tämän?
Tää on siis se sama sininen minkä näen tuossa mekossa ja nyt Sari näkikin sen sinisenä. (Jätin tahalteen isot välit, ettette sekoita tuota väriä muuhun.)  Lähetin vielä mustan, jonka Sari näki kultaisena ja nyt Sari näki kultaisen mustana. Ajattelen ton nyt niin, että silmä menee sekaisin kun sininen ja musta sekoittuu niin jotkut näkevät sen valkoisena ja kultaisena. Ei tuossa varmaan ole mitään juttua, että kumpi on oikein ja kumpi väärin? Varmaan vähän sama kuin punavihervärisokeus? Mitä mieltä te ootte tästä ja minkä värisenä te näette mekon tai mun piirtämän pallosotkun?

Hihi ja kivaa viikonloppua! ♥


40 kommenttia:

 1. Haha! Meillä on kans perheen sisäinen tappelu käynnissä tuosta mekosta, joka siis mun mielestäni on selkeästi sini-musta, mutta mies näkee sen valko-kultaisena :D Onneksi olen oikeassa -niin kuin kaikissa muissakin jutuissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Lähetin Antille ton mekon kuvan töihin niin se näki kans kulta-valkoisena :D

   Poista
  2. Ja nyt ooon ihan ulalla. Päivällä mä näin mekon sini-mustana ja mies valko-kultana. Nyt illalla osat meni vaihtoon ja mies näkee sini-mustana ja mä valko-kultana. Johtuiskohan muutos vallitsevan valon määrästä? Ihan uskomatonta joka tapauksessa! :O

   Poista
  3. Mä mietin tätä vielki ja ihmettelen! Antti näkee nyt samanlailla ku mä! :D Varmaan! Mut mä en saa tosta mitenkään valkoista vaikka oon kattonu eri valoissa ja säätäny näytön kirkkautta :D

   Poista
  4. Anonyymi28.2.15

   http://www.wired.com/2015/02/science-one-agrees-color-dress/

   Mutta se alkuperäinen mekko on sini-kulta. Eli kumpikin osapuoli on väärässä :D

   Poista
  5. Sinimusta oli kyl alkuperäinen mekko.

   Poista
 2. Mä en saa tosta kumpaakaan, sini-ruskea/kupari :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua! Et kuitenkaan nää valkoista ja kultaista? En ymmärrä miten tosta voi saada valko-kultasen!? :D

   Poista
 3. Anonyymi27.2.15

  Ai tää on se juttu mistä aamulla kuulin ja ihmettelin :D Sinimustahan tuo on, edes silmät kiinni tuota ei näe kultavalkoisena ;) Onpa tuo punainen takki pirtsakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tuijottanu ja lukenu tosta tänään liikaa, enkä nää vieläkään valkosta enkä kultasta xD Mietin just et entä jos kuvistunnilla pitäis piirtää toi niin jotku ottaa valkosen ja kultasen kynän ja jotku sinisen ja mustan. Näkiskö joku sit ne kaikki työt samanvärisinä? XD Kiitos :)

   Poista
  2. Anonyymi3.3.15

   No kylhän se on ihan selkeesti valkokultanen se esimerkki mekko esimerkiks fb:ssa! :D ku sit taas noi sun esimerkit on ihan selkeesti sinimustia. :D

   Poista
  3. En oo nähny vielkäää valkokultaa :D Miten sininen voi olla valkoinen? XD

   Poista
  4. Anonyymi3.3.15

   Siis varmaa perustuu siihen et ku on tarpeeks kirkkaan valkoinen ni huonossa valaistuksessa se taittaa helposti siniseen. Se näyttää just sellasseelta ihan pikkusen sinertävältä kirkkaalta valkoselta ja kultasilla pitseillä! Mä oon meijän perheestä ainoo joka sen näkee valkokultasena! :D

   Poista
  5. No jos se on oikeesti sini-musta niin kai se pitää niin nähdäkin sinisenä eikä valkoisena :D

   http://nyt.fi/a1305932498573

   Lukas näki sinisenä, koska pyysin sitä tuomaan samanvärisen auton mulle ku tää mekko on :D

   Poista
  6. Anonyymi4.3.15

   Nii-in, mutta sehän se juttu just on ku ei kaikki nää samoin! Toisille se on ihan selkee valkonen ja toisille se on sininen. Ethän sä voi sanella et miten muiden silmien "pitää" nähdä asiat! :D sama asia ku toiset on punavihersokeita, ne vaa on sellain!

   Poista
 4. Siis ihan selkeesti tuo on sinimusta!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja se alkuperäinen mekko oli myös :)

   Poista
 5. Mä näen ton sini-mustana :D Pakko tänään kysyy mieheltä minkä värisenä näkee.Ja älä leikkaa tukkaa, se on kiva noin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mäki koko ajan nähny niin! En leikkaa :)

   Poista
 6. Mä näin tuon kans ihan selväsi sinimustana, mutta sitten vähän myöhemmin kun katsoin kuvaa uudestaan niin se olikin ihan selvästi valkokultainen. Kun sen näki sinimustana niin ei millään voinut käsittää että joku muka näkee sen valkokultaisena, mutta nyt kun aivot kääntyi tulkitsemaan nuo värit valkokultaiseksi niin en millään ilveellä saa noita värejä ajateltua sinimustina vaikka ilmeisesti oikeasti tuo mekko on nimenomaan sinimusta :D Pitää huomenna yrittää uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kävi sama, mutta toisinpäin! :D

   Poista
 7. Mulle se on valko-kultanen mekko kuvassa jossa white balance perseellään, joka tavalla katsoessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ymmärrä miten voi nähdä niin! :D Haluaisin nähdä!

   Poista
 8. Ps. Kyllä toi pallo ja sun piirtämä ihan sininen on, siinä kuvassa nään sen sinertävän vaan niin että se johtuu kuvausolosuhteista! (Hämärä ja wb)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi27.2.15

  Mä nään sen mekon sini/kultasena :-D

  VastaaPoista
 10. Sinimustahan tuo on! Pakko kysyy Jereltä myöhemmin millasena se näkee ton!

  VastaaPoista
 11. Selkeänä sini-ruskeana/kuparina näkyy mulle. En tajua, miten pitsit vois olla mustia jonkun mielestä! Enkä kyllä mitenkään saa valkoista tai kultaakaan tohon.. Pitää kysyä kans mieheltä tänään.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi27.2.15

  Aiemmin tänään näin sen ihan selkeästi sinimustana, enkä ymmärtänyt yhtään miten sen voisi nähdä toisin. Mutta nyt kun katsoin kuvaa uudestaan, niin väri vaihtui ja nään sen valkokultasena. Tosi pelottavaa ja hämmentävää! Ainakin ymmärtää, että sen voi tosiaan nähdä molempien värisenä :D

  VastaaPoista
 13. Anonyymi27.2.15

  mut tossa sun kúvassa yhä selkeesti sinimusta! ja nyt taas oikeessakin sinimusta.. Se värivaihtuu kokoajan...

  VastaaPoista
 14. Anonyymi27.2.15

  Mä näin aiemmin aamulla valkokultasena ja mietin että miten joku voi nähdä sen sinimustana. Sit kun katoin parin tunnin päästä, se olikin muuttunu aivan selkeeksi sinimustaksi! En saanut siitä millään enää valkokultaista vaikka kuinka yritin kattoa :D
  Nyt taas kun katoin hetken päästä uudestaan, näen sen taas valkokultaisena. Tosi outoa!! :D

  VastaaPoista
 15. Aivan ihana blogi sulla, tykkään ulkoasusta! Ja tosi kivoja kynsiä! Voisin kyl tän sun blogin lisätä mun lukulistalle! :))

  VastaaPoista
 16. Mä luulin kans että tohon mekkojuttuun ei ole oikeaa vastausta, mutta kyllä siihen on :D
  http://www.buzzfeed.com/claudiakoerner/this-might-explain-why-that-dress-looks-blue-and-black-and-w#.fxXBovPW6
  Tuolla siis kuva mekosta myös siten, että sinisyys on kuvasta photoshopattu pois, jolloin mäkin näen sen valkokultaisena :D Eli mekko on oikealta väriltään sinimusta. Tästä on ihan järjetön haloo ja tappelu noussut kyllä!!:D

  VastaaPoista
 17. Anonyymi27.2.15

  Heeeei! Meettekö Hyvinkään hopikseen katsomaan Hunkseja? ;) Se tuli ihan ekana mieleen! Nimittäin mä näin sen mainoksen ja olin, että tonne olis siistii päästä :D Pitäkää kivaa minne ikinä meettekin! Vitsin mäki haluaisin lähtee ulos!
  T.Antin äidin melkein naapuri :D En oo pitkään aikaan kommentoinut, vaikka sun blogia ahkerasti luenkin. Paitsi siihen vessapaperikihara postaukseen kommentoin :)

  VastaaPoista
 18. Anonyymi27.2.15

  mä nään eri valoissa eri värisenä :D eli välillä se näyttää mulle valkokultaselta mut enimmäkseen sinimustalta

  VastaaPoista
 19. Anonyymi28.2.15

  Näin ihan ekaa kertaa sen valkokultasena ja sit se yhtäkkiä vaihtu sinimustaks kun käänsin katsetta et alkaisin lukee mistä on kyse. En siis ees tienny aluks että sen vois nähdä kahen värisenä niin vähän ihmetyin kun yhtäkkiä näinkin erilaisena :D Nyt kun näen sen sinimustana niin en enää pysty uudelleen näkee sitä valkokultasena :s

  VastaaPoista
 20. Anonyymi28.2.15

  "Kuva on otettu kännykkäkameralla huonossa valaistuksessa. Sen vuoksi valkoinen sinertää ja kulta näyttää tummemmalta. Ihmiset, jotka näkevät sinisen ja mustan, näkevät kuvan ensivaikutelman perusteella. Kultaa ja valkoista näkevien ihmisten silmät korjaavat valaistuksen itsestään."

  Tuli vielä mielee, kun tota oikeeta mekkokuvaa netistä kattoo koneen näytöltä sillain että otsa melkein koskettaa koneen yläreunaa niin se valaistus, mikä sen kuvan taustalla on, muuttuu jopa enemmän siniseks kun se mekko. Ei toi varmaan paperilla tulostettuna toimis, mutta
  näyttö on semmonen että se laittaa valkosta siniseks ja toisinpäin kun kattelee eri kulmista :p

  VastaaPoista
 21. Anonyymi28.2.15

  Mikä toi uus sormus on? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on vanha sormus jostain h&m:stä xD

   Poista
 22. Anonyymi28.2.15

  Alkuperäinen mekko on sini-musta. Tai tossa kuvassa mikä siitä kiertää niin se on vähän huonolaatunen kuva, ja pitsi näyttää oikeastaan vähän rusehtavalta, tai semmoselta kulahtaneelta mustalta :D Mutta sini-musta se on. En ymmärrä miten joku näkee sen valko-kultasena! Mulla on kavereita jotka näkee sen valko-kultasena ja ollaan ihan samaa kuvaa katottu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kans ymmärrä miten sinisen voi nähä valkosena?! XD

   Poista