7.3.2015

Lukaksen uudet vaatteet

Tilailtiin Lukakselle Hennesistä vaatteita ja halusin tulla vielä esittelemään ne täällä blogissa. Ensiksi mun piti ostaa vain yhdet farkut pojalle, mutta innostuin ja pistin samalla ostoskoriin mustat tennarit ja paitoja.
Voi miten söpöltä Lukas näyttää henkselifarkut ja nämä vaatteet päällä.
Poika sai itse valita tennarit. Näytin värivaihtoehdot ja Lukas huusi: ''Black!''
Sitten tilasin perus valkoisia t-paitoja. Lukas sai itse valita käärmeen ja mustan paidan eri vaihtoehdoista.

Onko siellä muita jotka eivät vaan syty lasten merkkivaatteille? 

Mitä näitä nyt on: Me&i, Racoon, Polarn O. Pyret (En tykkää niistä raidoista.) Gugguu, Molo (Hirvee nimi.) Silverjungle, POMPdeLUX (Piti tarkistaa Googlesta miten kirjoitetaan.) Metsola, jne.

Musta tuntuu, että olen melkein ainoa äitibloggaaja, jota ei vaan kiinnosta lasten merkkivaatteet.
Mua ei ole koskaan kiinnostaneet. Mulle ja Lukakselle kelpaa hyvin Hennesinkin vaatteet.
Koen silti Lukaksen olevan nätisti puettu. Eikä laadussakaan ole ollut valittamista.

Lukaksella on kaikenlaisia vaatteita, niin uusia kuin saatujakin. Lukaksella on vaatteita laidasta laitaan: H&M:n, KappAhlin, Anton ja Nina:n, Seppälän, Pierre Robertin, Tarjoustalon, Reiman, Prisman, Silverjunglen, Lindexin.. Tosiaan siis kaikenmoista löytyy ja ihan sama mitä merkkiä on. Kunhan on kivannäköinen ja käytännöllinen. Mulle tärkeintä on vaatteiden istuvuus ja mukavuus.

Mun mielestä ei ole järkeä ostaa 50 euron bodyä vastasyntyneelle kun kuukauden päästä se käy jo pieneksi.
Saa tietenkin ostaa, mutta itse en ostaisi.

Tiedän kyllä, että merkkivaatteilla on myös hyvä jälleenmyyntiarvo, mutta kun mä en koskaan jaksa myydä mitään vaatteita kirppareilla tai netissä. No nyt kun aloin miettimään niin ehkä ton Reiman haalarin voisi joskus laittaa myyntiin?

Talvivaatteet on ne joihin eniten panostan. Olen pitänyt todella paljon Lukaksen sinisestä Reiman talvihaalarista. Lukas temmeltää ulkona ja haalari näyttää silti vieläkin kuin uudelta! Ostan ensi talveksi Lukakselle varmasti myös merkkihaalarin. Lukaksen talvikengät ovat myös merkkikengät.

Nämä ovat niitä kuuluisia makuasioita ja jokainen tyylillään!
Isä ja poika samalla tyylillä! ♥

Mitäs tykkäsitte Lukaksen uusista vaatteista?
Onko siellä muita jotka ei vaan syty lasten merkkivaatteille?


34 kommenttia:

 1. En itekkään välitä merkkivaatteista, H&M:ltä saa hyviä vaatteita ja edullisia!:)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi7.3.15

  Mun mielestä on tyhmää ostaa lapselle merkkivaatteit!

  VastaaPoista
 3. Täällä samanlainen "outo" bloggaajaäiti. :)

  VastaaPoista
 4. Mulle kans ihan sama, kuhan ne pysyy ehjänä ja näyttää kivalta eikä purista päällä :D Olkoot vaikka Tokmannilta!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7.3.15

  Itseänikään merkkivaatteet, ei kiinnosta varsinkaan m&i. Super kalliita mutta laatu on tosi huono, huonosti ommeltu, nukkaantuu nopeesti yms. Mut H&M:ää en suosis. Ihan hirveen huonot työolot niiden tehtailla. Ja hirveen harvaa jaksaa kiinnostaa, koska kunhan itte saa halpoja vaatteita, itsekästä.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi7.3.15

  Olettekos tietoisia miten H&M valmistuttaa vaatteensa? :( Lapsi- ja orjatyövoimalla riisto-oloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okeasti vieläkö? Luulin että se loppui, silloin, kun siitä tuli iso haloo. Nythän H&M ja Zara ovat tehneet sopimuksen Green Peace kampajassa, että heidän vaatteistaan tulisi 2017 vuoteen mennessä, kokonaan myrkyttömiä. Eikai enää lapsityövoimaa?

   Poista
 7. Anonyymi7.3.15

  Lapsen kenkiin kannattaa muuten oikeesti panostaa niin jalat kiittää sit aikusena. Hm:n kengät on täyttä kuraa. Itse en ikinä säästäis lasten kengistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi7.3.15

   http://www.mutsiavautuu.com/2014/04/miten-valita-lapselle-hyvat-ja.html?m=1

   Poista
  2. Lukaksella oli viime vuonna myös H&M:n feikki-Converset. Oon lukenut niistä ennenkin ton et on hyvät jalalle :) Lukaksella on myös kalliita kenkiä.

   Poista
  3. Anonyymi8.3.15

   Nii itse en kyllä tyytyis ihan hyviin.. kaikki sen tietää et mitä enemmän käyttää tollasia surkeesti muotoiltuja kenkiä ni todennäkösemmin niitte jalkojen kautta tulee vanhempina ongelmia. Sehän on sit kiva ku tollasten halpojen lättäpohjien takia poikas kärsii vanhempana pronaatiosta tai supinaatiosta. Kasvavalla lapsella käyttäisin kyllä ihan kunnon kenkiä.

   Poista
  4. Anonyymi8.3.15

   Tuota mun on kyllä vaikee ymmärtää, että ittelle ostetaan kaiken maailman merkkilaseja, laukkuja yms, mutta sitten kun on omasta lapsesta kyse niin käyttää H&M:n tennareita. Ne eivät todellakaan ole hyviä jalalle.

   Poista
  5. Sain lasit ilmaiseksi. Lukaksella on myös merkkikenkiä ja mulla itelläni myös H&M:n tennareita.

   Poista
 8. Anonyymi7.3.15

  Meillä kyllä lapsen kenkiin panostetaan, että tukevat jalkaa ja ovat laadukkaat.

  VastaaPoista
 9. Joo mä en kans ymmärrä merkkivaatteita ja että yhdestä paidasta maksaisi 50 e tai haalarista 300 e. Ne menee kasvavassa iässä nopeesti pieniksi eikä niitä jaksa alkaa myynään kun kertyy tonne kaappiin. :D

  VastaaPoista
 10. Anonyymi7.3.15

  Mä kans tilailen usein H&M:ltä meiän 1v 4kk tytölle vaatteita. Ne on nättejä ja mun mielestä melko hyvänlaatuisiakin. Ja ostelen Prismasta, Citymarketista jne.. Mutta just ulkovaatteet on meilläkin "merkkikamaa". :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi7.3.15

  Luin sun blgia joskus silloin kun sulla oli anoreksia ja lopetin lukemisen jostain syystä kun Luukas oli syntynyt. Nyt oli pakko tulla katsomaan että mikä tilanne on tällähetkellä, että onko blogia enään ollenkaan ja huhu, Luukashan on jo iso!!:) Minkäs ikäinen poika on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Täällähän tää mun blogi edelleen on :D
   Lukas on 2,5 v :) Nopeasti on aika kyl mennyt!

   Poista
 12. Anonyymi7.3.15

  Jokainen tekee omat valintansa omien perustelujensa mukaan ja hyvä niin. Kerronpa yhden näkökannan. Ostan pojalle gugguun housut 40 eurolla. Vaatteet on suunnitellut suomalainen yritys ja ne valmistetaan valvotuissa olosuhteissa Suomessa, Virossa tai Baltian maissa, siis lähellä, aikuisten toimesta. Housut istuvat hoikalle lapselle loistavasti, ja ne kestävät monet pesut ja käytön. Kun on aika luopua niistä, ovat ne edelleen priimakunnossa ja myyn ne seuraavalle. Tilanteesta riippuen, saan housuista 20-40 € myydessäni ne. Lopputulos on, että itselleni housuista ei jää kovinkaan paljon maksettavaksi, kun huomioidaan, että ne ovat huippukunnossa myös seuraavalle, toisin kuin halvan tuotannon vaatteet (meillä on aiemmin ollut niitäkin). Lisäksi vaatteen tuotosta menee oikeasti kunnollinen palkka sitä valmistavalle aikuiselle ja sen suunnitelleelle yritykselle Suomeen, joka tukee suomalaista työllisyyttä. Kaiken lisäksi voin olla varma, että kankaat on valmistettu turvallisesti ja myrkyttömästi. H&M:stä saa vaatteita myös. Sitä en tiedä, kuka ne on tehnyt ja niillä hinnoilla nyt ompelija ei voi saada kohtuullista palkkioita. Tuotanto ei ole aukottomasti seurattavissa ja välttämättä sellaista, jota haluaisin tukea. Hintaa tulee samanverran, kuin jota maksoin lopulta niistä "kalliista" housuista. Tosin, h&m vaate menee käytön jälkeen ikävä kyllä kierrätyslaatikkoon, koska ei ole kestänyt pesuja kuosissaan ja kulumatta. Plussana, isommalle lapselle ei ketjuliikkeet enää tarjoa muuta kuin synkkiä värejä ja mainoshahmoja.
  Disclaimer. en tuomitse ketään, jokainen perustaa omat valintansa eri asioihin, niin vaatteissa kuin monessa muussakin asioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kirjoitus!

   Poista
  2. Anonyymi8.3.15

   Minä taas ostan mieluummin 40 eurolla neljät housut Lindexistä :)
   Mitä jos lapsi kaatuu ulkona ja kalliisiin Gugguun housuihin tulee reikä?

   Poista
 13. Ite en pahemmin välitä merkkivaatteista en itselläni enkä lapsillekkaan niitö osta. Ite kyllästyn niin nopeesti ja lapset taas kasvaa hurjaa vauhtia. Kyllä ärsyttäisi jos 40e housut menisi polvista rikki piha leikkejen yhteydesdä mutta ne kympin h&m:n housut ei tunnu missään :D

  VastaaPoista
 14. Ihana tuo isän ja pojan kuva, samikset! :D
  Ostan A-murulle aika paljon vaatteita näistä kivijalkakaupoista kuten Lindex ja KappAhl. Henkkamaukka jää yleensä vähemmälle käytölle mutta myös siltä tulee ostettua vaatteita. Minusta lapsi saa halvemmallakin ihan samat perusvaatteet kuin merkkituotteista. :)

  VastaaPoista
 15. Meillä on Pojilla suurin osa vaatteista hm, lindex.. sit on myös me&i:lta muutamia, pääasiassa housuja, koska tykkään niitten mallista. nykyään kyllä sypelle vaikea löytää vaatteita, kun tarvitaan jo 110cm ja isojen puolella vaatteet on ihan kauheita :( en tajua miks ei voida tehdä niitä samoja söpöjä vaatteita mitä on esim 74-98cm :( joten meillä vaatteet ostetaan sieltä, mistä nyt satun mun silmää miellyttäviä vaatteita löytämään :)

  VastaaPoista
 16. Eihän NameIt ole mikään merkkiliike? Eikös se aja saman asian kuin Lindex yms.
  Oon ollut nyt me&i ja nosh kutsuilla.. Enkä kyllä tykkää yhtään heidän tarjonnastaan. Eikä kyllä olisikaan varaa laittaa toista sataa jos ostaisin pari vaatetta.. Kappahlin Newbie on meillä suosittu, kuin myös Lindexin vaatteet. Istuu jopa omaan silmään :-)

  VastaaPoista
 17. Anonyymi8.3.15

  Mä harvoin ostan lapsille kalliita merkki vaatteita. Syinä yksinkertaisesti se, että vauva aikana vaatteet voi mennä pilalle koska äidinmaito puklut ja kakat on niin älyttömän rasvaisia ja soseet värjää, ettei niistä vaan välttämättä jää mitään myymis kelpoista! Sit kun lapsi liikkuu, konttaus kuluttaa armotto lähes kaikkiin housuihin polviin reijän. Myöhemmin sitten lapsi taas menee ja askartelee, maalaa ja kokeilee tusseja, kaatuilee ja pyörii nurmikossa. En tosiaan ostais siis 20-50€ housuja lapselle. Enkä edes paitaa. Takit/haalarit/kengät onkin sit eri juttu. Niissä kun on pakko olla laatua sen verran, että pitää tuulta ja vettä. Kun taas kenkien pitää olla istuvat. Mutta kyllä meilläkin on parit h&m lenkkarit ja sandaalit.

  H&M ei ole kauppa johon mä itse menen ihan ensin. Ensin menen Lindexiin. Siellä suurin osa vaatteista on puuvillaa 👍 Jopa luomupuuvillaa. Kappahlkin on ihan ok, mutta siellä ei vaatteet niin hivele mun silmiä, mitä taas Lindexissä. Lisäks lindexin hinta laatu suhde on hyvä. Kestää pesua, jos ei valitse valmiiksi paskaa... H&M:lläkin siis kun on luomupuuvillaakin ja puuvillaa, jotka kestää kyllä pesuja jos vaan haluaa.

  Name it, perus Prisma ja Citymarket on myös kauppoja joista lapsille vaatteita haen. Mutta myös kirpparit, koska on egologista ostaa käytettyjä lasten vaatteita. Lapset kun saattaa vuoden aikana kasvaa monta kokoa niin vaatteille ei välttämättä tule edes paria kymmentä käyttökertaa. Eli käytännössä täysin uuttavastaavan voi saada halvalla käytettynäkin. Ja jos vaan osaa kirpparilla katsoa ja tietää mitä etsii, niin kyllä sieltä usein haluamansa löytää.

  Ja en mäkään ole mikään sanomaan, et tekee väärin kun ostaa h&m vaatteita, mutta itse en välttämättä ihan ensimmäisenä ostaisi. Ja syinä tosiaan se laatu. Mullakin kun nyt korjausta odottaa parit housut ja muutama paita. Kun eivät vaan ole käytössä kestäneet ja revenneet kun ompeleet olleet valmiiksi huonot. Tietenkään 4€ hinnalla en oleta saavani mitään laatua, mutta uutena ostettuna kuitenkin olettaisin paidan kestävän normaalia käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi8.3.15

   Tohon kirpparijuttuun mä voin kyllä sanoo että bullshittii et sieltä löytää jos osaa ettii.. Meillä kaks poikaa ja voin kertoa että ei todellakaan löydy hyväkuntoisia kirpparihinnoin hinnoiteltuja vaatteita koossa 86-98/104cm.. Ei ainakaan täällä meillä päin. Pojille yleensäkin on todella vaikee ainakin täällä meillä päin löytää, tytöille sitä vaatetta löytyy joka lähtöön. Mä en ainakaan osta surkeekuntosia lumppuja tai saman hintasia kun kaupassa samanlainen uus ni kirpparilta. Kierrellään paljon kirppareilla, mutta harvemmin sieltä mitään mukaan lähtee.

   Itsekin suosin Lindexiä ja Kappahlia, joskus h&m mutta siellä on mun mielestä usein tosi rumia ne vaatteet ainakin 98/104cm.. Joka paikassa lähinnä sitä hemmetin vihaista lintua ja Autoja ja Paul Frankia. Tai jotain hirviönaamoja tai muita naamoja. Lippiksissä kans aina joku torahammaskita.. Ei kolahda täällä. Onneks on varaa mistä valita, siks käydäänkin ennemmim noissa kahdessa muussa. Ja mulla muutenkin sama, en tuhlaa rahoja merkkivaatteisiin mitkä hyvällä tuurilla menee pilalle ja joutuu heittämään suoraan roskiin. Ja niistä aina ne suosituimmat on joka toisella, ainakin meidän lasten päiväkodissa näkyi aika monta sellasta seepra-haalaria ja niitä vauvan ripulin värisiä pandakuvioisia haalareita.. :)

   Poista
 18. Mäkään en välitä merkkivaatteista, en lapsella enkä itsellä. En tosiaan näe syytä miks pitäis maksaa monta kymmentä euroa lasten vaatteesta, jos kivempia saa halvemmallakin. Kengät kylläkin haluan jotain laadukkaampaa, käytettynä jos löytyy hyväkuntoiset niin hyvä juttu :) Oma suosikki on tutta, niillä on käytännöllisiä vaatteita ja kivoja kuoseja mun mielestä! Meillä on tuttaa aika paljon.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi9.3.15

  Meille on vauva tulossa. Ja oon ostanu vaatteita sieltä sun täältä. Olen saanu ilmaiseksi, ostanu kirpparilta, ja ostanu kaupoista. Muutaman merkkivaatteen ja sitten paljon H&M:ää yms. Ostan semmosen vaatteen, joka miellyttää silmää, jolle on tarvetta ja joka ei tunnu ihan höttö materiaalilta. Vasta ostin esim. Lidlistä semmosen kahden bodyn pakkauksen ja ne on Disney-merkkisiä ja ihan laadukkaan tuntuisia. Maksoi vaan 5e.
  Joillain merkeillä on kivoja kuoseja mutta en mä maksais valtavia summia lastenvaatteista kun ne kuitenkin on niin käyttötavaraa. Lapset riehuu leikkii rymyää sotkee.. Ja kasvaa tosi nopeesti varsinkin vauvat. Eikä siinä 50 euron bodyssa yleensä oo 15 euron bodyyn mitään eroa laadussa.
  Ainoa, mihin aion käyttää enemmänkin rahaa, on sitten kengät ja ulkovaatteet. Laadukkaat ulkovaatteet ja kengät pitää olla. Nytkin ostin tulevalle vauvalle haalarin ja se oli semmonen mikä oli uutena 70e. Tarjouksessa se makso 25e. Keväällä on paljon tarjouksissa noita kaikkia kalliimpia haalareita, niin sieltä ostaa vaikka ens vuodelle jo sopivan koon :D

  VastaaPoista
 20. Anonyymi9.3.15

  Minäkään en ymmärrä tuota järjettömän kalliitten merkkivaatteitten ostelua oikein. Erityisesti ihmetyttää nää merkkivaatefanaatikot, joita muutamissa blogeissakin näkyy, muuan lastenvaateblogissakin oli tytölle hankittu pelkästään kevättakkeja 13kpl!! Miten ihmeessä eskari-ikäinen käyttää kolmeatoista takkia kevät-kesä-syksy-aikajänteellä..? Lapsen vauva-aikana ostin myös paljon lindexistä, jonkun verran kappahlistakin, molemmissa laatu oli aivan kelpo. Hm:ssä myöskin kivoja ja edullisia vaatteita, enkä moiti laatuakaan. Sitten kuitenkin hurahdin vaateompeluun, joten nykyään meillä on sisävaatteina oikeastaan omatekemiä vaatteita. Ulkovaatteisiin panostan järkevässä määrin, en ole valmis maksamaan taaperon ulkohaalarista/takista satasta, mutta laatua saa kyllä paljon edullisemminkin. Esim. Name it ei kyllä ole mikään kallis brändi, mallistossa on kivoja ja kotiäidin kukkarollekin sopivia ulkovaatteita. Tykkään myös Lassiesta, vaikka se tuntuukin olevan näitten molojen ja tiksujen palvojien inhokkimerkki.. :D

  VastaaPoista
 21. Anonyymi9.3.15

  Kivoja vaatteita! Komea poika sinulla. Ootko aatellu muuten töihin menemistä vai kouluttautua lisää?

  VastaaPoista
 22. Meiltä löytyy myös pienemmältä mieheltä tuo super paita<3

  VastaaPoista
 23. Anonyymi11.3.15

  miks et julkaise kommia?

  VastaaPoista